520 בפסיכומטרי

Nettabenuri

New member
520 בפסיכומטרי

שלום לכולם, זו כניראה השאלה ההכי מפגרת שהייתה פה בפורום...אבל אני מנסה את מזלי. (הכל מייאוש כמובן)...
אני רוצה ללמוד תואר בסיעוד והפסיכומטרי המינימלי שצריך על מנת להתקבל ללימודים הוא 520.
אף פעם לא היו לי לקויות למידה, הייתי תלמידה מצטיינת בתיכון (פעמיים), וגם בצבא. ממוצע הבגרויות שלי הוא 97,
אבל, בפסיכומטרי...אני ממש נכשלת. עשיתי את המועד האחרון של דצמבר שהיה מ ח ר י ד (ראיתי שהרבה רשמו את זה כאן).
הלחץ הלא נורמלי של זמן, השאלות המזעזעות, המתמטיקה, המילולי...באנגלית אני טובה באופן כללי אבל הרמה שם ממש גבוהה.
בקיצור...השאלה שלי עד כמה זה אפשרי להשיג ציון כזה למי שמתקשה בפסיכומטרי ? האם זה ציון שאפשר לקבל אם חצי מהמבחן הוא רק ניחושים (מחוסר הזמן) ?
תודה רבה....
אני מיואשת.

israelmiv

New member
לא עם ניחושים, אבל כן עם מאמץ.

את צריכה לשאול את עצמך כמה השקעת בשביל הפעם הקודמת, וכמה מאמץ את יכולה להוסיף בפעם הזאת. השקעה זה לאו דווקא כסף במכון טוב אלא בעיקר לשבת וללמוד ולחזור על מה שמלמדים בקורס. אם המדריכה ממליצה לתלות פתקים בבית עם מילים באנגלית, האם את עושה את זה יומים וחצי ושוכחת, או מתמידה. לעשות סימולציות ולחקור אותן (לחקור פירושו ללמוד מטעויות) לפתור אינספור תרגילים. הפסיכומטרי הוא לא בלתי עביר, הציון שאת רוצה הוא בהחלט סביר. אם יש לך יכולות למידה באופן כללי, רוב הסיכויים שתוכלי לחצות גם את המבחן הזה עם הרבה קריעת תחת.
&nbsp
מאחר שלא רשמת הרבה פרטים נאלצתי לנחש ולתת עצות כלליות. יכול להיות שגם בפעם האחרונה למדת כמו חמור, או שהעצה שלי לא מתאימה לנסיבות הפרטיות שלך מסיבה אחרת.

למעלה