8 מיליון ש''ח ל"קשר עם הבוחר"

הכוכב33

New member
8 מיליון ש''ח ל"קשר עם הבוחר"

כל שנה עולה לנו מהמיסים,כ8 מיליון ש''ח ל120 ח''כים
עבור "קשר עם הבוחר" .
כ65 אלף ש''ח לכל ח''כ לשנה.הסכום הזה לבדו, יכל לפרנס בכבוד
עובד שכיר.את הנושא של קשר עם הבוחר הח''כים
הרחיבו לפי מיטב הדמיון.

לדוגמא- ח''כ דליה איציק הוציאה כ7,000 על לימודים.למה ??
מדובר במימון אמצעי התקשורת והחיבור עם הבוחר.לא לממן
את הכישורים של הח''כ

יש לי שאלה כזאת:

אני, בתור בעלת עסק עצמאי-
כשאני רוצה ליצור קשר עם הלקוח שלי כדי שימשיך ל״בחור״ בעסק שלי-
אני מממנת זאת מהכנסתי הרגילה- לצורך הענין ״ מהמשכורת הבסיסית שלי״. ואין שום גוף שנותן לי תוספת שכר עבור ״קשר עם הלקוח״.
כי אני פשוט מבינה שזה יועיל לעתידי ולהתפתחותי במקצוע שבחרתי.
או
כשאני רוצה לייעל את השירות שלי ללקוח- אני יוצאת להשתלמות ולימודים במימון אישי שלי ואף אחד לא מממן לי את זה. ואני עושה זאת כי אני מבינה שהשכלה נוספת תועיל לי להביא עוד לקוחות מרוצים לפתח דלתי.... כדי להבטיח לי הכנסה טובה.

אז אם הח״כ רוצה קשר טוב עם הבוחר.... כדי שיבחר בו שוב, שיממן זאת ממשכורת ה״בסיס״ שלו ( שאני בטוחה שלא תבייש אף אדם במדינה הזאת)
ואם הח״כ רוצה ללמוד ולהתפתח כדי להראות לבוחר שלו שהוא אדם משכיל שעושה את עבודתו על הצד הטוב ביותר- שיעשה זאת מכספו הפרטי ומחסכונותיו- כפי שכולנו עושים.

למה אני בוחרת (בעקיפין) בח״כ מסויים לתפקידו? כדי שאני אפריש לו עוד קצת מהכסף שעמלתי והזעתי בשבילו, והרוחתי אותו ביושר?

על זה בדיוק דיברתי בהודעה הקודמת שלי- יש כמה ״גופים״ במדינה הזאת שצריכים לרדת מ״מגדל השן״ שלהם בזמן שכל השאר סובלים ונאבקים למחייתם ולהישרדותם.

1אברהם

New member
זה לא מדויק

אם את מוציאה כסף כדי לעשות שיווק או כדי לעבור קורס שמקדם את עיסקך זה נחשב להוצאה מוכרת ויורד מהרווח לצורך חישוב מס.
לכן כבעלת עסק זה לא נכון להגיד שהשתלמויות והוצאות שיווק ופירסום זה "במימון אישי שלי" מס הכנסה משתתף בזה.

הוצאות חברי הכנסת ל"קשר עם הבוחר" זה אנלוגי לעובד בחברה שמקבל מחשב וביגוד ועוד אמצעים למימוש עבודתו וזה לא על חשבונו הפרטי. אפשר להתווכח עם ההוצאות של חברי הכנסת מוצדקות או לא אבל זה הוצאה לצורך עבודתם ואין סיבה שיממנו את זה מכיסם הפרטי.

למשל הוצאה של 20000 שח להקמת אתר אינוטרנט עבור אחד החכי"ם מהאיחוד הלאומי זה לדעתי הוצאה מוצדקת, ואינה אמורה להיות ממומנת מכיסו הפרטי.

baudrate

New member
והוצאה דומה עבור ח"כ

מרשימת רע"מ תע"ל זה עדיין מוצדק לטעמך?
אני שואל את זה פשוט מכיוון שדיברת על מפלגה מסוימת...

ואם נעזוב לרגע את העניין של מפלגה כזאת או אחרת, באיזה מידה לדעתך צריכה המדינה לממן פעילות פוליטית של חברי כנסת?
הלא קשר עם הבוחר זו פעילות פוליטית מובהקת. לעומת זאת קניית עיתונים וכתבי עת, קניית בגדי עבודה,
או לימודי שפה זה לא פעילות פוליטית. נראה שתקציב קשר עם הבוחר זהו סוג של מימון פעילות מפלגתית.

את צודק... אכן כדבריך... "כסף קטן וחשוב"... ו

והמיסים החודשיים שלוקחים ממני ומכול אזרח ממוצע זה כסף עוד יותר "קטן וחשוב"...
מאותו תקציב קשר לבוחר...

אז בוא נעשה עסק...
אני לא אחשבן להם את "הכסף הקטן והחשוב" (כדבריך) שהם מחלקים לעצמם ולא רק בתחום/בתקציב זה...
ושהם יפסיקו לגבות ממני מיסים כל חודש ולהתקטנן איתי על הכסף העוד יותר קטן והעוד יותר חשוב לי ולילדיי ...

"כסף קטן וחשוב" אמרת ?!...

מה שמעניין הוא שכול פעם שהם לוקחים לעצמם...
ו/או שעושים לנו "תיספורות" ו"גילוחים" ו"מריטות" ו" אפילציות" וקרחות של מילייארדים...
אז כול הטוקבקיסטים מגדירים את המיליירדים האלה כ"כסף קטן" "יחסית"...
כאילו מדובר ב"עיניין שיגרתי של מה-בכך"...
אבל כשאזרח נחנק מהחובות והמיסים העקיפים והישירים...
או אז זה כבר "כסף גדול" וכבר לא עיניין של מה בכך...
ובשביל "הכסף הקטן" זה של האזרח
הם גם הקימו את "רשות האכיפה" !!!...
וגם רשות האכיפה הוקמה מהכספים של האזרחים ועל חשבון האזרחים
ולא מכספי "התיספורות והגילוחים"...

ותשאל כול קפיטל-ליסט מתחיל...
הוא יגיד לך שגם מיליארד שקל...
הוא אסופה של שקל ועוד שקל...
וגם שקל הוא אסופה של אגורה ועוד ואגורה...

ולא נראה לי שאתה "מתחיל" ...
ואני בטוח שאתה גם יודע את זה...
רק תלוי מאיזו זוית אתה משווק את זה...

שבוע טוב וחודש טוב לכולנו...

למעלה