6X14 - The Wake Up Call

6X14 - The Wake Up Call

קצת מוזר שלא נפתח שרשור לפרק הזה... מה קורה פה ? בכל מקרה, פרק ממש מצוין- הצלחתי לשכוח את העונה ה-6 וזה כיף להיזכר. אני מרגישה חייבת להתחיל מהערת
- ממש אהבתי את הלבוש והשרשרת של CJ בפרק הזה. אני לא תמיד מרוצה ממנה, אבל היא נראתה מעולה. YOU GO, GIRL. בכלל, תהליך ההתבגרות שלה לתוך תפקיד ה-COS מרתק בעיני, והיום היה צעד חשוב. התגעגעתי ללורד ג'ון - מופלא ומוטרף כהרגלו. ואנאבת' מגניבה אותי כתמיד עם וולנטיין שלה (שגם מתנגש יפה בוולנטיין במציאות- רמז לגברברי הפורום !). וכמובן הדיון בין טובי וכריסטופר לויד-- איך מה שחשוב הוא התודעה הדמוקרטית והחוויה הדמוקרטית ולא החוקה עצמה. הרי זה מה שלויד ניסה לעשות כשהתווכח עם טובי על המשטר הנשיאותי בראשית העסק ! זה מתחבר אצלי להמון דברים, חלקם בגדר אקטואליה וחלקם בגדר 'עבודה' -- אבל בהחלט בטיפול אנחנו מדברים הרבה על זה שמה שחשוב זו החוויה של מה שקורה בחדר. זה שאומרים משהו לא אומר שמרגישים אותו. לא אומר שהוא אמיתי בתוך הבנאדם. ודמוקרטיה, במובן מסוים, זה בדיוק זה. עוד עולה לי בראש ביקורת שמתחה שלי יחימוביץ' על נאום הרצליה, הנאום של רוה"מ בסוף כנס הרצליה- רוה"מ שרון הכריז שם על מפת הדרכים ועל ההתנתקות, אאל"ט, ויחימוביץ' אמרה השנה שמדובר ב'מסלול עוקף דמוקרטיה' כי הוא לא מתנהל בכנסת. עכשיו אני תוהה מה הדמות של לויד הייתה אומרת על זה - כי במובן מסוים, יחימוביץ' מבקשת להפקיע את הדיון הפוליטי מהמרחב הציבורי, ולהותיר אותו אך ורק במסגרת הכנסת. כאילו שקיומו של דיון בסוגיות שעל סדר היום הלאומי והציבורי מחויב שיתנהל רק במסגרת של 'משחק כוחות' פוליטי ולא במסגרת שהיא הפוכה בכך שהיא נטולת אינטרסים, לפחות בזירה הפוליטית, וזכות הדיבור בה ניתנת בדרכים אחרות. נשמע כאילו שלי יחימוביץ' קצת שכחה את רוח הדמוקרטיה ונתקעה בהיבט הטכני. סליחה על האסוציאטיביות. מה אתם חושבים על הפרק ? נ.ב. שמתם לב, כתמיד, לאקווריום של גייל ? היום היו קישוטים אדומים לוולנטיין... אני מתה על זה.

o n o f f

New member
אכן היה פרק טוב.

אני אוהת כש סי.ג'י. אוספת את עצמה ועומדת מול הנשיא, וזה נכון היא ניראית מעולה והיא ממש עברה תהליך, אבל כאילו ביגלל כל הצרות שלה,ת חסר לי החוש הומור שלה, שמעט נעלם מאז שהיא מנהלת את העולם. וזה רק אני או שמאז היא נינסה לתפקידו של ליאו יש יותר תקריות דפלומטיות,ואיומי גרעין? (בסידרה כמובן)

ונזכרתי בעוד משהו שרציתי להגיד

אי-שם בתחילת הפרק CJ וקייט הרפר הולכות מחדר המצב לאנשהו אחר. בדרך הן חולפות על-פני גברת כושית זקנה שמכוונת את אחד השעונים. אתם זוכרים אותה ? צ'רלי סיפר עליה לטובי ב-Life on Mars (הידוע כפרק בו צ'אנדלר גרם להוינס להתפטר), דור שלישי למכוונות שעונים בבית הלבן.

אסל

New member
שאלות לאלה שכבר ראו את העונה

כמה זמן בערך הולכים להמשיך את המתכונת של פרק ג'וש-סנטוס-ויניק פרק בית לבן רגיל? ולאלה שמסכימים איתי שבעוד הפרקים של ג'וש-סנטוס-ויניק הולכים ומשתבחים, הפרקים הרגילים קצת קצת מדכדכים- עד מתי זה ממשיך? רואים איזה שיפור בקרוב? (בלי להתחיל לגלות לי מה קורה בבקשה, רק להעריך לגבי השאלה הספציפית ששאלתי)

בתשובה לשאלה, בלי ../images/Emo58.gif אמיתי

לא מגלה דבר וחצי דבר על מה שקורה, אבל המתכונת הזו של זגזוג בין הבית הלבן ובין הקמפיין הולך להימשך לאורך העונה ה-6 וה-7, שכן הבחירות עצמן תערכנה רק אי-שם בסוף העונה ה-7. מצד שני, יש פרקים מעולים שמתרחשים בבית הלבן ופרקים בינוניים במסע הבחירות, ולהיפך- כך שיש למה לחכות.

ofra6

New member
יש למה לחכות

אני רק אוסיף ואומר (בלי להרוס) כלום שאני ממש מסכימה עם הילה, יש פרקים מאוד מעולים בבית הלבן ויש הרבה למה לחכות.

ועוד מחשבה על העתיד, בלי ספוילרים

העונה ה-7 עומדת עכשיו בפרק 13 (שישודר אי שם באמצע מרץ), הווה אומר יש עוד 10 פרקים עד לסוף הסדרה. הפרסומים בתקשורת אומרים, שהפרק שלפני האחרון יהיה ככל הנראה סרט מוקומנטרי על פועלו של הנשיא בארטלט, כך שיש להם למעשה 9 פרקים להתמודד עם מותו של ג'ון ספסנר, בחירת נשיא חדש וסגירת הרבה מאוד קווי עלילה לגבי כל הדמויות. ג'ון וולס, המפיק, אמר שבראשית העונה ה-7 הם לא התכוננו לכך שזו תהיה העונה האחרונה, ואולי היו עושים דברים אחרת, אך הסיום נותן להם חופש יצירתי שלא היה להם בעבר ופחות מחויבויות להתמשכות העלילה. זה בהחלט הולך להיות מעניין.

אסל

New member
תודה לכולם (ן). המוות של ספנסר

היה בדיוק באמצע עונה? ואחרי המוות שלו המשיכו לשדר פרקים שהוא השתתף בהם (אם היו כאלה) או שהשביתו את הסדרה מיידית?

היו להם פרקים מוכנים

המוות של ספנסר אירע אי-שם בדצמבר, אחרי ששודרו משהו כמו 8-9 פרקים ראשונים לעונה (מתוך 22). ככל הנראה עד לאותו רגע צולמו כ-5 פרקים נוספים, וכאמור, הסדרה נמצאת עכשיו במעין חצי-פגרה בגלל כל החגים, כך שלמעשה העונה מתמשכת על-פני הרבה מעבר ל-22 שבועות. כך שבשלב הנוכחי לא הושבת שידור הסדרה בפועל, אלא המשיכו לשדר כמתוכנן. אני לא יודעת באיזה שלב בדיוק אמורים להסתיים הפרקים הקיימים ומה מידת השתתפותו בהם, ונכון להיום גם טרם ידוע איך ואם בכלל מותו ישתלב בסדרה. אני מניחה שנגלה בעוד כחודשיים...

למעלה