81 ק"מ, 4700 קלוריות - סובב עמק חפר

81 ק"מ, 4700 קלוריות - סובב עמק חפר

בבוקר לח בשנת תרל"ח עם בציר הענבים יצאו מיפו על סוסים חמשת הרוכבים טלטל בא, והרשטיק בא, וכהנוביץ' גם את עמק חפר הם חצו דרך האגם.
יצאנו לנו הבוקר - טלטל קרסו
, אייל הרשטיק
ואנוכי
לרכיבת נפח באזור עמק חפר. התכנון היה להגיע מנחל אלכסנדר לתחנת הכח בחדרה ומשם לחזור איכשהו דרומה. נפגשנו בשעת בוקר מוקדמת בגשר הצבים ועלינו צפונה דרך פארק השרון. רוב הדרך בפארק עבירה, עם מספר קטעי חול קצרים. חצינו את כביש החוף בגשר הולכי הרגל בגבעת אולגה (שביל ישראל החדש עולה על הגשר) ומשם לפארק נחל חדרה ותחנת הכח. כמה ופלים על הספסלים בנחל חדרה ומשם המשכנו מזרחה לאורך הנחל. הגענו לכביש החוף וחיפשנו דרך לחצות את הכביש דרך הנחל. לא מצאנו את הדרך ולכן המשכנו על השביל עד הכניסה לתחנת הכח ומשם על הכביש עד צומת נחל חדרה - מצפון לחדרה. בצומת פנינו ימינה וחזרנו אל הנחל. מספר חיפושי שביל וקצת בוץ וכבר היינו בחלקה המזרחי של חדרה. לאחר מילוי מים בתחנת "סונול" במזרח העיר המשכנו דרום מזרחה לכוון שכונת בית אליעזר לאורך תוואי הרכבת העות'מנית הישנה. רכבנו דרך שמורת ביצת זיתא ובין הפרדסים לאזור של מושב מאור דרומה עד מגל ואחיטוב. חניה קצרה להתאוששות במטע האבוקדו באחיטוב והמשכנו דרומה לגן יאשיה. כשהתקרבנו לגן יאשיה נזכר אייל שיש לו שם דודה, שתשמח להעניק לנו מים קרים. שתינו קולה קרה ואכלנו ענבים אצל משפחת כהן בגן יאשיה ויצאנו לנחל אלכסנדר, שם נלחמנו ברוחות צפון מערביות חזקות, שהקשו על התנועה. עצירה קטנה בזולה בנחל אלכסנדר ומשם לתחנת הדלק "אלון" במשמר השרון. אייל פינטז על המבורגר בתחנת הדלק ונכנסנו לאכול
בבורגראנץ' במשמר השרון. האוכל הכריע את אייל, שהעדיף לחזור באוטו לנתניה, ואילו טל ואני נפרדנו לנו לשלום - הוא מזרחה למכמורת ואני דרומה לאבן יהודה. בסך הכל, רכיבת נפח רצינית וממצה, שארכה כ-7 שעות עם הפסקות. לא סבלנו מפנצ'רים בדרך (אני חושב שזה שיא חדש). בבוקר היה קריר ונעים, אך לקראת 11 התחיל החום להעיק. עינינו את נפשותינו כמצווה לקראת יום כיפור ועכשיו שלושתנו מוכנים לישון 24 שעותר עד מחר. טלטל עדיין מתלהב מיתרונות השיכוך המלא של המארין שלו, ובאמת נראה שאפשר לשבת עליהם 7 שעות מבלי להתעייף יותר מדי. התמונה מפארק השרון. רכיבות בטוחות למי שרוכב! צום קל למי שצם! גמר חתימה טובה!

שביל ישראל חוצה את כביש החוף

טל צעק בזמן הצילום - "צלם כבר, זה כבד לי". זה מה שקורה שאין XTR...

Eyal Hershtik

New member
מה שבטוח הוא שאת יום כיפור....

הנוכחי אני הולך להעביר בשינה אבל מה זה שינה אחרי הקריעה שהיתה היום בבוקר . הרבה זמן לא הרגשתי כזו נפילה וכזאת תשישות במהלך רכיבה. אצלי הופיע בשעון 69 ק"מ , מהירות ממוצעת 19 קמ"ש , הכל בשטח חוץ מ-2 ק"מ על כביש . חבר'ה תעשו לכם טובה אל תצאו עם דרור לסובבים כאלו הבחור פשוט לא מרגיש את זה אפילו. את טל דווקא תצרפו יש לו עוגיות טעימות
אייל

Eyal Hershtik

New member
חברים שימו לב לפארק היפיפה ..

שהקימו למען המטיילים . שווה לקחת את הילדים/חברה אחר הצהריים לטיול באזור ! אייל

המזרקה הזו היא בעצם../images/Emo26.gif

ג'קוזי - המים הינם מי ים נקיים וחמים שמגיעים מתחנת הכח לאחר שקיררו את הקיטור. כל הג'קוזי מוגבה מעל הנחל ומי הנחל לא מתערבבים בהם. בחורף ביום גשם אחד ישבתי לי בתוך הג'קוזי הזה - והיה תענוג אלוהי- תנסו פעם.

Eyal Hershtik

New member
גדי אתה בטוח ? בטוח שאפשר להתרחץ

בג'קוזי הזה ? את האמת נראה לי די מדהים להכנס לשם ביום חורפי

100% בטוח

אם תהייה שם תסתכל טוב ותראה שכל העסק מוגבה מעל מי הנחל ומי הנחל לא מתערבבים. תחנת הכח שואבת מי ים כדי לקרר את הקיטור בצינורות לאחר שהוא עובר בטורבינות. המים החמים מוזרמים בד"כ חזרה לים וחלק מהם מוזרם לג'קוזי.

לא רוצה לקלקל לכם את התענוג...

...אז תקחו את זה מהכיוון השני - כהמלצה. באחת משבתות החורף, הגעתי לשם בטיול עם הילד. רצה הגורל, וקרה שם מקרה מצער מסויים, הקורה לפעמים עם ילדים קטנים הנמצאים בשלבי הגמילה מחיתולים. המזרקה החמימה התגלתה כדבר הטוב ביותר שאפשר למצוא בשטח במקרה כזה - תענוג !

אני יכולתי להמשיך עוד 40 ק"מ

אייל, לא הקפדת לתדלק את עצמך כמו שצריך במהלך הרכיבה ולכן התשישות. יש להקפיד על חטיף אנרגיה או מקור אנרגיה אחר כל שעה. ממליץ על העוגיות של טל - עוגיות תמרים וגרנולה תוצרת משפחת קרסו. רשף - לגבי שבירת השיאים - כנראה זה קשור לשנה החדשה, או קנאה באלה שבאמת שוברים עכשיו שיאים בהרי הטאורוס. בתמונה - מנוחה במטעי האבוקדו של מושב אחיטוב.

viczan1

New member
וואלה ,איך לא נפגשנו../images/Emo70.gifישבנו על....

אותו ספסל

רֶשֶף

New member
רק שבגירסה שלך אין

בחורה חטובה ואיסוזו טרופר חטוב לא פחות.

איסוזו טרופר - והבחורה ../images/Emo26.gif

היתה ילדה בת שש שהתרחצה עם אמא שלה בנחל (
) ובזמן שצילמנו ניסתה להכנס לטרופר דרך החלון.... רשף, יא פדופיל!

למעלה