73 שנה לטבח ביהודי עירק ..הפרהוד...יזכור

פואד1946

New member
73 שנה לטבח ביהודי עירק ..הפרהוד...יזכור

אלה זורעי הפורענות שזרעו שנאה וקראו לרצח והשמדה....

לא נשכח...את מעללי הפרעות את הטבוחים הדם קר..את אלפי הפצועים השוד ההרס ..ורק בגלל היותם יהודים....לא היתה מדינת ישראל...לא היה סיכסוך פלסטיני...

לא היו פליטים ערבים....ולא שדדו ולא היה כיבוש.....

יהי זכרם ברוך

פרהוד

רק חבל שבפורום יהודי עיראק התעלמת מהודעה שלי

ההודעה שלי דיברה על כך שמדינת ישראל סירבה לפצות את נפגעי הפרהוד בגלל שהיא חושבת שאין קשר בין הפרהוד לפעילות נאצית

בושה וחרפה

פואד1946

New member
הפרהוד הוא נושא כואב אך הוא רק טיפה בים סוער

מלא הסבל והוא שואת יהודי אירופה...בשנים האחרונות מנסים לתקן גם עוול זה ונו רק מקווים שהטרור יעלם מכל פינה שבעולם...ושנאת החנם והבערות יעברו גם הם כדי שלדורות הבאים יהיה עולם שנעים לחיות בו ללא פחד,שנאה,רדיפות,ורצח,....

פרויז1

New member
רצח העם היהודי במזרח - וחובתנו היום :

הפוגרומים ורצח עדות ישראל במזרח - נאלם מדברי ימינו, מספרי הלימוד, מהשיח הציבורי ומהתיחסות לאומית ובינלאומית ראויה. לא מאוחר. יש לצרף גם את רצח העם שבוצע ביהודי העיר משהד באירן על רקע דתי. יש להטעים את המרת הדת הכפויה שיהודי אירן ובדגש על יהודי משהד שנתקלה בהתנגדות עזה גם לאור פוגרומים, שוד, אונס, שריפה, רצח המוני וביזת יהודים באירן.

ולא נשכח את המקור של הטלאי הצהוב הידוע לשמצה :
הטלאי הומצא לראשונה באירן. והוא שימש לסימון יהודים באירן. יהודי אירן חוייבו לענוד את הטלאי כסימן מבליט להיותם יהודם. היהודים נחשבו לטמאים שאסורים במגע ו/או לשהיה בקרבתם.
היחס ליהודים - כטמאים - היה כה עז וכה משפיל שליהודים היה מותר לשהות רק באתרים שהוקצו להם ומעבר ברחוב הורשו ללכת בצד שלא עובר בו מוסלמי באותה עת (הנאצים למדו את אלה מאירן). יהודי שעבר ברחוב בשכונה מוסלמית, כולם התגייסו לטהר את הרחוב שניטמא בשל מעבר היהודי. כולם התגייסו ושטפו במים רבים את המקום בו עבר היהודי, כדי להסיר את הטומאה ןלסלקה.

חובתנו להרים את דגל הפוגרומים ביהודי המזרח!
וחובה גדולה יותר היא : למנוע מהנהגות להוליך המונים בחשכת העדר תבונה, ולהעמיד דרך אלטרנטיבית של שלום ופתרון בעיות שמהוות גרעין להתעורות סכסוכים.

פואד1946

New member
ידידי פרויז למרות הסבל והכאב אנו תמיד בתקווה

אחרי אלפיים שנות גלות וסבל הבינו הנוצרים את טעותם המרה ברדיפת היהודיםולאורך כל הדורות בכל המדינות בהם שהו היהודים הביאו לפיתוח כלכלי וחברתי של המדינה.

ורק השנאה העיוורת שיצקה הכנסיה בלבבות המאמינים ההם הם שגרמו לטבח הרס לגירוש וניסיון להשמדת העם...באין מולדת ומושיע היו היהודים הפקר ופה ושם הפכו

ליהודי חסות או להמת דתם בכוח הזרוע....לצערנו גם בארצות האיסלם מצב היהודים לא שפר עליהם והם נרדפו והושפלו וכל זה בא מאי רצונם של היהודים להתאסלם...ורק תקופה אחת היתה היא תקופת הזוהר בספרד היא תקופת האנדלוס ובתקופה זו פרחה בספרד גם בזכות היהודים שהיו שם לפני הכיבוש האיסלמי...באיסלם של היום ואחרי

ההתעוררות " הערבית"...הוקצנה השנאה ליהודים..מתוך בערות ואשמות שווא..ולצערי גם החברה המודרנית בארצות ערב אינה מצליחה להתעלות ולחשוב על עולם חדש ומודרני עולם של שתוף פעולה לטובת כל עמי האזור.. והאיסלם הקיצוני ממשיך ומשפיע ומשלהב את ההמונים כמו בימי האינקוויציה...כל שכמה מדינות ערב ובניהם אירן

לא מתקשרות לעולם המערבי וחיות עדיין בחשכת המאה השחורה באירופה....וכאן הבעיה עד שלא יביהו מנהיגי האיסם את תעותם ואת הסבל שהם גרמו לעם היהודי במשך הדורות וימשיכו בהנהגת האיסלם הקיצוני יביא שואה על מאמיני האיסלם ועל מדינות ערב..ראה מה שקורה בכל מדינו האיסלם מאפריקה ועד אידונזיה....
מי שמפסיד מהתעצמות האיסלם הקיצוני הם המאמינים בלבד ....כל העליהום כלפי היהודים והיהדות שנתנו כוח ושררה בידי מנהיגי האיסלם עברה מן העולם עם הקמת מדינת ישראל שמגנה על אזרחיה ועל כלל עם ישראל בכל התפוצות...אין יותר יהודי חסות...אין השפלות...אין בגדי השמצה ולא תלאי צהוב..וילדים יהודים חיים בבטח במדינת ישראל ללא חשש לעלילות דם וחטיפה כמו בימי הצאר...ונואמר בפה מלא ברוך שזכרנו וקיימנו והיגיענו לזמן הזה......וכאן אוסף באים ישכילו מנהיגי האיסלם יוכלו להצתרף לעום של שלום ושלווה שהוא מגמת העולם המערבי..ואם לאוו ילכו במועצותיהם...הם רק גורמים ויגרמו סבל לכל המאמינם המוסלמים....כל החלום שהאיסלם ישלוט בעולם אינו בר תוקף ולא הצלחה כשם שלא הצליחו מסעות הצלב והתפשות איסלם על ידי החרב......במאה ה21 יש מחשבה אנושית שונה שמירה על איכות החיים איכות הסביבה
ומציאת מקורות עבודה ופרנסה למילירדים שחיים על פני האדמה....וזה יהיה רק על ידי שיתוף פעולה של כל העמים שווים בין שווים......ולאשר הסבל שהיה לנו היה ....
פנינו לעתיד בטוח ומאושר למען הדורות הבאים......אני מאד מקווה שהשמש תעלה גם בארצות האיסלם וגם עליהם יבוא האביב האמיתי....

פרויז1

New member
הנהגות הובילו את האנושות ומעשי האנושות.

המוני העם - מחכים לקריאה. ומשזו נשמעת, ההמון נוהר. נוהר בכח שלא ניתן להטותו. בטח לא לעוצרו. ההנהגות הובילו המונים. לטוב ולרע. לשלום ולמלחמה. לשנאה או לשלום. לקיצוניות (כזו וגם אחרת) או להבנה. לדוגמאטיות או לפרגמטיו.
למוות או לחיים.

ההנהגות הובילו. הן גם צויות להוביל., עם בקרה ציבורית.

גם בקרה ציבורית היא קריאת כיוון. היא קריאת כיוון, כי יש קריאה להמון הנוהה לקריאת כיוון.
נראה שכמו שהמשטר הדמוקרטי החדיר שורשים בניהול חיים ציבוריים - בכל הזירות מהקטנה ועד לגדולה - יכולה בקרב ציבורית להחדיר שורשים. ולשמש מצפן של חמלה רב אנוטשית,. שתפקח על הקריאה היוצאת אל המונים.

ומתוך הסכמה אתך, גם אני אסיים בסיפה של דבריך :
"אני מאד מקווה שהשמש תעלה גם בארצות האיסלם וגם עליהם יבוא האביב האמיתי...."

פואד1946

New member
ההנהגות האלה חוגגים יחדיו 70 שנה לנצחון על גר

גרמניה....מה העולם למד משתי מלחמות עולם תוך 30 שנה...הבל הבלים הכל הבל...מאז סיום מלחמת העולם מאות מלחמות בכל קצוות העולם...מלחמות אזרחים..
רצח עמים במדינות אפריקה...הרס וחורבן באפגניסטן..כבר ארבע שנות מלחמה בסוריה רצח אזרחים ללא רחם למעלה ממאה אלף ילדים נשים טף וזקנים נהרגו נטבחו נאנסו
מליונים הפכו לפליטים וערים שלמות נהרסו ונהרסו...ונהרסים...והעולם שותק...כמו אז..כשמליונים הובלו לתאי הגזים...במחנות ההשמדה...יצר הרע מאז היוולדו...אין חדש תחת השמש...הכל הבל הבלים....

פרויז1

New member
תגובה - שלי - לטענתך המרכזית :

מה העולם למד משתי מלחמות עולם?

לדעתי, ואני משער/מעריך כי העולם ידע את הדברים, עוד לפני פרוץ מלחמת העולם הראשונה. ואין לו לעולם משהו חדש ללמוד אחרי שתי מלחמות עולם.
ררה כי כן : מספרים על סגן שהשתתף במלחמת העולם הראשונה (איני זוכר באיזה מהצבאות), שאמר :
אומנם חתמו על סיום מלחמת העולם, אבל לא פתרו את הגורמים שהובילו אל המלחמה. לא יעבור הרבה זמן והעולם שוב יהיה בתוך מלחמה עולמית חדשה שהיא ההמשך של זו שזה עתה חתמו על סיומו.

אני גם לא זוכר מה היו הסיבות למלחמת העולם הראשונה ומה היו הסיבות שאותו סגן הצביע עליהן.
אני כן יודע, שמלחמות פורצות כי לא הצליחו/לא רצו להסדיר עניינים בדרך של שלום.

דברים קצת פילוסופיים אולי, אבל זה מסביר לי למה פרצה מלחמת העולם הראשונה (כי היו בעיות שלא נפתרו) .

למעלה