:(

MegaMango

New member
:(

רדוקציות הן טומאה ותועבה הן מזוהמות, רקובות , ארורות , שיקוץ עלי אדמות. אני צריך להוכיח ש- \3DM היא בעיית NPC. למי שלא מכיר את הבעיה- יש לנו n גברים ו-n נשים שרוצים להתחתן. יש לנו רשימה של הזוגות שמוכנים להתחתן ביחד. השאלה היא האם ניתן לחתן את כל n הזוגות מבלי לחרוג מהרשימה הזו. 3DM היא בדיוק אותו דבר, רק עם שלושה קבוצות של איברים, במקום שתי קבוצות(גברים ונשים). אני די בטוח שהרדוקציה צריכה להיות עם 3SAT אבל פשוט לא הצלחתי לקשר שבחירה של קבוצה תהווה בחירה של ליטרל\סיפוק של הסגר. כיוון נוסף שהיה לי הוא לנסות לעוות את exact match , כיוון שהשאלות דומות רק שב3DM ישנה הגבלה שכל קבוצה בגודל 3 איברים וה-U שלנו גם הוא מתחלק לשלוש. ניסיתי לפרק כל קבוצה ב- exact match לקבוצות מהצורה של 3DM כך שאם נבחר לקחת את אחת הקבוצות שמייצגת חלק מקבוצה ב exact match, נהיה חייבים לקחת את כל הקבוצות שמייצגות את אותה קבוצה. הבעיה עם זה שלא הצלחתי לסדר שה-U יתחלק לשלושה חלקים בגודל שווה =\ אני מניח שהניסיונות שלי די חסרי טעם ._. .. מישהו יכול לרשום או להפנות אותי לרדוקציה שאיתה מוכיחים NPC של 3DM? או אולי לתת לי כיוון? המקום היחיד שהבנתי שיש בו את הרדוקציה הוא הספר של ג'ונסון על NP , אבל אין לי את הספר, אין אותו בספרייה ובאינטרנט הצלחתי להשיג רק 45 אחוז ממנו P: וואו. כמה רשמתי רק בשביל לבקש רדוקציה ל 3DM O.O

MegaMango

New member
תיקון קל

מצאתי רדוקציה שמשלבת מגן דויד. זה מפחיד אותי ואם זו הרדוקציה היחידה, תחסכו את זה ממני P: פשוט תתעלמו מהשרשור הזה..

johnny d

New member
יש מספר רדוקציות

חפש בגוגל, בכל מקרה, כל רדוקציה נאיבית שאני מנסה לחשוב עליה בעזרת בעיות ה-sat למיניהן אינה פולינומיאלית (הרדוקציה). ברור שיש רדוקציה שכן שני הבעיות שייכות ל-NPC. אבל נראה לי מסובך מידי.

ron369

New member
חשבתי ש 2DM היא NPC, לא?

אם כן, אי אפשר לפתור את 2 בעזרת 3?

MegaMango

New member
אני די בטוח ש-2 היא לא.

ראיתי משהו פצפון שהזכיר שזה לא NPC, בספר של ג'ייסון על NP. בדיוק כמו ש- 2sat לא NPC.. עכשיו שאתה אומר את זה, אני ממש רואה את הדמיון בין אלגו' שפותר 2SAT שעשיתי במהלך הקורס, לאלגו' שיפתור את 2DM. אבל זו רק מחשבה שעברה בראשי וחלפה במהירות.. אגב, רון, לא זכרתי שאמרת שאתה הולך לגאמא. אולי עוד נתראה בצבא מתישהו D:

gil levi

New member
מה זו בדיוק 3DM?

קלט: שלוש קבוצות בנות n איברים כל אחת ורשימה של זוגות שניתן לחתן (האיברים בכל זוג יכולים להיות משלושת הקבוצות)? שאלה: האם ניתן לחלק את 3n האיברים לזוגות? הבנתי נכון? ואם איבר מופיע בזוג (ברשימת הזוגות שמותר לחתן), האם הוא יכול להופיע בזוג אחר (ברשימת הזוכות שמותר לחתן)?

למעלה