7 שנים לרצח רבין, זכרו את מורשתו:

טוען רב

New member
7 שנים לרצח רבין, זכרו את מורשתו:

"היורדים - נפולת של נמושות". כל מלה - בסלע.

roy269

New member
עוד ממורשתו

הסכם אוסלו מקווה שאתה מוכן לאמץ אותו כמו את האמרה על היורדים

ערב רב

New member
בוודאי

אני פוסל את כל מורשתו על הסף, אבל כל אלה המנסים לקדש את רבין וע"י כן את מסירת השטחים, בל יכחדו את דעותיו האחרות, הנעימות פחות (או יותר, בעצם).

לינדסי

New member
רבין../images/Emo7.gif

המצב היום לא דומה למצב שהיה כאן כשרבין ז"ל דיבר על "נפולת של נמושות". אם רבין היה רואה את המצב כאן היום- ממשלה של רוצחים מובילה עם של עוורים- הוא לא היה משתמש במילים האלו. אנשים שעוזבים היום לא עוזבים רק בגלל הקשיים הכלכליים והבטחוניים, אלא גם בגלל שהם מסתכלים מסביבם ולא מבינים מה קרה לעם שלהם, ולאן נעלם החלום הציוני האמיתי- לא ההתלהמות האכזרית של יושבי חוות גלעד ודומיהם. אם רבין היה כאן היום, גם הוא היה חושב על עזיבה. כמובן שאם רבין היה כאן היום, לא היינו מגיעים למצב כזה. הבעיה היא לא בהסכמי אוסלו, הבעיה היא בחבורת הלוזרים שהעם הזה בחר לבצע אותם. אני עדיין כאן (ועם כל הכבוד, אם אתה לא כאן, רוי, אל תביע דעה) כי אני עדיין מקווה שמשהו יקרה, וכי המדינה הזאת היא שלי לפחות כמו שהיא של המתנחלים (למעשה הרבה יותר), אבל יגיע רגע שבו אני כבר לא אוכל להישאר כאן. המדינה הזאת איבדה את הצפון המוסרי שלה, וזה הרבה יותר גרוע מכל בעיה בטחונית או כלכלית.

roy269

New member
לינדסי

כעו"ד לעתיד כדאי שתפנימי את זה שלכל אחד יש רשות להביע דעה אני לא מתכוון להכנס להתנגחות בנושא אם את רוצה את מוזמנת להכנס לפורום השכן "ישראלים בחו"ל" אני מכיר בזכותו של כל אחד לבחור את דרך חייו

לינדסי

New member
אתה צודק. אני מצטערת

כשמזכירים את רבין אני קצת מאבדת את הצפון.

eliezer gezer

New member
אני מבין מכם

שישראל שייכת לך, ואך ורק לך, ומי שחושב כמוך ומתנהג כמוך. מי שבחו"ל אין לו זכות תגובה, מי שמתנחל, המדינה שייכת לו פחות מאשר לך. ממש הדמוקרטיה בהתגלמותה, אני מקווה שאין הרבה כמוך אחרת באמת הארץ תהפך למקום לא הכי סימפטי ודקטטורי.

לינדסי

New member
דבר ראשון

התנצלתי, והסברתי למה הגבתי כמו שהגבתי. דבר שני המדינה בהחלט שייכת לי יותר מלמתנחלים. ואם היית נמצא כאן, היית יודע שחלקים מכריעים של העם (לא עוד רק השמאל) מרגיש ככה אחרי התמונות של חוות גלעד. בסקר אחרון כמעט 80% מהישראלים מרגישים שצריך לחתוך את תקציבי ההתנחלויות. התמונות של מתנחלים מרביצים, מקללים ויורקים על השוטרים והחיילים שעושים כאן עבודת קודש ומסכנים את חייהם בשבילנו כבר שנתיים, פשוט הביאו לשאת נפש שאתה כנראה לא מודע לה. דבר שלישי, מותר למי שחי בחו"ל להביע דעה, אבל היא "שווה" פחות. היא, מבחינתי, כמו דעה של כל זר שבא מבחוץ ומביע דעה בלי באמת להיות מעורב. כן, יקירי, כשאתה עוזב את הארץ, יש מחיר לשלם. זו בכלל לא ביקורת, מותר לבחור לחיות במקום קל יותר, אולי גם אני אעשה את זה. ואם אני אי פעם אעזוב את הארץ, אני גם ארגיש שיש לי פחות זכות להביע דעה. האמת הפשוטה היא, שאני עולה כל יום על האוטובוס בירושלים לעבודה, ואני לא יודעת אם אני ארד ממנו. אתה לא, ולכן אין לך זכות שווה לקחת חלק בהחלטה על מה שיקרה פה. ההיתממות היא מיותרת. אתה עזבת כי כאן קשה ושם פחות, וכשעשית את זה ויתרת על מעמדך האמיתי כישראלי. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. (הערה: הכוונה היא כמובן לא למי שנמצא שם לשנה, ללמוד או משהו, וברור לו שהוא יחזור. גם אין כאן שום ביקורת על מי שעזב.)

Taliy

New member
ממש אבל ממש לא המקום ולא במקום

כמו שלך ניתנה ההזדמנות , גם לו מגיעה אחת. הפורום הזה הוא לא מקום להתגוששות פוליטית של צד זה או אחר. אז בואו נחזור לאופי האינפורמטיבי שלו, ובבקשה אל תגיבו להודעות מסוג ההודעה המקורית שהובילה לדיון הזה.

לינדסי

New member
נכון...

אבל גם את הגבת להודעה ("גם לו מגיעה הזדמנות")
. את צודקת, הכי טוב לא להתחיל עם זה בכלל. יש לי שאלה, את מחליפה את עדי כמנהלת הפורום? אני חדשה כאן, אבל שמתי לב שעדי לא נמצאת כאן.

eliezer gezer

New member
טלי, אני לא מסכים איתך

אם מתעורר דיון מסויים, אפשר קצת לדון בו, זו עדיין לא התגוששות פוליטית, אנשים רוצים גם להחליף דעות, לא רק אינפורמציה. ואולי יש פורומים אחרים שיותר מתאימים לדיונים פוליטים, אבל זה עלה פה, ולדעתי אין כל פסול אם דנים בכך קצת ולבחורה שחושבת שישראל שייכת לה יותר משלמתנחלים או שדעתה נחשבת יותר מדעתי כי אני עכשיו בחו"ל - תתביישי לך. אבל מדברייך אני מסיק שאת צעירה מאוד, ובגילאים כאלו תמיד קשה לראות את התמונה השלמה, ובכלל, להבין מה זה שאנשים שהם לא כמוך בדיוק יש בדיוק את אותם הזכויות כמו שלך יש.

eliezer gezer

New member
ושכחתי עוד להוסיף

שאני ממש לא מרגיש שיש לי פחות זכות להביע דעה מאשר לך. אני אזרח ישראלי, אני ממלא אחר כל החובות (משלם מיסים לדוגמא) ולא מקבל בתקופה זו אף הטבה (אינני משתמש בשירותי הבריאות לדוגמא), וזכותי להשפיע על אופי המדינה. אינך יודעת את הסיבה שאני כרגע בארה"ב, אינך יודעת לאיזו תקופה (שכחתי, אם זה לשנה לצורך לימודים, זה בסדר. ואם זה לשלוש שנים לצורך לימודים? ואם זה שנתיים לצורך עבודה שנשלחתי מטעם חברה ישראלית? ואם זה לחמש שנים ואולי אז אחזור? ואם עדיין איני יודע אם ומתי אחזור? אשמח אם לגבי כל אפשרות תסמני לידה מתי זה בסדר ומתי זה לא בסדר. תודה). ואם אני מרגיש עצמי ישראלי, ויש לי אזרחות ישראלית וקשרים לישראל, לא את ולא אף אחד שכמותך יבוא ויגיד לי שדעתי נחשבת פחות כי אני לא כאן. "אני נוסעת באוטובוס ולא יודעת אם ארד ממנו". דבר ראשון, מאחל לך רק טוב. דבר שני, גם כשהייתי בארץ מעולם לא נסעתי באוטובוסים. רק באוטו ונמנעתי בכלל ממקומות ציבוריים, ולא נכנסתי לירושלים וכמעט שלא לתל אביב. לכן גם אז הסיכוי שלי להתפוצץ היה נמוך משלך. האם גם אז לא היתה לי זכות דיבור? האם גם אז דעתך נחשבה יותר מדעתי? ובכלל, לשיטתך רק לחיילים מגיעה זכות התגובה, כי הם מסתכנים הכי הרבה. חשבת על האפשרות שיעדים יהודים בארה"ב ובעולם בכלל מהווים גם יעדים מועדפים לטרור? חשבת על זה שישראלים בחו"ל בדר"כ מציגים את הנושא הישראלי וגורמים למקומיים לחשוב שאולי גם אנחנו צודקים? לא שזה משנה, אבל סתם עוד נקודות לשיקול. ומה שאני הכי לא מבין, מה בדיוק את מחפשת כאן בפורום? רק להעביר ביקורת על נפולת הנמושות? אבל אם זה מה שמשעשע אותך, שיבושם לך.

לינדסי

New member
להעביר ביקורת?

ממש לא. לגמרי לא מעניין אותי מה אתה עושה עם החיים שלך, כך או אחרת. באתי כדי לשאול על ההגרלה, וענו לי מאד יפה, ולכן גם אני שמרתי על טון תרבותי. אבל, סליחה, אתה לגמרי גלשת לפלצנות עכשיו. יעדים יהודיים כמטרות טרור? זאת ההצדקה שלך? נו באמת. קשרים לארץ? יש לי בני דודים באנגליה, אז מה? אני רואה את עצמי אזרחית בריטית? ובקשר לעניין הזמן- זו לא השאלה אם אתה שם לשנה או שנתיים או לאיזה מטרה. אתה הבנת את הכוונה שלי, מי ששם לזמן לא ארוך ומתכוון לחזור, זה משהו אחר. מי שאמר להתראות ועזב כדי לגדל את הילדים שלו במקום שקט יותר, זה מובן, אבל ישראלי מן המניין הוא לא. כן, אני יותר ישראלית מאנשים שלא כאן ולא נושאים בסיכון, ואתה יודע את זה מצויין, אחרת לא היית מתגונן בכזאת עוצמה. אתה נעלב מזה שאני אומרת שאתה לא ישראלי כמוני? אני, ועוד ישראלים רבים, נעלבים מזה שאנשים שלא מוכנים לשאת יותר בנטל יחד איתנו (ושוב- זה לגיטימי), באים ואומרים שזה לא הופך אותם לפחות ישראלים. די עם השטויות, שנינו יודעים את האמת. אם עזבת לטווח הרחוק, אז הגיע הזמן להתנתק מפוזת הישראליות. הישראליות היא לא איזה דבר אובייקטיבי שקיים לנצח בלי קשר להימצאות הפיזית בישראל, גם אם לך זה נראה ככה. האופי הישראלי נשאר, אבל הישראליות לא. ואני בת 24 דרך אגב, ובמדינה הזאת, אחרי צבא ואוניברסיטה תוך כדי עבודה בשלוש משרות זה כמו 40, אז בוא נרד מהשטות של "את צעירה". אני לא קראתי לך בוגד, ואין מה להיעלב ממני, אני הראשונה שתודה שמתחיל להיות בלתי אפשרי לחיות כאן, אבל ישראלים הם אנשים שחיים בישראל וזהו.

eliezer gezer

New member
כמו שניחשתי

את צעירה, ואת יודעת את הכל, וראיית העולם שלך היא הנכונה. אני מבחינתי מיציתי את הדיון איתך.

Dorfl

New member
חייבים לרחם על אנשים שהדבר הכי

מעניין בהם הוא שהם ישראלים. אנשים שהלאום שלהם הוא החלק המרכזי בזהות שלהם. אנשים כמוך.

למעלה