7 דקות בגן עדן - כנאפה ביתית
כשיש את כל המצרכים, ההכנה קלה שבקלות
לפני כמה חודשים רכשתי לעצמי 3 מחבתות אישיות בעיר העתיקה בירושלים. הן בקוטר של בערך 14 ס"מ ויש לידית שלהן ציפוי סיליקון נוח לאחיזה. יש בכל מיני צבעים ולא היה לי לרגע ספק מה אני אכין בהן.
המצרכים:
חמאה
שיערות קדאיף (נשמר היטב במקפיא)
ג'יבנה
סוכר
מים
ממיסים כמות יפה של חמאה במחבת.
מפרידים בעזרת האצבעות את אטריות הקדאיף ומכניסים למחבת (עובי של 0.5 ס"מ של אטריות מופרדות).
מהדקים את האטריות לתחתית המחבת כך שיספגו בחמאה.
מפוררים גבינה בשכבה דקה על הקדאיף
בפינג'אן ממיסים מים וסוכר ביחס של 1:1.
מדליקים את המחבת של הכנאפה על אש נמוכה-בינונית ומחכים כמה דקות. מרימים ובודקים שמתחיל להשחים בתחתית.
הופכים על צלחת הגשה ושופכים מעל מסירופ הסוכר.
כל ההכנה לוקחת 7 דקות כולל ההרכבה. והטעם? גן עדן.
כשיש את כל המצרכים, ההכנה קלה שבקלות
לפני כמה חודשים רכשתי לעצמי 3 מחבתות אישיות בעיר העתיקה בירושלים. הן בקוטר של בערך 14 ס"מ ויש לידית שלהן ציפוי סיליקון נוח לאחיזה. יש בכל מיני צבעים ולא היה לי לרגע ספק מה אני אכין בהן.
המצרכים:
חמאה
שיערות קדאיף (נשמר היטב במקפיא)
ג'יבנה
סוכר
מים
ממיסים כמות יפה של חמאה במחבת.
מפרידים בעזרת האצבעות את אטריות הקדאיף ומכניסים למחבת (עובי של 0.5 ס"מ של אטריות מופרדות).
מהדקים את האטריות לתחתית המחבת כך שיספגו בחמאה.
מפוררים גבינה בשכבה דקה על הקדאיף
בפינג'אן ממיסים מים וסוכר ביחס של 1:1.
מדליקים את המחבת של הכנאפה על אש נמוכה-בינונית ומחכים כמה דקות. מרימים ובודקים שמתחיל להשחים בתחתית.
הופכים על צלחת הגשה ושופכים מעל מסירופ הסוכר.
כל ההכנה לוקחת 7 דקות כולל ההרכבה. והטעם? גן עדן.