......

  • פותח הנושא noosh
  • פורסם בתאריך

noosh

New member
......

מישהו מהענף שלי התאבד היום (כלומר, אתמול, אבל היום בצהרים מצאו אותו) זה היה יום נוראי - החל מהבוקר וחוסר הודאות של לאן הוא נעלם, אם הוא נטל את חייו או נחטף או מה קרה לו בכלל והשמועות והתסריטים וההשערות ואז הידיעה, והמחשבה על זה שמישהו שיושב חדר לידי, שאני עובדת איתו, שאנחנו צוחקים יחד ורק שלשום בערב דיברנו על איזה משהו מצחיק שהוא כתב, ופתאום הוא לא, ומה עבר לו בראש, ולמה ואיך, הכל מתרוצץ שם. ולפעמים אני לא מרגישה שיש לי בכלל זכות לבכות או להרגיש כל-כך רע או לתת לזה להשפיע עליי: לא הייתי חברה קרובה שלו, אני לא מכירה את החיים הפרטיים שלו, היינו co-workers. ומה זה בעצם, "זכות לבכות"? יש כזה דבר? חברה שלי אמרה לי שזה פשוט אני - אני לוקחת דברים קשה, בכל תחום. שזה האופי שלי, שאם לא זה לא הייתי נועה. ואולי היא צודקת, אבל זה גם ממלא אותי בתחושת יומרנות שכזו, ואני לא רוצה להתיימר לכלום. וזה גורם לי לחשוב על כל מי שנשאר מאחור, ועל המפקדת שלו, שבטוחה שהכל באשמתה. ועל המפקד שלי, שבטוח שהכל באשמתו. והם שניהם אנשים מקסימים וכל מה שבא לי לעשות זה לתת להם חיבוק עצום ולא לעזוב לעולם, ולהסביר להם שזה לא, שזה לא הם בכלל. ושוב הכל מתמוסס לתוך איזה סרט וזה לא קורה באמת אז אין מה להתרגש. ובעיקר מחבקים ונותנים טישו אחד לשני, וחיוך קטן ממישהו או נגיעה קטנה ממש ממלאים אותי, כי אני יודעת שיש כאן אנשים שאכפת להם. אני יודעת שיש לי למי לגשת אם קשה לי, שזו לא סתם אימרה שנזרקת לחלל. ואז זה שוב חודר פנימה, שאני לא אראה אותו יותר אף פעם. מה? נו, באמת. ואני לא יכולה לדבר על זה. כאילו, אני פשוט לא חושבת שיש לי משהו להגיד, זה לא שהחבר הכי טוב שלי מת או משהו. מישהו שעבדתי איתו, מישהו שהייתי רגילה לראות, ששלח מיילים משעשעים ושבישיבות חוליה היה מוסיף דברים לפינת התרבות. היינו צוחקים לפעמים, פה ושם. לא דמות מעצבת בחיים שלי. אבל הקלות הזאת, שאנשים הולכים. לך תדע מה עובר פה על מי שסובב אותך. (אסור לשפוט אבל זה אגואיסטי להחריד. אני יודעת שאסור לשפוט, אני יודעת. אבל לכעוס מותר, ואפילו אין לי סיבה, אני חושבת. רק לראות את החברים שלו, שהם גם חברים שלי, שורט אותי מפנים) אני לא מאמינה בזה. אני יודעת שזו אימרה מטופשת ושזה צבוע ויומרני ומתנשא, אבל אני לא מאמינה בזה. לא מאמינה בלקחת את החיים של עצמך, לא מאמינה שזה הפתרון היחיד. (לא יודעת אפילו מה כתבתי פה, אני לא מצפה לתגובות. אבל אינ מכירה את עצמי ויודעת שאסור לי ללכת לישון בלי כי זה רק מעיק עליי ומבלבל אותי יותר. וצריך לשתף. אני חייבת להתחיל לדבר.) (הו, ובבקשה לא להפיץ, זה עוד לא פורסם בתקשורת.)
 

lollapalooza

New member
אין דבר כזה "זכות לבכות".

וזה קרה לי כבר, שבכיתי בגלל מישהו שלא הכרתי כמעט. אז מה, זה רק אומר שאנחנו אנושיות, ושעוד יש בנו רגש. וכן, אנחנו לא באמת יודעים מה עובר לאנשים בראש, אבל אנחנו עושים מה שאפשר כדי לעזור לאחרים להרגיש טוב יותר, אפילו קצת יותר. ותסתכלי על כל הפעמים שזה עוזר.
 
נועה יקרה../images/Emo39.gif

קודם כל, חשוב שתדעי שזה מאוד טבעי ואנושי מה שאת מרגישה,את עצובה עבור בן אדם שנשבר ובחר בדרך הקלה ועשה לכל הסובבים שלו המון המון קשה. מותר לך להיות עצובה כמובן, גם לי, בלי להכיר בכלל את החייל, היתה צביטה בלב. לצערי יצא לי לאבד לפני כ3 וחצי שנים לאבד את הידידה הכי טובה שלי שבחרה גם לא להיות בין החיים, אין הרגשה קשה מזה. אבל מה שהחזיק אותי זאת העובדה שאני זכיתי כן לחיות פה. תיהי חזקה
 

TheBeast

New member
אני לא בטוח שזה יומרני.

אולי יותר נוטה לכיוון של "פשוט נכון" ואין תגובה הולמת שאני יכול לתת לדעתי, כך שאני רק אחזק את הטענה של הדס- אין כזה דבר "זכות לבכות". כמו שהזלתי דמעה על שכן שנפטר בשיבה טובה, על אחת כמה וכמה שראוי לי לבכות אדם שהלך טרם זמנו. אני מקווה שתתגברו על זה ביחד.. מצטער שהיית צריכה לחוות את זה עכשיו, או בכלל. אם תרצי לחבק.. |‏חיבוק|
 
לכל אדם

יש זכות לכל הרגשות שלו. העניין עם בכי בעקבות התאבדות של מישהו זה שהוא פעמים רבות קשור לעניינים אחרים שלך. פעמים רבות כשאנו בוכים על מוות של מישהו אנחנו בעצם בוכים על עצמנו... על זה שהוא לא יהיה שם עבורנו, או שהוא מהווה איזו תזכורת לעובדה הפשוטה שלכולנו יש תאריך תפוגה ושביום יום אנחנו איך שהוא מצליחים לא לחשוב על זה כדי לתפקד.
 

noosh

New member
או

שהוא מהווה נורית אזהרה, לדאוג לאנשים הסובבים אותי קצת יותר
 

noosh

New member
חזרתי עכשיו מהלוויה

וידעתי שיהיה לי קשה, אבל לא חשבתי בכלל שיהיה לי עד כדי כך קשה רק מלראות את כל האנשים השבורים האלה, רק מלחבק אותם, רק מזה שהם מחבקים אותי ולראות את הארון ולראות את המשמר ולשמוע את היריות. ולהקשיב לדברים ולחשוב למה, למה, למה לעזאזל? אני לא מקבלת את זה. אני רק רוצה להיות שם בשביל כל אלה שצריכים אותי, אני רק רוצה שיהיו שם בשבילי. ואני רק חושבת על כמה זה טוב שאנחנו כל-כך מגובשים, שאכפת לנו אחד מהשני. וכמה זה רע שאנחנו צריכים להחזיק אחד את השני במקרים כאלה. ועל כל האנשים בחיים שלי שאני לוקחת כמובן מאליו שהם שם, מרשה לעצמי להזניח. זה לא צריך להיות ככה. אני לא צריכה לראות ארון נטמן באדמה ולדעת שזה מישהו שראיתי לפני יומיים וצחקתי איתו, שזה מישהו שכל פעם שאני נכנסת לחוליה שלו הוא הבנאדם הראשון שאני רואה. ואני לא צריכה לראות את כל האנשים האלה שבורים, ומי אני שאאחה אותם. ואני לא צריכה לחשוב על זה שאני לא יודעת איך יהיו הימים הקרובים, שבכלל מישהו צריך לחשוב על איך יהיו הימים הקרוסים. ואני לא צריכה לפתוח עיתון ולראות כתבות על אנשים שאני מכירה. לא בידיעה שהם בחרו בזה, לא. אסור לי לשפוט, אני יודעת, אבל אני לא יכולה לראות את כל האנשים האלה סביבי ולא להרגיש כעס. ולקבל, אני לא יכולה לקבל. ולחשוב איך הם צריכים לשאת את המשקעים האלה כל החיים שלהם, להתמודד עם זה. זה לא יוצא לי מהראש.
 
למעלה