7 ברכות

דקל נור*

Well-known member
בעקבות הסרט, זוכה פרס אופיר המומלץ לצפייה, הכרתי את המנהג.
למזלי לא מיושם במשפחתי המנהג של ערב ערב סעודות מצווה לזוג שנישא. לא נאלצתי לעבור אותו כשהתחתנתי. נשמע לי כמו טירחה משפחתית נמשכת.
מישהו רוצה לסנגר על המנהג? זה באמת עדיין קיים?

אבח"י

Well-known member
למזלי לא מיושם במשפחתי המנהג של ערב ערב סעודות מצווה לזוג שנישא. לא נאלצתי לעבור אותו כשהתחתנתי. נשמע לי כמו טירחה משפחתית נמשכת.
אמנם בתי התחתנה עם בחור מסורתי, אבל שבע ברכות זה ברכות שהרב המחתן קורא ומזמינים אורחים לקרוא אותן?
אפילו מנהג ללכת סביב החתן, שראיתי בעבר כבר לא קיים יותר.
אצל הבן שלי עוד היה מצומצם יותר.
וכבר סיפרתי שבחתונתי היו 10 גברים אורחים, וזהו.

in bal1

Well-known member
אמנם בתי התחתנה עם בחור מסורתי, אבל שבע ברכות זה ברכות שהרב המחתן קורא ומזמינים אורחים לקרוא אותן?
אפילו מנהג ללכת סביב החתן, שראיתי בעבר כבר לא קיים יותר.
אצל הבן שלי עוד היה מצומצם יותר.
וכבר סיפרתי שבחתונתי היו 10 גברים אורחים, וזהו.
הסרט מדבר על 7 ברכות שבכל יום בשבוע מישהו אחר מארח.אין קשר למה שקורה מתחת לחופה.
ואגב זו לא בדיוק מהות הסרט.

אבח"י

Well-known member
זה שם הסרט, ומטרתו לעורר בצופה העתידי ציפיות מסוימות. זה חלק מעסקת יוצר-נמען, שם היצירה. רבים אח"כ משתמשים בציפיות הללו כדי להפכן, לאשרן וכו' [בשירה קוראים לזה: כותרת מתהפכת]

Zadig

Well-known member
זה מנהג ששבעה אנשים מברכים, איש בתורו, לפי סדר מעמדי. בימינו הענין בטל כי חתונה הפכה ענין פרקטי, חוזה מסחרי, וכיוב'.
לדעתי הסרט הוא תעמולה חרדית במסווה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זה מנהג ששבעה אנשים מברכים, איש בתורו, לפי סדר מעמדי. בימינו הענין בטל כי חתונה הפכה ענין פרקטי, חוזה מסחרי, וכיוב'.
מסורת שבע הברכות נהוגה גם כיום במגזרים הדתיים אם כי לא מקפידים ממש בכל ערב (לא יודע איך זה אצל החרדים).

המנהג הוא באמת שבכל ערב מישהו אחר מארח את הזוג ובתום הסעודה וברכת המזון מברכים את "שבע הברכות" שזהות בדיוק לשבע הברכות שקוראים מתחת לחופה.

בחתונות דתיות לאחר הסעודה מברכים יחד את ברכת המזון ולאחריה את שבע הברכות וזה בעצם כבר ערב שבע הברכות הראשון.

in bal1

Well-known member
סליחה ששואלת. האם צפית בסרט? כי זו ממש לא תעמולה חרדית במסווה.
בשמחה אכתוב על מה הסרט מדבר רק לא ארצה לקלקל לאנשים שאולי ירצו לצפות בו.

אבח"י

Well-known member
סליחה ששואלת. האם צפית בסרט? כי זו ממש לא תעמולה חרדית במסווה.
בשמחה אכתוב על מה הסרט מדבר רק לא ארצה לקלקל לאנשים שאולי ירצו לצפות בו.
את יכולה לכתוב באריכות, לסמן את כל הטקסט בכחול, ואז להקליק על שלוש הנקודות ליד הטבלה בצד שמאל של חלון אפשרויות עיצוב הטקסט. שם יופיע לך "ספוילר. תקליקי עליו, תתבקשי לתת שם וזהו.
כך
מי שלא מעונין לקרוא לא יקרא, ומי שכן, כמוני, שבלאו הכי לא יטרח ללכת לסרט, יקרא.

in bal1

Well-known member
את יכולה לכתוב באריכות, לסמן את כל הטקסט בכחול, ואז להקליק על שלוש הנקודות ליד הטבלה בצד שמאל של חלון אפשרויות עיצוב הטקסט. שם יופיע לך "ספוילר. תקליקי עליו, תתבקשי לתת שם וזהו.
כך
מי שלא מעונין לקרוא לא יקרא, ומי שכן, כמוני, שבלאו הכי לא יטרח ללכת לסרט, יקרא.
אביח"י בשבילך.
הסרט למעשה מדבר על מה שהיה פעם במרוקו.אשה אשר לא יכלה להביא ילדים אחותה שכן הצליחה להביא ילדים נותנת לאחותה העקרה ילד.אז במרוקו אם אשה לא היתה מצליחה להביא ילדים לעולם היתה מגורשת מבעלה.
לגופו של הסרט.גיבורת הסרט היא אשה בשם מארי.היא נמסרה בינקותה מאשה שכן יכולה להביא ילדים לאחותה.
הסרט מתחיל בחתונה של מארי ובמשך הסרט כל פעם מישהו מארח לשבע ברכות.כל אחד מהאחים והאחיות שלה.למעשה האחים שלה שחושבים שהם הבני דודים שלה מגלים שהיא אחותם ולא בת דודתם.
בכל פעם שהם מתארחים בבית אחר עולים וצפים דברים.
כיוון שהיא גדלה בתור בת יחידה מאד השקיעו בה.רק זה גורם לקנאה בינה לבין האחים.ויש עוד דבר שבסוף מתגלה שאמה המאמצת כלל לא עקרה זה בעלה אשר היה עקר.

דקל נור*

Well-known member
אביח"י בשבילך.
הסרט למעשה מדבר על מה שהיה פעם במרוקו.אשה אשר לא יכלה להביא ילדים אחותה שכן הצליחה להביא ילדים נותנת לאחותה העקרה ילד.אז במרוקו אם אשה לא היתה מצליחה להביא ילדים לעולם היתה מגורשת מבעלה.
לגופו של הסרט.גיבורת הסרט היא אשה בשם מארי.היא נמסרה בינקותה מאשה שכן יכולה להביא ילדים לאחותה.
הסרט מתחיל בחתונה של מארי ובמשך הסרט כל פעם מישהו מארח לשבע ברכות.כל אחד מהאחים והאחיות שלה.למעשה האחים שלה שחושבים שהם הבני דודים שלה מגלים שהיא אחותם ולא בת דודתם.
כיוון שהיא גדלה בתור בת יחידה מאד השקיעו בה.רק זה גורם לקנאה בינה לבין האחים.ויש עוד דבר שבסוף מתגלה שאמה המאמצת כלל לא עקרה זה בעלה אשר היה עקר.
הנוהג הזה לתת ילד לאחים היה בכל העולם

אבח"י

Well-known member
אביח"י בשבילך.
תודה רבה וחג שמח

in bal1

Well-known member
אכן עדיין קיים.הדתיים רואים את זה בתור כבוד גדול ומיצווה גדולה לארח.
זה מנהג יפה כי הוא מאפשר לדוגמא לאדם השרוי באבל גם לבוא ולשמוח בשימחתו של הזוג.

סופהו 1

Well-known member
לא חוויתי 7 ברכות של ערב ערב סעודות. נראה מטורף.
לגבי 7 הברכות בחתונה, כחילונית מבטן ומלידה ומהיכרותי הקצרצרה עם הנושא, אם אני משווה את 7 הברכות המסורתיות, ל 7 ברכות "מקוריות", שהאורחים הנבחרים ניסחו ולעיתים הגזימו באורכה של הברכה, עדיפות למקורי.
קצר ולעניין.

אם מדברים בטרחות, טירחה הרבה יותר גדולה אלו תכניות ה"בידור"/סרטים שהזוג הצעיר מציג באירוע.
קריינות טרחנית מלווה את צילומי החתן/כלה תינוקות/בגן/תיכון וכו' והנה, כאן הכל התחיל, המפגש הראשון בחוג מדעי העש והפרפר בכתה י"א.
אבוי.
אוכל, קדימה, אוכל

קלייטון.ש

Well-known member
אני רוצה לסנגר על המנהג.
נראה לי טוב מאד שדואגים להאכיל את הזוג הצעיר במשך שבוע.
במיוחד את הגבר שהוא כנראה במיוחד רעב לאור העבודה שהוא צריך לעשות במסגרת תפקידו כזוג צעיר.
והאשה גם, ישר מהחופשה לדרוש ממנה בנוסף לכל מה שהיא כבר עוברת והצרכים המסויימים הנ"ל של הגבר שהיא נדרשת לספק, גם שתאכיל אותו.
שבוע של חסד לשניהם זה טוב מאד.

למעלה