7 דברים שה-UFC צריכים לעשות - דעה אישית

BeniTaz

New member
7 דברים שה-UFC צריכים לעשות - דעה אישית

1. להחזיר את בי ג'יי פן ללייטווייט, להביא את מלנדז

מאז ההפסד של בי ג'יי פן לפרנקי אדגר מחלקת ה-LW איבדה קצת מההילה סביבה. לא כל יום נולד לוחם כריזמטי כמו בי ג'יי פן ולמרות שהוא הפסיד בצורה מוחצת, העליה ל-WW היתה מיותרת אף על פי התיקו עם פיץ'. פן צריך להילחם במשקל המתאים לו ועכשיו שיש אלוף חדש בקטגוריה יש גם מוטיבציה. כסף אף פעם לא היה העניין של פן. למרות שהוא הודיע על פרישה הוא עדיין צעיר ועדיין החיידק נמצא בו, קרבות האליפות שלו מכרו כפול מאשר קרבות האליפות בלעדיו. הוא יכניס הרבה עניין לקטגוריה.
גילברט מלנדז הוא האלוף היחיד בסטרייקפורס שאיכשהו עדיין לא מצא את מקומו ב-UFC. ולאו דוקא בגלל הקטגרויות - הנדו, שילדס ודיאז עזבו את סטרייקפורס לטובת ה-UFC והקטגוריות המשיכו לפעול בסטרייקפורס. לא ברור איזה עוד קרבות הוא יוכל למחזר אבל כל העניין הזה מגוחך. מלנדז כבר צריך להיות ב-UFC וכמה שיותר מוקדם יותר טוב.

2. הגיע הזמן להביא את הקטור לומבארד

הקטור לומבארד הלוחם המפלצתי הפך להיות לוחם חופשי עם סיום החוזה בבלטור לאחרונה. אם הוא לא יגיע ל-UFC זו תהיה פדיחה רצינית לכולם. כבר שנים שאין לו תחרות, הוא דואג לחסל את היריבים שלו בצורה מוחצת שזה מפחיד עד כמה זה קל. אחת החידות הגדולות ב-MMA זה להבין עד כמה חזק הוא באמת מול השמות הגדולים. ג'ודוקא אולימפי, שחורה ב-BJJ, קריירה מקצועית ובלתי מנוצח בקיקבוקסינג. יאללה.. שמישהו כבר יביא את היחיד שנראה שיכול לנצח את אנדרסון סילבה. תחשבו איזה קרב מפחיד לומברד נגד פלהרס!

3. להחתים יותר לוחמים אירופאים ב-UFC

מדהים עד כמה ה-MMA באירופה התפתח בשנים האחרונות אבל נראה שה-UFC ממש לא זורקים לכיוון הלוחמים האירופאים. רק אם הם מגיעים לשבדיה אז יחתימו כמה מקומיים, חוץ מזה אחוזי ההחתמות מאירופה ב-UFC עלובים מאוד ביחד לרמה הגבוהה. נראה שאם היה מדובר באותו לוחם עם אותו רקורד רק מייצג את ארה"ב, קנדה או ברזיל כבר מזמן היה ב-UFC. חוץ מזה שהלוחמים האירופאים נלחמים מול רמה גבוהה יותר לאורך זמן רב יותר. ב-HW: גראבובסקי (פולין), גוראם (אוקראינה), סטארינג (הולנד), איבנוב (בולגריה). LHW: פראק (קרואטיה), בלאחוביץ' (פולין), אטילה (סלובקיה), ואנטינן (פינלנד), מאנווה (בריטניה). MW: חאלידוב (פולין), שלמנקו (רוסיה), מטרלה (פולין), וסיליבסקי (רוסיה), ג'ק מארשמן (בריטניה). WW: גאנר נלסון (איסלנד), גאל גרימוד (צרפת), ואנר גלייב (רוסיה), איבן מוסארדו (שוויץ).

4. להפסיק לשמור על לוחמים ותיקים שהפסיקו לספק את הסחורה גם במכירות

זה בעיקר קורה במחלקת ה-LHW מפני שבמחלקות אחרות התחרות הרבה יותר גדולה שהצניחה החופשית שם הרבה יותר בולטת. ב-LHW אם פרנקלין לא ינצח 3 שנים הוא עדיין יהיה שם גדול. אז הגיע הזמן לערבב קצת את הותיקים מול הצעירים וראות מה הם שווים. אורטיז, פרנקלין, פורסט, שוגון וליטל נוג. אפשר להכניס גם את ראמפייג' אבל מכיוון שפורסם שהקרב הבא יהיה מול שוגון (כמובן..) קרב הפרישה מה-UFC. יש כמה כוכבים עולים שהתחושה היא שהם מנצחים את הרשימה הזאת: דיוויס, גוסטפסון, טיישיירה, ג'ימו, נדקוב ומלדונאדו. יאללה.. דיי לשמור על הזקנים.

5. עונת TUF הביווייט - הפעם רק עם סקאוטינג רציני
מאז TUF 10, עונת הבטטות לא היה הביווייטס ב-TUF. אף על פי שהעונה הזאת עשתה קולות של אכזבה יצאו ממנה כמה שמות טובים ב-UFC: נלסון, שאוב ומטריון היחידים ששרדו. לא ברור על מה נחתכו ג'אסטין וורן וג'ון מדסן שהיו ראויים להמשיך ב-UFC. בכל אופן יש הרבה פרוספקטים מעניינים שמסתובבים בחוץ ואם יתנו לסקאוטר את בלטור את המשימה אנחנו נראה עונה גדולה של HW, אבל ב-UFC האולטימייט פייטר מזמן בדיחה. בכל אופן שווה לקוות לעוד עונה אפילו אם תוסיף לקטגוריה 3 לוחמים טובים. בלי TUF נלסון לא היה ב-UFC.

6. ראשד אבנס (לאחר שיפסיד) ומאצ'ידה ל-MW

הם יכולים לשנות את מחלקת ה-MW, גם ככה אין להם סיכוי חוזר על תואר ה-LHW של ג'ון ג'ונס והם מהלוחמים הקטנים ביותר במחלקה. למאצ'ידה תהיה בעיה להילחם נגד סילבה מכיוון שהם כמו אחים והתנגדו לקרב גם בעבר. אבל אין שום סילבה שאבנס לא יילחם על תואר ה-MW ואפילו בטייטל שוט מיידי. זה לא שיש מציאות אחרות ב-MW והכל כמובן בהנחה שסילבה עובר את צ'ייל סונן. אבל בכל מקרה התוספת של שניהם גם לשנים הבאות במחלקה תהיה משמעותית. אם יגיעו (בתוספת לומבארד) סופסוף מחלקת ה-MW לא תהיה המחלקה החלשה שהיתה לאורך השנים.

7. סטרייקפורס הופך להיות ארגון של פיתוח הבטחות ומקום לנשירת לוחמי UFC

אם ה-UFC יהיו חכמים הדרך היחידה שלהם להרוג את בלטור זה לעשות את מה שבלטור עושים הכי טוב. מגלים כשרונות, מחתימים ונותנים להם את הבמה לפרוץ. ה-UFC זאת הזירה הכי טובה בעולם אבל היא לא מעודדת לוחמים להתפתח בה מכיוון שכל הפסד עולה ללוחמים בסכנת היחתכות. יש לוחמים שצריכים לעשות כמה קרבות כדי לפרוץ ואין כמו נסיון זירה לפני הבמה הגדולה. הלחץ שנוצר אצל הלוחמים ב-UFC לנצח הופך אותם ואת סגנון הקרב שלהם להגנתי ומשעמם. מאיין ליגה ב' אבל שלא כמו שקורה כיום בסטרייקפורס יש הרבה לוחמים שמתייבשים ונתקעים שם ללא שום סיבה כשכבר מזמן היה אמורים להיות ב-UFC. עוד צורך שהארגון אמור לענות עליו זה מקום לנשירת לוחמי UFC מכל מיני סיבות של-UFC יש אינטרס בהם אם הם עדיין תחת חוזה: כאלו שנמצאים ברצף הפסדים ואיבדו את הביטחון כמו דן הארדי, לוחמי שנענשים על שלא הגיעו לשקילה כמו אנתוני ג'ונסון, לוחמי שנפסלו בשימוש של חומרים אסורים כמו נייט מרקוורדת' שבאמת חתם בסטרייקפורס. אמור לענות על כל הצרכים. כיום הארגונים הקטנים בונים את עצמם על חשבון לוחמי UFC לשעבר וכך גם מכריזים עליהם בקרבות ובבניה לאירוע, ה-UFC בעצם תורמים את שמם לאירועים מתחרים. חשוב לזכור שמרבית הלוחמים שנחתכים מה-UFC בכל מקרה מתישהו חוזרים להתחרות ב-UFC.

מרקו בי

New member
מסכים עם הכל

רק לדעתי בקטע הארופאי, לדעתי הufc צריכים לרכוש, להקים ארגון ארופאי, אני חושב וגם היה דיון בעבר שמאוד קשה ללוחם ארופאי להגיע לארה"ב, בין אם זה בעיות ויזה או בעיות כלכליות. או לחלופין לערוך יותר ארועים באירופה, בשנה וחצי האחרונות יש ירידה משמעותית בארועים מאירופה, גרמניה ירדה מהפרק, אנגליה ארוע בודד בשנת 2011 (אם אני לא טועה), וארוע בשבדיה חודש הבא, ובארוע הזה דוגמא טובה מכיון שבארוע זה ילחמו הרבה אירופאים.
לגבי לומבארד אין לי ספק שעוד השנה הוא בufc (יש שמועות שמחזרים אחריו מצד הufc).

elvis18

New member
רק 2 דברים ...

1) ההצעה להעביר את לומבארד לUFC היא מעולה ...
רק עד שמשדרים כבר בלאטור בטמבלוויזיה , שיתנו לי איזה עונה להנות ממנו ,לאיזה קרב או שניים ואז שיעבירו אותו ..

2)ככה אני רואה את חשיבת הUFC - בלי כל אותם שמות גדולים שאתה אומר שצריך להטפר מהם (ולרוב בצדק רב ) ישארו מעט מאוד שמות במחלקה הזאת .. וקרבות אליפות יהיו פחות מסחריים עם ג'ונס בלבד כשם מוכר , זאת טיפהל'ה בעיה לUFC לכן אני לא רואה את זה קורה ...עד שהם לא יצמיחו עוד דור חדש של מוכרי PPV'S ...

AmitNHB

New member
ראשאד בטח ירד אחרי שג'ונס ירצח אותו. לא יודע

לגבי משידה... פן פשוט עצלן אבל אתה צוק שעכשיו שפרנקי כבר לא אלוף נפתח פתח לגבי קרב מעניין עם בנדו אבל לא היתי בונה על מלנדז. לא יודע מה הסיפור שלו. חוסר מוטיבציה או חוסר באמונה ביכולות שלו... אם הוא היה רוצה, הוא היה ב UFC. לגבי 4, אני תוהה עד כמה הותיקים באמת פתוחים לקרבות עם הדוק החדש. אני חושב שלפורסט גריפינים ולריץ' פרקנקלינים של העולם די נח להיות על תקן של לוחמי CO MAIN EVENT במן דיויזיית הותיקים שלהם. אני בהחלט אשמח אם ה UFC יעתחילו לערבב אותם יותר עם הדור החדש.

cat food

New member
נקודות יפות, אני מסכים

הייתי מוסיף:

1. העברת כל מחלקת ה-LHW של סטרייקפורס ל-UFC. בהתאם לכתבה שפרסמת לאחרונה.
2. איחוד 4 המחלקות הקלות ל-3 מחלקות (לפחות).
3. פחות אירועי FX/Fuel בעלי קארד דל קלוריות, הבאים על חשבון קארדים מפוצצים.
4. בנוגע לשידור עצמו: פחות מריחות בין קרבות. אולי אפילו על חשבון המריחות להעביר עוד קרב חזק מהפרילימס למיין קארד.

LORSIN

New member
אולי עדיף שוק חופשי?

לדעתי עדיף לתת לשוק הMMA להתנהל בצורה חופשית

בUFC יש המון חוסר ספורטיביות.. שהארגון מחליט על הרבה מהצעדים של הלוחמים בעקיפין או בדיעבד, אני לא אוהב את זה.

לדעתי, גם הרעיונות שלך פוגעים בחופש הספורטיביות.
שBJ PENN יעשה מה שבא לו, שרשאד ומאצ'ידה יעשו מה שבא להם, שכולם יעשו מה שבא להם.
לא עדיף?

LORSIN

New member
מצד שני.. בדוגרי אי אפשר שוק חופשי בספורט הזה

יותר מדי ממוסחר כבר, ובנוי על הייפ ובידור מאשר ספורטיביות..

מה שכן הייתי עושה אבל, זה פחות אירועים..
אני פעם הייתי בעד כמה שיותר אירועים.. אבל.. הבנתי שזה עושה את התוצאה ההפוכה - יש זילות לאירועים של הUFC..
אין הייפ לאירועים..
ואולי גם פחות לוחמים.. כי הרוסטר גדול מדי בכמה מהמחלקות.. לא רוצה לראות לוחם בריא נלחם פעם ב5 חודשים.. ואם חס וחלילה לוחם נפצע.. בקלות זה יכול להפוך לפעם בשנה.. הקשר עם הלוחמים בגלל זה קטן יותר..

BeniTaz

New member
ברור שכל אחד יעשה מה שבראש שלו

אבל תשים לב לכותרת. דברים שה-UFC צריכים לעשות/ליזום/להוציא לפועל.. כלומר מהזווית שלהם. אלו גם דברים שלדעתי טובים לספורט. אתה מעדיף שבי ג'יי לא יחזור ל-MMA אני מעדיף שכן יחזור ושה-UFC יתנו דחיפה לעניין. או שלא הבנתי למה אתה מתכוון שפן יעשה מה שבא לו..

למעלה