8 טיפים לחיים שמחים ובריאים יותר:

elar84

New member
8 טיפים לחיים שמחים ובריאים יותר:

לפניכם הטיפים של ד"ר דינה אייזן לחיים שמחים, מאוזנים ובריאים יותר:
1. להודות

"להגיד תודה על מה שיש ולא לקחת שום דבר כמובן מאליו. ככל שלומדים להתרכז במה שיש ולא במה שאין ולהודות עליו, מבינים שהחיים הם נס אחד גדול. כשאני צועדת, אני לוקחת איתי שרשרת תפילה מחרוזים, מעבירה חרוז חרוז ועם כל אחד אומרת תודה על משהו טוב שקרה לי היום. בהתחלה התקשיתי למצוא מספיק דברים, עם הזמן אני רואה שזה אינסופי".

2. לדבר חיובי
"חשוב לשנות את אוצר המילים שלנו ולדעת להשתמש בו נכון. אפשר להיות מאושרים רק מהחלפה של מילה שלילית במילה חיובית. בין בני זוג, למשל, יחס הקסם הוא 1:5, כלומר על כל הערה שלילית או ביקורתית יש לומר חמש הערות חיוביות, אוהבות ומכילות. אצל זוגות מאושרים, היחס הוא 1:20. שימוש במילים כמו חמלה, סליחה, אהבה, קבלה והודיה, משפר את מצב הרוח ואת רמת האושר".

3. להתחבק
"מגע גופני מאוד משמעותי למצב הרוח. מחקרים מראים שחיבוק שנמשך לפחות 20 שניות, גורם להפרשה של אוקסיטוצין, המוכר בשם 'הורמון האהבה', שיש לו השפעה מרגיעה ומעודדת. לא משנה עם מי מתחבקים אגב, זה יכול להיות גם עם הכלב או החתול שלכם".

4. לחייך ולצחוק
"להבעת הפנים ולתנוחת הגוף יש השפעה על מצב הרוח. נסו לחייך, לזקוף את הגו ולהרים את הראש, וההרגשה תשתפר. מדובר בדבר קטן שאפשר לעשות כאן ועכשיו, לא צריך ללמוד שינוי חשיבה. להפוך לאופטימי ממש זו עבודה של שנים, כי יש לנו דפוסים ישנים בראש. כדאי כמובן גם לצחוק. לבחור ללכת למקומות שבהם אפשר לצחוק וללמוד איך להכניס חיוך או הומור גם בסיטואציות קשות. אפשר גם להשתתף בסדנאות צחוק, למרות שאני מאמינה שהצחוק צריך לבוא באופן טבעי ולהיות מחובר למציאות. צחוק מלאכותי עלול לגרום ל'ריבאונד' של עצבות אחר כך".

5. לשחק ולהפתיע
"בהמשך לסעיף הקודם, משחקים מכל סוג שהוא תמיד יגרמו לנו לצחוק. זה יכול להיות משחק פיזי או משחק חשיבה, העיקר הוא שעצם המשחק מעודד רוח ילדית, נותן הפוגה מכובד החיים ומפעיל יצירתיות. כדאי גם להקדיש מחשבה מדי פעם איך להפתיע מישהו קרוב, אפילו במחווה קטנה. בזוגיות, זה אחד הדברים שמביאים לאושר ולשמחה".

6. להיות בקשר
"קשה להיות מאושר לבד. צריך לדאוג למערכות היחסים, כי משם תבוא באמת השמחה. ידוע שבדידות היא גורם סיכון לדיכאון ולמחלות, בוודאי בעידן שלנו, כשכולם יושבים מול המחשב. קרבה לאנשים אחרים נחוצה לאושר שלנו והם גם יכולים ללמד אותנו דברים, שאנחנו לא יכולים ללמוד לבד. כדי להיות מאושרים, כדאי להיעזר באנשים אחרים. בחברים, בקבוצת תמיכה, אפילו במאמן אישי. אנשים שיאירו לנו את הדרך. אנחנו צריכים עזרה מבחוץ והיא לא תבוא מהאינטרנט".

7. לתת
"אחת הדרכים הטובות להיות מאושר וגם להשיג מטרות, היא לתת למישהו אחר את הדבר שאתה רוצה. אני מחפשת זוגיות? אנסה לחבר בין אנשים שמחפשים גם הם. אני רוצה להיות בריאה? אעזור לאחרים להיות בריאים. אני רוצה להיות מאושר? אגרום לאחרים סביבי להיות מאושרים. בקבוצת האכלנים האנונימיים שעובדת על פי "שיטת 12 הצעדים", הצעד ה-12 אומר שכדי להישאר שפוי, בריא וחופשי, אתה חייב להעביר הלאה את מה שאתה יודע ולעזור למישהו שעדיין סובל. בשבילי זו הייתה הארה. המתכון לאושר בעיני הוא נתינה, ובאופן ספציפי, נתינה של דברים שאתה רוצה לעצמך".

8. לזוז
"אי אפשר לחיות בלי פעילות גופנית. הגוף שלנו חייב לזוז והיום יודעים שישיבה ממושכת מסוכנת יותר לבריאות מאשר השמנה, ואפילו עישון. הנעת הגוף טובה לא רק פיזית אלא גם נפשית, ומחקרים מראים שבמקרי דיכאון קל עד בינוני, היא שוות ערך לטיפול תרופתי. ההמלצות הן 150 דקות בשבוע של פעילות מתונה, או חצי מזה בפעילות נמרצת - ולא יותר מדי. עודף פעילות גופנית עלול לגרום לנזק, ואנחנו רואים היום אנשים שמתמכרים לספורט. את הפעילות הגופנית צריך להכניס ליומן לפני הכל, וסביבה לבנות את שאר סדר היום. פעילות טבעית ויומיומית עדיפה על מכשירים בחדר הכושר. נסו עבודה בגינה או בבית, הליכה ברגל במקום נסיעה במכונית, טיפוס במדרגות במקום שימוש במעלית. במקביל מומלץ לתרגל שיטות כמו פילאטיס, יוגה, פלדנקרייז או צ'י קונג, שמעוררות חלקים בגוף שאנחנו לא משתמשים בהם בחיי היומיום. תענוג ואושר צרוף".

לקוח מהאתר
http://www.motke.co.il/index.php?idr=400&utm_medium=referral&utm_source=taboola&p=2011973

pynokyo

New member
יפה ונחמד - תודה על השיתוף

הסיפרה 8

אין סוף...כלומר חייב 8 טיפים "להישאר " בחיים..אז אם אין חיבוק משהו נשבר בשרשרת החיים הטובים?

elar84

New member
8 טיפים מתוך האינסוף טיפים לחיים טובים

ולא לא חייב חיבוק, אבל מומלץ

למעלה