7 דקות בגן עדן - כנאפה ביתית

yair_bar

New member
מנהל
7 דקות בגן עדן - כנאפה ביתית

כשיש את כל המצרכים, ההכנה קלה שבקלות

לפני כמה חודשים רכשתי לעצמי 3 מחבתות אישיות בעיר העתיקה בירושלים. הן בקוטר של בערך 14 ס"מ ויש לידית שלהן ציפוי סיליקון נוח לאחיזה. יש בכל מיני צבעים ולא היה לי לרגע ספק מה אני אכין בהן.

המצרכים:

חמאה
שיערות קדאיף (נשמר היטב במקפיא)
ג'יבנה
סוכר
מים

ממיסים כמות יפה של חמאה במחבת.
מפרידים בעזרת האצבעות את אטריות הקדאיף ומכניסים למחבת (עובי של 0.5 ס"מ של אטריות מופרדות).
מהדקים את האטריות לתחתית המחבת כך שיספגו בחמאה.
מפוררים גבינה בשכבה דקה על הקדאיף
בפינג'אן ממיסים מים וסוכר ביחס של 1:1.
מדליקים את המחבת של הכנאפה על אש נמוכה-בינונית ומחכים כמה דקות. מרימים ובודקים שמתחיל להשחים בתחתית.
הופכים על צלחת הגשה ושופכים מעל מסירופ הסוכר.

כל ההכנה לוקחת 7 דקות כולל ההרכבה. והטעם? גן עדן.
 

יצורה

New member
מתה על זה!

תנסה להשתמש בחמאה מזוקקת, היא פחות נוטה להישרף ויש לה טעם שמעשיר מאוד את הכנאפה. אני אוהבת להוסיף לסירופ גם מי ורדים \ מי זהר \ כמה חוטי זעפרן \ 2-3 תרמילי הל מעוכים
 

yair_bar

New member
מנהל
יש לי בקבוק מי זאהר בבית

אחרי 2 ניסיונות קיבלת וטו בשל הטעם הדומיננטי

בכל אופן, הגדולה של הכנאפה הספציפית היא מהירות ההכנה. מהרגע שהרעיון עולה בראש ועד הביס - פחות מ-10 דקות.

אני אשמור חלק מהשדרוגים שהצעת לכשיגיעו אורחים
 

יצורה

New member
מוכר, מוכר...

בן הזוג הטיל וטו על עוגיות עם מי זהר שהכנתי (במשרד, לעמות זאת, הן נטרפו).
 

נוRית

New member
יאיר - שאלות, ברשותך

1. מה זה ג'יבנה ומה יכול להוות תחליף? (כבר הכנתי כמה פעמים כנאפה, אבל תמיד טוב להשתדרג)
2. אתה לא שם גם שערות קדאיף מלמעלה והופך במחבת?


מתה על כנאפה.... עשית לי חשק
 

yair_bar

New member
מנהל
בלי תחליפים

ניתן לקנות היום ג'יבנה במקומות רבים בארץ במחיר זול למדי.

כבר כתבתי שניתן לטגן כמו חלומי, להכין לביבות עם תפוח אדמה בסגנון הודי (מאלאי כותפא) ועוד.

בכל עיר שיש בה ריכוז של אוכלוסיה ערבית ניתן למצוא במכולות ג'יבנה. הפופלאריות הן של מחלבת ג'ת או אל ואדי. אגב, ברוב המכולות יש גם שיערות קדאיף במקפיא

אני לא אוהב כנאפה עם קדאיף משני הצדדים וגם לא את המגולגלת
 

יצורה

New member
לא יאיר, אבל עונה על השאלה הראשונה

ג’יבנה זו גבינת צאן לבנה חצי קשה בטעם נייטרלי יחסית. אני משתמשת בריקוטה ונתקלתי במתכון של חיים כהן (לכנאפה שהוא מגיש ב"יפו-תל אביב") בה הוא משתמש בתערובת ריקוטה ופרומעז.
 

utoo

New member
מחבת יש, שערות קדאיף יש

ועוד קניתי מכפר יאסיף בצפון.
נשאר רק למצוא עכשיו גבינה מתאימה. לא רואה איך זה קורה באיזור המרכז.
אני מתה על קדאיף טרי וטעים.
 

yair_bar

New member
מנהל
יש ביפו, לוד, במשולש ועוד

אם תגידי באיזו עיר את גרה/עובדת אני אוכל לכוון אותך לג'יבנה.
 

utoo

New member
|
יאיר, מה עם הג׳בנה שלי?

כתובת ביפו זה מצויין, רמלה לוד גם יכול להיות טוב לי.
תודה
 
למעלה