6/3/2010 - ערב הצדעה ל-3 חלוצות

" תיאטרון הבובות של דון פדרו " מסקרן ביותר...

כפי שסיפר לנו כבר אילן סביר לפני זמן מה, בחודש פברואר תעלה הפקה זו לבמות. מאחר ואני מוצא את ההפקה מסקרנת, מעניינת ומבטיחה מאוד ( הן לנו כבובנאים\אומנים ויוצרים והן להורים שבינכם המבקשים לתת לילדיהם גם משהו קצת אחר מעבר למחזות זמר, פסטיגלים והצגות תיאטרון בובות " רגילות " ) חשבתי שיהיה נכון לתת להפקה
, זרקור ופוקוס נוסף. " תיאטרון הבובות של דון פדרו " קונצרט - תיאטרון שמועלה ע"י הקאמרטה הישראלית י"ם תזמורת קאמרית נפלאה שבמשך שנים רבות נאבקה על קיומה וללמרות זאת לאורך כל הדרך המשיכה לשמור על רמה גבוהה ואיכות בלתי מתפשרת והוקמה ע"י המנצח: אבנר בירון שיהיה המנצח בקונצרט התיאטרלי הזה. ההפקה הייחודית הזו תשלב בין נגני הקאמרטה, סולנים מחו"ל , השחקנית - ניצה שאול כמנחה ומספרת בקונצרטים לילדים ולכל המשפחה ( פרטים בהמשך ) והכי חשוב: תיאטרון בובות
כשלחלק זה יהיה אחראי המרכז לתיאטרון בובות בחולון המפיק את קטעי הבובות לאופרה בבימוי: אילן סביר ובהפעלת תלמידי בית הספר של המרכז ( בינהם גם ניר טל חברנו הנעלם ושב ושוב נעלם...) לכל זה תוסיפו בובות שעיצבה ובנתה: מריה גורביץ - כל מילה מיותרת... עיצוב תלבושות של: ענת מסנר מעצבת מוכשרת ומדהימה שעיצבה ובנתה במשך שנים תפאורות ל " זהו זה " ותוכניות טלוויזיה נוספות וכן למיטב התיאטראות הרפרטואריים והמיסחריים בארץ.
לי יצא לעבוד עם ענת במסגרת הפקות שהשתתפתי כשחקן ולאחר מכן היא בנתה לי תפאורה קסומה ומופלאה ואביזרים מיקצועיים ואיכותיים להצגת תיאטרון בובות שהעלתי לפני שנים: " עלילות יוכבד הארנבת " אז אתם מבינים למה אני חושב שזו הפקה מסקרנת ביותר
מאחר ולפחות ע"פ הפירסומים ההפקה תועלה למספר הופעות מצומצם במהלך חודש פברואר בלבד אני מציע לכם למהר ולהזמין כרטיסים כבר עכשיו. לפרטים על ארבעת ההופעות המיועדות לילדים ולכל המשפחה ובהן בלבד תשתתף ניצה שאול כמנחה ומספרת: אתר הקאמרטה הישראלית י"ם. לפרטים על ששת המופעים למבוגרים ( ללא ניצה שאול ) ועל ההפקה והעלילה: דף ההפקה במרכז לתיאטרון בובות חולון

דודי, תודה ואני מוסיף ש...

יש הנחות לתפוצת מרכז תיאטרון בובות (ובכלל זה גם חברי הפורום). מי שמעונין/ת שיפנה אלי בנפרד אני אסביר מה ואיך עושים. אני שמח לספר שבעקבות הפרוייקט הזה, כבר יש פניות לגבי פרוייקטים נוספים ואני יותר משמח וגאה על האפשרות לספק לסטודנטים שלנו נסיון שכזה (עבודת אנסמבל גדול עם תזמורת חיה וסולנים מחו"ל). תהליך החזרות מרתק, חוץ מ-7 הבובנאים שיהיו על הבמה, יש עוד מעל 10 סטודנטים שעבדו עם מריה על ייצור בובות מספוג. כל אנשי המרכז שותפים בהפקה ובקיצור... שמחה גדולה. אני אעלה תמונות ברגע שהבובות יהיו במצב מצטלם (כרגע הן בגרסת ספוג לא צבוע, עד שנסיים את כל התיקונים והשינויים שנדרשים ככל שהחזרות מתקדמות).

yael0403

New member
אני סטודנטית מספר 10

אילן היה ממש כייף לעבוד עם מריה האוירהאיתה נעימה בנגיעות של דבק מגע מחכה לראות איך הסוסים יהיו אחרי הפן והצבע ו לפרוייקטים הבאים

גליתוי

New member
וואו איזו חוויה!

כמובן שאשמח להגיע ולראות בבוא הזמן...בהצלחה!

לאילן וגם לסטודנטית מס' 10

אילן - אין בעד מה בכלל!!! כפי שכתבתי אני באמת ובתמים רואה את ההפקה מעניינת, מסקרנת ובזכות כל היוצרים והמבצעים גם מבטיחה מאוד ומאחר וזו הפקה ייחודית וראשונית בקנה מידה כזה - איפה המקום המתאים ביותר לפרגן ולתת לה במה אם לא הפורום שלנו?! העבודה על כל גווניה אכן נשמעת חגיגה גדולה וחוויה
כ"כ שמחתי לקרוא שיש הצעות לפרוייקטים נוספים ואני בטוח שנכונו לנו עוד הפתעות רבות בדרך נחכה בסבלנות לתמונות. תודה, תודה לך שכמו תמיד לא שכחת אותנו וכללת את חברי הפורום בהנחות הניתנות לתפוצת המרכז
ולסטודנית מספר 10 הלוא היא יעל 0403 \ יעלי\ יwלי או יwלה ( לא זכרתי במדוייק את הכינוי מהילדות ) אני שמח עבורך שעברת חוויה מלמדת וכיפיית גם יחד שבאמת לא ניתן לחוות בדר"כ בסדר גודל כזה כולנו גאים שחברתנו היתה חלק מתהליך בניית הבובות וההפקה - מקווה שייצגת אותנו בכבוד

6/3/2010 - ערב הצדעה ל-3 חלוצות

"זה לא עובר עם הגיל" ערב מחווה ל-3 חלוצות ומקדמות את תיאטרון הבובות החינוכי-טיפולי; יהודית יחזקאלי, חסידה פעיל, פרל הדרי. סיפור חייהן משולב בסיפור הקמת המדינה והמפעל הציוני. דרך פועלן היוו חלוצות בחינוך ילדים באמצעות תיאטרון בובות ובהכשרת מורות וגננות לשימוש במדיום זה. מרכז תיאטרון בובות יצדיע לשלושתן בערב חגיגי שיכלול את הקרנת הסרט "זה לא עובר עם הגיל" המופק במיוחד לערב זה וקטעי במה בביצוע בובנאיות צעירות וסטודנטיות מביה"ס לאמנות תיאטרון הבובות בחולון. מוצ"ש 6/3/2010, בשעה 20:30, במסגרת "פסטיבל אישה" בחולון. עוד פרטים... בקרוב...

וואוו מחכים לפרטים נוספים...

מחזיק אצבעות שלא נקבעו לי כבר הצגות לתאריך הנ"ל כי הערב מעניין אותי מאוד!!! האם הסרט שיוצג מופק ע"י המרכז במסגרת הסרטים התיעודיים על בובנאים שסיפרת לנו במפגש כשסיירנו במוזיאון?

אכן כן. במסגרת סדרת הסרטים...

הסרט השני יוצג במסגרת פתיחת תערוכה ב-20/3 (במסגרת חגיגות שבעים לחולון ויום הבובנאות הבינלאומי ב-21/3) הסרט השני יעסוק בשלושה אמני בובות שעלו מרומניה.; אנדרה רבס, יוסין גראד וזולה. כל אחד והזווית שלו. וכמו שנהוג לומר: עוד פרטים.... בהמשך...

ואלה הפרטים על התערוכה:

אלף לילה ולילה תיאטרון הבובות של אנדרה רבס הפתיחה: 20/3/2010 אנדרה רבס נולד בבשנת 1912 בעיר טרגו מורש ברומניה. בשנת 1948 הקים תיאטרון בובות בעיר הולדתו וניהל אותו עד הלאמתו ע"י השילטון הקומוניסטי. עלה לארץ בשנת 1959 וכעבור שנה הקים את תיאטרון הבובות "גיל- גיל". התיאטרון העלה את "אלדין" ו"נאסר א-דין" והציג מאות הצגות ברחבי הארץ. בין השחקנים שתרמו את קולותיהם לפסי הקול היו דליה פרידלנד ומשה טימור, אז משוחרר טרי מהצבא. התיאטרון פעל כשנתיים עד שרבס העביר את הניהול למפעילי הבובות וכעבור זמן קצר פסק מלפעול. התיאטרון חידש את הצגותיו לזמן קצר בשנות ה-80. אנדרה רבס היה יקיר העיר חולון. הוא גם האמן שהקים את האנדרטה שבככר סטרומה בחולון ואת האנדרטה למורדי גיטו וארשה במעלה החמישה. תערוכה רביעית בסדרת "הגירת הבובות": סדרת תערוכות ומפגשים שבמרכזם אמני בובות שהגיעו לישראל עם תפיסת אמנות מוצקה, אותה למדו בארצות עתירות תרבות ומסורת. הסדרה עוסקת במתח, בחיכוך וביחסי הגומלין בין תפיסות אמנותיות ודיסציפלינות שהביאו עימם לבין המציאות התרבותית החדשה. מה הצליחו לשמר? על מה נאלצו לוותר? האם נוצרה שפה חדשה? מה תרומתם לאמנות תיאטרון הבובות הישראלית? עוד על סדרת התערוכות במוזיאון לאמנות תיאטרון הבובות

למעלה