.....

hilasapir

New member
.....

נתנו לנו עבודה באזרחות: לבחור מפלגה שאנחנו מאמינים בא. לעקוב אחרי התעמולת בחירות שלהם. לבדוק מה המצא שלהם. ולבסוף לעשות תעמולה של המפלגה בבית הספר ולשכנע אנשים לבחור בא,ואז עושים השוואה בין מי שנבחר בבית הספר לבין מי שנבחר בבחירות האמיתיות. בקיצור תעזרו לי ושרשרו לפה את השמות של המפלגות שאתם מאמינים בהם+הסבר+לרשום מה המצע שלהם.... כדאי שאני יוכל לבחור מפלגה, בבקשה...

bhnadav

New member
אי אפשר לחכות קצת?

אני מאמין שכשבאמת ניכנס למערכת הבחירות, כל הדברים יהיו ברורים יותר. בנתיים העמדות פחות או יותר מטושטשות, ולא כל המפלגות גיבשו דברים ברורים. לא כל כך שרואים עכשיו במפה הפוליטית יהיה גם בבחירות עצמן (איחוד של מפד"ל והאיחוד הלאומי? הליכוד בראשות מופז/ביבי? קדימה עם הפתעות נוספות? פרץ עם אישים נוספים מבחוץ?). לטעמי צריך לחכות עוד קצת, כדי לראות מה באמת יחסי הכוחות, ולתת למפלגות להציג בפנינו את עמדותיהן המגובשות. גם לי ניתנה עבודה כזאת בכיתה ז', אבל זה היה בשלב שבו הוצגה תעמולת הבחירות ב-TV.

קצת ארוך אבל אנסה לעזור ../images/Emo13.gif

הכי נכון יהיה לבחור במפלגה ימנית, שכן רק מפלגה כזו תדאג באמת לאינטרסים של מדינת ישראל. מפלגות כמו הליכוד והאיחוד הלאומי. אסור בשום פנים ואופן לבחור למפלגה המזוהה עם השמאל שכן מפלגות השמאל דוגלות יתר על המידה ב"מדינה דמוקרטית" ומטשטשים את זהות המדינה היהודית. מצב כזה, של עודף דמוקרטיות יכול להוביל למצב מסוכן שבו ערבים המאמצים לעצמם זהות פלסטינאית עויינת למדינת ישראל וליהודים בכלל, יכולים להתמנות לשרים, ויכול להיווצר גם מצב שיכול להיבחר ראש ממשלה ערבי. יש בעיה מסויימת עם תנועת הליכוד, שכן אנשיה התפצלו: חלקם הלכו עם רוה"מ שרון והנאמנים לעקרונותיה האמיתיים נשארו. המפלגה ששרון ואנשיו הקימו ניקראת "קדימה". לפי דעתי, מפלגה זו היא מרכז-שמאלה, שכן רוה"מ שרון עשה דברים מרחיקי לכת כמו תוכנית ההתנתקות (שדגלה בהחרבת ישובים ישראלים משגשגים ופורחים) שהשפיעו לרעה על כל עם ישראל והוא ככל הניראה מתכוון להמשיך בזאת. שרון הוכיח שהכיוון שמפלגתו הולכת לקראתו היא שלילית ולכן אסור להצביע גם למפלגה זו. בנוסף, ידוע ששרון הוא לא כ"כ ישר, בלשון המעטה, שכן הוא ובנו היו מעורבים בכל מיני שחיתויות (בנו של רוה"מ שרון בקרוב עומד להכנס לכלא - אלא אם כן אביו יכפוף את כל המערכת המשפטית להקל בעונשו למרות שמאוד פשע
). אני חוזרת לליכוד. אני מניחה שבהמשך התוכניות שלה יתבררו. ישנם אנשים בליכוד, שהם אנשים הדואגים לישראל באמת ובתמים, שנישארו נאמנים למצע המקורי של הליכוד (תנועה לאומית-ליברלית), השואף קודם כל לאינטרסים של מדינת ישראל. בבחירות הקרובות נדע יותר שכן המצעים של המפלגות יותר יתבררו. אם אנשי הליכוד הנאמנים ירכיבו מצע התואם את עמדותיהם יהיה נכון להצביע להם. האיחוד הלאומי היא מפלגה שמאחדת בתוכה כמה מפלגות-ימין שחברו יחד: מולדת, תקומה והאיחוד הלאומי. מפלגה זו מחזיקה בדעות שדוגלות בכל מחיר בדאגה אמיתית וכנה למדינת ישראל. הם דומים לאנשי הליכוד הנאמנים שנישארו בליכוד ולא הלכו עם שרון. יהיה נכון ומועיל לבחור במפלגה זו. שיהיה לך בהצלחה, ומקווה שתציגי יפה את המפלגה הראויה!

אין איסור, אבל..

מאחר וביטחונה ושלמותה של המדינה היהודית אינם עומדים בראש מעייניהם, אין להפקיד בידיהם שום דבר שיש בו כדי להשפיע על הנ"ל.

NacroMittler

New member
אתה יודע,

חיים גם ערבים במדינה שלנו. הרבה ערבים אפילו. לא מגיע להם ייצוג פוליטי כמו שמגיע לכל מגזר אחר? הם דואגים לשלמותו וביטחונו של המגזר הערבי אותו הם מייצגים, בדיוק כפי שש"ס דואגת לאלו של המגזר החרדי.

אין איסור, אבל..

מאחר וביטחונה ושלמותה של המדינה היהודית אינם עומדים בראש מעייניהם, אין להפקיד בידיהם שום דבר שיש בו כדי להשפיע על הנ"ל.

A m i n a d a v

New member
זה עניין מאוד אינדיבידואלי

ואני מאמין שהדעה האישית שלך יכולה לעזור לך לבחור מפלגה. זה מה שאני הייתי עושה.

hilasapir

New member
נכון,אבל אני לא מתמצאת בפוליטיקה

לכן אינני יודעת במה כול מפלגה תומכת בשביל זה ביקשתי כאן עזרה.

hilasapir

New member
כן .....אני באמת יחכה....

תודה בכול מקרה לכולם..... נ.ב 1.המורה ביקשה גם כמה תמונות מהכלפי......אז בזמן הבחירות אם יצא לכם לצלם אז שרשרו לכאן תמונות..... 2.היא אמרה שאסור מפלגות קטנות.....

hilasapir

New member
ממתי בית ספר הוא דמוקרטי???

בית ספר הוא טוטליטרי!!! אחרת למה מתערבים בחיי הפרט ואומרים לו ללבוש תלבושת כזאת או אחרת....

hilasapir

New member
ועכשיו הבנתי למה אסור.....

1.אם תבחר מפלגה כמו ש"ס אז בוא נגיד שזה היה מצחיק וגם העיתנות תיתערב ובית הספר לא רוצה את זה..... 2.כדאי שנוכל לארוך השוואה בין הבחירות בארץ לבחירות בבית הספר אז צריך לבחור מפלגות גדולות.....

למעלה