אז ככה
לא אומרת שמייגן מושלמת, אבל ראבק, דון לפעמים יכול להיות בלתי נסבל בכמה שהוא לא מסוגל לתקשר עם אנשים וכמה שהוא לא מנסה להקשיב לאנשים כשהם באים אליו ומנסים לתקשר איתו, להגיד לו אם יש להם בעיה איתו. ומייגן היא ממש לא הראשונה שהוא עושה לה את זה.
כמה פעמים בטי ניסתה להגיד לו שהיא לא מאושרת, שרע לה? אם בשיחה עם הבגידה שלו, אם בשיחה שהם קבעו שהיא תלך לפסיכיאטר (ואז כמובן המשפט הנצחי- "איך את לא מאושרת, יש לך בעל וילדים, יש לך את כל הסיבות להיות מאושרת"), ואם זה בסצנה שהיא מתעמתת איתו על הקופסה שהיא מצאה במגירה- או כשהיא נפרדת ממנו, והוא פשוט לא מסוגל להסתכל לבן אדם דוגרי ולהקשיב למה שהוא אומר. תסכלי על הסצנה הזאת ותראי שהוא אומר לה שוב ושוב- את נסערת, את שיכורה, נדבר על זה מחר.. או כל דבר אחר.
וזה דבר שקורה איתו שוב ושוב. רק תסתכלי על הסצנה האחרונה עם פגי, הוא לא נותן לה להוציא מילה מהפה, ולא מקשיב לה כשהיא אומרת לו דוגרי שהיא עוזבת את החברה. לבן אדם פשוט מאוד נוח לטאטא בעיות מתחת לשטיח.
ונכ"ל עם מייגן. צ'מעי, אחרי אותה מסיבה, היא באה אליו, היא הבינה שהוא לא נהנה, שהוא בבאסה. היא ניסתה להבין מה הבעיה. כשיש קשר בין שני מבוגרים, כשיש זוגיות, נישואים, כמשהו לא מוצא חן בעינך אתה *מדבר* על הבעיה! דון פשוט לא מדבר! היא מנסה לשאול אותו מה בדיוק הפריע לו במסיבה, ובהתחלה הוא מנסה לשחק אותה פאסיב אגרסיב עם ה-"בואי פשוט נלך לישון", ואחר כך פולט "את מביכה אותי מול כולם"- לאישתך, בך זוגתך, עזבי, למישהו שהוא אמור לכבד, שאירגנה כרגע משהו ענק רק כדי לשמח אותו. לא היה לטעמו. סבבה. אני יכולה להבין ומקובל. בוא ותסביר לה כמו בן אדם למה לא אהבת את זה (ב-ד-י-ו-ק כמו שהוא עשה אחרי סצנת הניקיון והסקס- שם הוא מסביר לה כמו מישהי שווה לו למה הוא לא אוהב את הדברים האלה- אבל למה זה היה צריך להגיע לשם?!).
פי מליון יותר זה בא לידי ביטוי ב"מקומות רחוקים". מייגן מנסה להגיד לו באלף דרכים שההתנהגות שלו לא מוצאת חן בעיניה, שהוא שולף אותה מהעבודה, למרות שהיא מנסה להגיד לו שזה לא מתאים לה, ואחר כך כל הסצנה בדיינר עם הסורבה תפוזים וכו', שברור שלא מתאים לה לשחק את המשחק הזה. אבל דון פשוט לא מקשיב, לא רוצה להקשיב. וזה מוטיב חוזר אצלו.
אז וואלה. כן מבינה אותה כשנגמר לה הפיוז, כשאין פרטנר, כשאין עם מי לדבר, איזה עוד ברירות יש לה?
לגבי החברים- לא זוכרת את הסצנה. לא אומרת שמייגן מושלמת, אבל וואלה, אני אישית מבינה את השבירות שלה לפעמים.