64 ק"מ במבואות ירושלים..

eyalcher

New member
64 ק"מ במבואות ירושלים..../images/Emo66.gif

אתמול יצאנו - יוני ואני לסיבוב קצר בהרי ירושלים. דגש על נפח - "טיול לריאות.." התחלנו מזנוח ( דרומית לבית שמש ) ורכבנו דרומה עד שהתחברנו לשביל ישראל ב"מדרגות הקיסר". ט י פ ס נ ו את הסינגל האגדי שם פתחנו כמה חשבונות עם דרופים שעשו פוזות ( כמה קטעים לא רכיבים אבל מ א ו ד מעניין מבחינה טכנית). מיד אחרי היציאה ממדגות הקיסר גלשנו לעבר הישוב מתן. חלפנו על פני הישוב במגמת טיפוס צפון מזרחית על הרכס הדרומי של נחל רפאים. הגענו למעלה - "חטיף אנרג'י" והמשך דיווש... עדיין על שביל ישראל כשלפנינו ירידה מטריפה של כ- 5 ק"מ. לכוון מערב בצבעים חמים של ערביים, נפרש תחתינו, כל האזור של נחל סורק, נחל רפאים, המפגש בינהם ובר- גיורא.. מדהים !!!! טסנו מטה והתחברנו לעלייה ל"יד קנדי"- עדיין על שביל ישראל. לא יודע כמה זמן עבר,ויוני כבר נעלם במרומים... אבל פתאום מצאתי עצמי בגובה ממש. יוני כבר על דופק נמוך, יד קנדי בגבינו ואנו משקיפים על כל האזור. רוח נעימה, אוויר צלול והשמיים כבר צבועים בעננים בוערים. מנוחה קצרה וירידה אינסופית למטה : מיד קנדי חזרה למטה - לנחל רפאים, לאורך נחל רפאים, אח"כ ל א ו ר ך נחל סורק ועד לישוב נחום. מנחום על הכביש עד זנוח שם קיבלו אותנו בשמחה תושבי המקום ברוח חמה של שבת (שלא היו מודאגים כלל מהעובדה שאנו לא "עושים שבת" ואף גילו עניין רב באלטרנטיבה שלנו "לעשות שבת"...) סה"כ 64 ק"מ של XC מ ד ה י מ י ם עם כמה עלויות "מבורכות" . חוץ מכמה קטעים קצרים הכל בשטח ...נפלא !! אייל

eyalcher

New member
נאלצתי לכווץ ל 110 בקטעים מסויימים.

אגב, עוד הייתי אופטימי בסוף הרכיבה להגיע לאירוע ביום שבת.. כשהגעתי הביתה ש - אין מצב !! שמעתי שהיה מוצלח.. כמה רוכבי פרירייד הגיעו ?? אייל

eOfer

New member
אתה תשלם על זה באירוע של יום שלישי

וכן היה מצוין בשבת - כ 10 רוכבי פרירייד, למרות שהארוע בהגדרה כיוון יותר לשטיחוני ההרים (xc + שבילים)

mtbRider

New member
דווקא החשש שלי היה שהוא מכוון ל

שבילים-FR ואחרי שפגשתי כמה FRרים מהפורום הבנתי שאני לא כזה... ואז התלבטתי אם כדאי או לא.... אבל לא נורא... נתראה בפעם הבאה ככל הנראה, אמור להיות חודש הבא נכון?? איתי (הבן של אבי)

udrt

New member
הערות שוליים../images/Emo24.gif

אני לא מצפה שאחרי 64 ק"מ אפשר יהיה לקרוא למקומות בשמם, אבל כמה תיקונים בשביל רוכבים שינסו לחזור על המסלול: 1. הישוב מתן- בטח התכוונת למושב מטע. 2. נחל סורק- ודאי התכוונת לנחל שורק, אלא אם כן יש איזה נחל סודי שהוא גם סורק כי אז יהיה יותר קל להעלות תמונות לפורום אחרי שרוכבים בו. 3. הישוב נחום- מן הסתם הכוונה לישוב נַחַם. 4. סחטיין עליכם, רכיבה עם הרבה נפח.

eyalcher

New member
../images/Emo4.gifמלחתחילה לא ידעתי את שמם..

אבל תודה על התיקונים...

eyalcher

New member
אבל אם רוצים לעשות המסלול אז ..טיפ

קטן: היתי מציע לא לרדת את נחל סורק (או שורק כפי שטענו חכמים) עד למטה אלא לעלות לכוון בר-גיורא ולרדת ב"שחור" המגיע עד זנוח. אומנם עוד עלייה קטנה אבל אבל כך אפשר להימנע מזרימת הקלחין בנחל סורק - שורק !!( הקיימת רק בחלקו התחתון ) . דרך העפר עוברת כמה פעמים בתוך הנחל ואפשר בקלות להחליק בו תוך כדי רכיבה או הליכה - חוויה מ מ ש לא רצוייה. כמו כן הריח - כמו בירקון..למי שלא מכיר... הירידה על השחור לזנוח יפה ומלאה בנוף.. אייל

shl17

New member
חוץ מכמה מקומות

כמו הקטע עי המעקה והמדרגות לבית הבד בסוף שאינם רכיבים בעליה. כמה מהעליה באמת רכיב ?? למשל המדרגות הרגילות האם יש מספיק מקום לרוץ לפני המדרגה? אני רכבתי רק בירידה ואז המרחקים נראים קצרים יחסית

יורם חן

New member
עשינו בעליה רק את הקטע העליון

כלומר זה שמתחיל מחציית הכביש ועד למעלה , כך שלא עלינו את הקטע עם המעקה, שאינו רכיב. החלק העליון כמעט כולו רכיב, אם יש מספיק דופק, חוץ ממדרגות העץ שחלקן ממש גבוהות לטיפוס. אפשר לשבת על זה יותר ואולי למצוא קווים עבירים גם במדרגות, אנחנו פשוט המשכנו בלי להתעכב כי התחיל להחשיך (וגם ארנון כבר ברח לי למעלה....).

shl17

New member
אגב יורם

אם באתם לשוקף בהפוכה נסו את הדבר האמיתי שוקף בעליה!!!! חוץ מכמה קטעים אפשרי ביותר

eyalcher

New member
הקטע שלפני הכביש יותר קשה..

הדרופים יותר גבוהים והשיפוע תלול הרבה יותר. אייל

למעלה