60 שניות של הוצאת קיטור

60 שניות של הוצאת קיטור ../images/Emo46.gif

כפי שסיפרתי בפורום בעבר, אחותי גרה בניו מזה מספר שנים. היא ובעלה היו פה עד לפני כחודשיים לביקור של חודש ביחד עם האחיין המדהים שלי
. במהלך אותו חודש היא הטיפה לי מוסר הרבה, אני יודעת שזוהי דרכה להראות שהיא אוהבת ושהיא סה"כ רוצה בטובתי אבל כל דבר שעשיתי או אמרתי גרר תגובות לא יפות ממנה, ממש התעצבנה עליי כי בחרתי ללמוד במקצוע X ולא ב- Y כמו שהיא חושבת שמתאים לי. זה הפסיק תודה לאל ופתאום הגיס שלי התעורר לתחייה. עכשיו שתבינו, הגיס שלי הוא כמו אח עבורי- מספרת לו הכל, יותר מלאחותי אפילו ובגלל זה זה ממש פגע והכעיס אותי שהוא ככה חפר לי בראש והתעקש שאני אבדוק אם רוצה ללמוד את זה וכו'. לא יודעת מאיפה הבאתי את הכוחות האלה, אבל הייתי ממש אסרטיבית ואמרתי שאם אין לו משהו מעודד או תומך לומר עדיף שלא יאמר כי יודעת כבר את דעתו ולטחון את זה לא יעזור בכלל... הוא די היה בשוק מהתגובה שלי, שפתאום הייתי אסרטיבית אבל נשבר לי, זה החיים שלי,העתיד שלי... מה דעתכם?

קודם כל - לנשום עמוק ../images/Emo66.gif

נשמנו ? הסדרנו את הנשימה ? יופי !
. לא מתאים לך להוציא קיטור , לא חבל סתם על האדים ? אם כבר את מוציאה אדים ולא שולטת - תהי מועילה . המגהץ שלנו בבית התקלקל , אימי תשמח לעזרה מהאדים שלך
אחותך ובעלה מגיבים רק כי איכפת להם ממך . איכפת להם מהעתיד שלך . לעיתים הראייה של "המבוגרים" היא צרה ומעצבנת , בדיוק המקרה המדובר פה . הגבת יפה מאוד , אלה החיים שלך , זכותך לעשות בהם מה שתרצי . אולי זה לא יעצור אותם מלהזכיר שוב את נושא זה בעתיד , אבל זה בטוח הרתיע אותם קצת ונותן להם קצת חומר לחשיבה .

מצחיקולולי שלי ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

אני יודעת שזה נובע מתוך אהבה ואיכפתיות אליי, אבל פשוט זה מעצבן שככה לא תומכים ולכן הגבתי ככה ועובדה שהפתעתי אותו כי בד"כ אני לא מגיבה ככה, אבל הודעתי לו חד משמעית או שהם איתי בקטע הזה ומעודדים ותומכים או שלא מספרת להם יותר דבר. בחודש שהם היו פה היא טחנה לי את המוח על זה והוא בא לטובתי דווקא ואמר שזאת ההחלטה שלי ועכשיו פתאום הדיעה שלו משתנה- על בטוח זאת עבודה שלה עליו

אל דן

New member
אם הוא יזדקק- אז עוד פעם

אם הגיס יזדקק לעוד הצגת תכלית של אסרטיביות- לחזור על מה שעשית. כנ"ל לגבי אחותך. בגילך הצעות ייעול זה לגיטימי, אבל לא "לכתוש" אותך. (דרך אגב- מתאים לעוד תחומים בחיים- במינון המתאים ובטיימינג המתאים)

RVD18

New member
אני מבין אותך

אבל גם אותם כי בסך הכל הם עושים את זה כי הם דואגים לך. אני גם ביקורתי כלפי אחים שלי, אני יודע שלפעמים אני מגזים אבל אני לא שולט בזה, זה טבעי. ניסית לדבר איתה?

אינספור פעמים....

אני מבינה את הכוונות שלה אבל הדרך שלהם לא לעניין בכלל וגורמת לי להתרחק ממנה ולא לרצות לדבר איתה טלפונית שזה הקשר היחידי שאפשרי כרגע.

למעלה