6 ימים, 35 שנה- מלחמת ששת הימים:

לוו

New member
6 ימים, 35 שנה- מלחמת ששת הימים:

הרבה קישורים לאתרים-כתובות מעניינים ממהודרה של וואי נט- הארץ של היום ראה ותהנו גם תשאיר תגובות חר כך פה בפורום ערוץ היסטוריה !
 

ezer

New member
כמה דברים

אתה גם מסכים שבגין היה תלמידו של ז´בוטינסקי. ומה המורה כתב על הדתיים/חרדיים? וזה מה שכתב זאב זבוטינסקי: "בבית הלאומי נכריז על אותם יהודים שלא יסירו מעליהם את חלד הגלות ויסרבו לגלח את הזקו ואת הפאות כעל אזרחים ממדרגה שניה לא ניתן להם זכות בחירה." (חדשות הארץ 22 אוקטובר 1919) האם אתה מסכים עם הקביעות של תום שגב ואמנון רז-קרקוצורין(הפוסט-ציוניים) שהמדינה בעצם מהותה היא נגד הדת היהודית?
 
אם תגיד לי על סמך מה

מבססים שגב ורז-קרקורצקים את טענותיהם, אוכל לנסות לסתור אותן.
 
אוקיי, אני לא חושב שהמדינה חייבת

להיות מנוגדת לדת. אין ספק שבעיני רבים מאד ממנהיגי הציונות כך היה, אבל עובדה היא שרבים היהודים הדתיים שמצאו דרך לשלב בין דתם למדינה. מה שכן, המדינה מנוגדת לשלטון אנשי הדת בקהילה היהודית. זה כן.
 

ezer

New member
אם תבחין היטב, אתה תוכל לראות

קוים מקבילים בין רצונם של מייסדי הציונות לבין מנהיגי המדינה. מה שאתה לא יכול להבחין בכך, אינה אומרת כלום. אם תקרא את דברי רוני מילוא, אם תקרא את דברי יוסי שריד. ואם תקרא נאומים של מנהיגי המדינה בפורומים סגורים תוכל להבחין בכך. מה שיש כאלו שהרוצים וחושבים שאפשר לשלב בין דת למדינה, לדעתי יש להם בעיה של המשכיות בחינוך הדור הבא. והמציאות מוכיחה זאת היטב. אחת השאלתו שלי, למה לא מובאים דברי בן גוריון לידיעת הכלל? האם בן גוריון היה רק מנהיג ציוני או גם חלק ממורשת המדינה?
 

קוכולין

New member
אני לא מסכים

עזר, חשוב לזכור שהתלמיד לא הולך בהכרח בדיוק בדרכו של המורה. ז´בוטינסקי היה (מבחינות מסויימות) דמי-פשיסט (מוסוליני אף הכריז עליו ככזה), ולכן לא ניתן לקחת אותו כדוגמא. אין ספק שבגין מיתן בהרבה את האידיאולוגיה של ז´בוטינסקי, וניתן להביא כדוגמא את התחנפותו לדתיים ולחרדים ומצד שני (החיובי) את הסכם השלום עם מצריים.
 

ezer

New member
עיון בדבריך.

אני מבין מדבריך כמה דברים. 1) אם הסכם עם מצרים הוא חיובי, הרי לדעתך ההתחנפות שלו לדתיים/חרדיים היא משהו מביש-רע-בזיון, בחר/מחק את הנכון. למה אסור לו להיות פרקטי? אם איני טועה כל מפלגה עשתה זאת. 2) אינך יכול לבדוק את את היחס לדתיים/חרדיים אלא אילו לא היה צריך לקואליציה. הרי ה"מורה" אמר את דבריו מבחינה תיאורתית. אתה יכול לבחון את התנהגותו רק אילו לא היה צריך להם. מה אז היה נוהג. 3) סוף סוף בגין גדל בבריסק-ליטובסק והיה יותר קשור לדת מאשר ה"מורה" שלו. אל נשכח שבגין התחבא תחת מעטה של חרדי ממאה שערים כאשר רצה להסתתר מהצבא הבריטי.
 

קוכולין

New member
תשובה לעזר

על פי מה שאני יודע, עזר, יחסו של בגין לדת היה אוהד מאד, בלי קשר לצירוף החרדים לקואליציה. אכן, אני חושב שהתחנפות לפוליטיקאים החרדים (חלילה לי מלומר משהו נגד הציבור החרדי) היא מעשה מביש, כמו שהתחנפות לכל מפלגה סקטוריאלית (חרדית, רוסית או ערבית) היא מעשה מביש. ודרך אגב, ליוסי שריד (שאני די מכיר אותו ושמעתי אותו הרבה פעמים גם בפורומים אישיים) אין שום דבר נגד החרדים או הדת. הוא אפילו תמך בהקמה של בית כנסת במרגליות ודחף בשביל זה. הוא ואנשים אחרים במרצ תומכים בלימוד יהדות. יוסי מתנגד רק לפוליטיקה החרדית, ואין פה שום דבר נגד הדת. שלך, קוכולין
 
למעלה