6X12 - 365 Days - סקר פוליטי

6X12 - 365 Days - סקר פוליטי

בסוף הפרק, ליאו מציע לחברי הצוות (הנותרים) למנות את הנושאים החשובים ביותר בעינהם שאינם בגדר משבר, והיו רוצים להתמודד איתם בשנה שנותרה. לוקסוס כזה לא ממש קיים בארצנו, בהתחשב בשיטת הממשל. אבל בואו נדמיין לרגע שיש לכם שנת עבודה וכוח כמו שיש לנשיא ארה"ב. מה הפרויקט המרכזי שעומד על סדר יומכם ? ביטוח לאומי ? מערכת הבריאות ? חינוך ? מלחמה בעוני ? התמודדות עם האיום האיראני ונשק לא-קונבציונלי בכלל ? המגזר הערבי ? פשע ?

stavoonia

New member
חינוך...

קודם כל, מניסיון, מערכת החינוך אצלנו היא כמעט בלתי נסבלת, המורים לא ברמה (רובם, לפחות) וזה אחד הדברים היותר חשובים שמשפיעים על עתיד המדינה. אם יחנכו ילדים היטב, ככה קטן הסיכוי לפשע, לעוני ולעוד דברים רבים אחרים (בעתיד, כמובן).

o n o f f

New member
../images/Emo191.gifהוצאת לי את המילים מהפה...

אין ספק שחינוך הוא המפתח לעתיד. סאם פעם אמר, שיש לו חזון, שהחינוך יעלה מיליארדים למדינה, שלהיות מורה יחשב מקצוע יוקרתי ומכובד, ושככה צריכה להראות מערכת החינוך האולטימטיבית. החינוך אצלנו אכן זוועה, המורים מרוויחים שכר זעום, כל פעם מעלים את גיל הפרישה (ועוד לאחד המקצועות השוחקים בארץ), וככה ניראים גם המורים, וזה לא שאחרי זה הפנסיה בשמיים.. מעבר לזה גם התלמידים וגם ההורים וגם שרת החינוך משום מה כל הזמן נילחמים בציבור של המורים אז לא פלא שלמורים אין מוטיבציה, וכל טמבל יכול להיות מורה. במקום שאין מערכת חינוך טובה, ומסגרת רופפת, הפשע גובר, וזה תמיד מוביל לרמת חיים נמוכה....אין ספק שחינוך צריך לבוא במקום הראשון! כי תמיד צריך לחשוב עך העתיד.

Education is the silver bullet

Sam Seaborn: Education is the silver bullet. Education is everything. We don't need little changes. We need gigantic, monumental changes. Schools should be palaces. The competition for the best teachers should be fierce. They should be making six figure salaries. Schools should be incredibly expensive for government and absolutely free of charge to its citizens, just like national defense. That's my position. I just haven't figured out how to do it yet.

לייבא דמוקרטיה

נוהגים לומר "ישראל מדינה דמוקרטית" ו-"ישראל מדינת חוק", רק ששתי האמירות הללו לא מדוייקות במיוחד. צריך הפיכה רצינית למדי במערכות האכיפה והשיפוט כדי לומר שישראל היא מדינת חוק. ולגבי הדמוקרטיה, עדיין יש לנו בעיה ביסודותיה: הפרדת רשויות לא קיימת בארץ - כמעט כל שר הוא גם ח"כ ואין כל הגבלה למספר השרים שניתן למנות (מי המציא "שר בלי תיק"?). בחירות דמוקרטיות זה מושג יחסי - השיטה המפלגתית מונעת מהבוחר לקבל ייצוג הולם בבית הנבחרים ואין קשר בין הרישמה לתוצאה - מס' 33 בליכוד הפך להיות רה"מ והעבודה שקריבלה רק 19 מנדטים הכניסה 40 ח"כ שונים לכנסת, בגלל התפטרויות, מינויים והחלפת מפלגות. הסכמי עודפים גורמים לכך שקולות עוברות מפלגה למפלגה - לא בהכרח הצבעתם למי שחשבתם.

וזה גם כולל

הפרדת התקשורת מהממשלה - לא הגיוני שחלק גדול מהטלויזיה ורדיו שייכים למדינה ורוב ה"עיתונאים" מקבלים משכורת ממשלתית. באותה הזדמנות, תבוטל גם האגרה (המיסוי היחידי שחל על עניים ולא על עשירים).

אסל

New member
במחשבה די ראשונית-

א. כינון חוקה ליברטריאנית חילונית, לא "חוקה בהסכמה" אלא חוקה שמעגנת את חופש הדיבור, העיסוק, האמונה (או אי-האמונה) כיסודות מחייבים במדינה. חוקה כזו גם תכלול הטבה משמעותית בזכויותיהם של נאשמים פליליים במדינה, הטבה שתחייב בפועל גיוס עוד כוח-אדם למערכת המשפט. ב. הפרדה טוטאלית של הדת והמדינה. ג. רפורמה בחינוך הממלכתי (פיטורי מורים גרועים), והיתר לחינוך פרטי ד. צמצום דרסטי של הממשלה אז סעיף א' הוא קצת רמאות, כי הוא כולל בתוכו בעצם את הכל, ובוודאי שהוא הכי חשוב. אבל אם לא א', אם אני חושב על הטווח הארוך ולא על בחירות, במקום הראשון הייתי שם את סעיף ג'. זה הסעיף החשוב ביותר לטווח הארוך. [הדעות שלי לא בדיוק תואמות את ההשקפות של המפלגה הדמוקרטית ששולטות בסידרה ובפורום, אה?
)

אני חושבת שהסדרה היא בעד דעות

אחד הדברים שמאוד מדברים אלי בסדרה, היא דווקא הקריאה לעמדות ולדעות. באורח עקבי הדמויות החיוביות (לא רק הצוות) הם אלו שיש להם עמדות מגובשות המשולבות בנכונות לראיה רחבה ופלורליסטית, ומוכנים להאבק למענן. וזה גם מה שהניע אותי לשאול את השאלה הזו - פחות מטריד אותי מה העמדות שלך, והאם הן תואמות או לא את שלי (או את של המפלגה הדמוקרטית), אלא שיש לך עמדות, שאתה מעורב, שאתה מוכן לפעול למען השינוי. זה הדבר החשוב באמת. וזו מהות הדמוקרטיה.

אסל

New member
הסדרה באופן כללי היא לא שחור ולבן

כלומר, בוודאי שהיא לא מתאפיינת בתעמולה זולה לכיוון צד אחד, יש בה סצינות שמציירות גם אנשים עם דעות שונות לגמרי כדמויות חיוביות בעליל (למשל איינסלי הייז- שלי אישית חסרה, ואני גם לא זוכר אם היא עזבה עם הסבר או סתם התפוגגה לה). אבל באופן כללי, יש איזה קו לסדרה, שבו האדם ה"ליברל" יותר (ליברל במושגים אמריקניים) הוא העושה יותר "למען החברה"- בדמות התערבות-יתר בחברה. זה לגיטימי שהכותבים בוחרים קו מסויים, אין לי תלונות, אני פשוט מציין את זה. בכל מקרה, עמדות יש לי; אני אהיה מעורב ממש (מעבר להבעת דעות בפורומים) ברגע שיקום גוף פוליטי שקרוב לדעות שלי או לחילופין ברגע שיהיו לי זמן ואנרגיה לפעול להקמת גוף כזה בעצמי. (אגב, את היית מגדירה את טובי למשל כפלורליסט? אני לא ממש)

גם אני מתגעגעת לאיינסלי

יותר מלהרבה דמויות אחרות... מה לעשות שהכותבים לא ממש טובים בפרידות, וכך נגזלו מאיתנו בטרם עת דמויות רבות. ואין ספק שהקו המוביל של הסדרה הוא הדמוקרטי-ליברלי (היי, אלה לא מילים גסות). אבל אפילו טובי, שאינו מצטיין באורח רוח וסובלנות, נדמה לי שיעריך שותף אינטיליגנטי ואידאיליסטי שאינו חולק את דעותיו, על פני אנשים נטולי עמדה, או לפחות בעלי עמדה 'עקרונית' (כלומר because !).

אסל

New member
זה נכון שהדמות של אלן אלדה,

שעבורי (כפרימיטיב שמסתכל על הסדרה בקצב הישראלי) יש רק היכרות ראשונית איתו, היא הרבה יותר חיובית מהדמות של "בינגו בוב". ואני גם די מסכים איתך לגבי טובי בצורה שבה הצגת את הדילמה ("אינטיליגנטי ואידיאליסט מול "נטול עמדה"). רציתי להוסיף "אבל" וויתרתי, וגם ויתרתי על תגובה ל"אלה לא מילים גסות" שהייתה פותחת ויכוח פוליטי. איינסלי- אני תוהה אם אנאבת' אמורה להיות התחליף הויזואלי לאיינסלי (יעני בלונדינית נמוכה וחריפת-לשון שכזו). אם כן, לי היא נראית תחליף די זול. או במילים אחרות, תפוזיות יותר באופיין: איינסלי
אנאבת'

נ.ב. אלן אלדה

משחק כאן רפובליקני ובסרט "הטייס" הוא זכה בפרסים כשגילם סנטור רפובליקני קיצוני למדי. הוא אפילו שיחק פעם נשיא רפובליקני וכל זאת כשהוא דמוקרט ליברלי ביותר. חוץ מזה שהוא איש מקסים.

suicide is painless ../images/Emo6.gif

אכן אלן אלדה בתפקיד הוקאיי, ודונאלד סאתרלנד כטראפר ג'ון מקנטייר... וראדאר... יו איזה סרט מופלא...

למעלה