...

AndreaCorr ©

New member
...

מכירים את הביטוי 'בא לי להרוג מישהו'? אז כרגע הוא קיבל אצלי משמעות מוחשית מאד. מישהו גנב ממני משפטים. פשוט... העתיק מדברים שכתבתי. הכי אישיים שלי. שירים, קטעים... העתיק, הקדיש לאנשים אחרים. בא לי למות. נכנסו לי לדבר הכי פרטי שלי ולקחו אותו ממני. ולא אכפת לי שאינטרנט זה דבר ציבורי, זה לא נותן לו זכות... לקחת קרדיט על הדברים הכי כואבים שלי... התגובה שלי הייתה מעבר לכל פרופורציה הגיונית שחשבתי שתהיה לי. אני בוכה כאן ורועדת ועצבנית וכבר שברתי בערך את כל החדר. הכי גרוע זה שעוד האשימו אותי בהעתקה ממנו... כאילו אני זו שגנבתי. כאילו אני זו שלקחתי קרדיט על דברים שלא יצאו ממני בכלל. מה עושים? איך מגיבים?.. מה אני אמורה לעשות מכאן?... איך להתמודד עם זה? באמת לקחתי את זה ממש קשה ואני לא מצליחה להרגע כבר הרבה זמן

lollapalooza

New member
../images/Emo2.gif

אוקיי, קודם כל הכעס שלך מוצדק. עכשיו, מאיפה הוא לקח את זה? מבלוג? יש תיעוד של תאריך שבו כתבת את הדברים ושבו הוא כתב אותם? יש מי שאחראי לאתר, שיהיה אפשר להתלונן בפניו ולהסיר את זה?

AndreaCorr ©

New member
אז ככה

הוא לקח את זה מבלוג, מ"במה חדשה", וגם מדברים אישיים ששיתפתי אותו בהם ברוב תמימותי...
כן, יש תיעוד ואני ממש לא דואגת בעניין ההוכחה. יש לי בערך 10 דרכים שונות להוכיח שאני כתבתי את זה במקור, וזה לא שהוא פרסם את זה באיזה עיתון או משהו, אין לי ממש על מה להלחם. זה פחות מה שמפריע לי, יותר הפריע לי השימוש עצמו בדברים האישיים שלי. תודה על התגובה.

אם

יש לך איך להוכיח שזכויות היוצרים שלך, הדבר היחיד שאת יכולה לעשות הוא לתבוע אותו. אם אין לך איך להוכיח - הדבר הבא שאת יכולה לעשות זה לעשות משהו בקשר לזכויות יוצרים כדי שלא יקרה שוב. בקשר להתמודדות - זה תלוי בגישה שלך. את לא הראשונה ולא האחרונה שזה קורה לה. יש אנשים שפשוט משחררים את זה. הם מבינים שברגע שמשהו מפורסם ברבים הוא יוצא מרשותם. בואי אספר לך משהו - פעם לפני הרבה זמן השתעשעתי באינטרנט ופרסמתי מודעה מצחיקה בפורום תרבות עברית שקראתי לה "אייקונים פולניים". הדבר הזה הועתק בכל מיני צורות בלי לתת שום קרדיט לינק (אי אפשר היה לדעת שזו אני) והסתובב באימייל בכל מיני פורמטים - כולם בלי הלינק למקור. הצחוק הוא שמידי פעם מגיע איזה מישהו חדש לפורום ואומר בגאווה רבה: "תראו מה מצאתי" - והופ שוב הפולנים הללו על המסך בלי הקרדיט ובלי הלינק למקור. (http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=372&msgid=20141476 ) שיא השיאים היה כשאני קיבלתי את זה לאימייל מאיזה ידיד שבכלל לא מסתובב בפורומים - סתם כי הוא חשב שזה יצחיק אותי. איך הגבתי? בצחוק. אבל להבדיל ממך - לא היה מדובר באיזה משהו שקשור לנימי נפשי. איך את תגיבי? אולי תלמדי להבא שזה משהו שיכול לקרות כשאת מאפשרת גישה לנימי נפשך. מצד שני, יש בזה גם משהו שיכול להחמיא לך. רק תחשבי על זה: המילים שכתבת כל כך נגעו למאן דהוא שהוא בחר אותן כהכי מיצגות גם את מה שהוא מרגיש. המילים שלך הצליחו לגעת. לא הרבה אנשים יכולים להגיד זאת. סימן שיש לך כישרון. עכשיו תלמדי לשמור יותר טוב על זכויות היוצרים שלך. את מכירה את ביטוח זכויות היוצרים-העניים? לא? אז ככה. את מה שאת מתכוונת לפרסם את מדפיסה על נייר, שמה במעטפה ושולחת לעצמך בדואר רשום. כשהמטעפה מגיעה את לא פותחת אותה, אבל שומרת עליה ככה חתומה באיזה מקום בטוח. אם וכאשר תרצי להוכיח שמשהו שלך התפרסם קודם - בולי הדואר החתומים בתאריך בתוך המעטפה הסגורה הן הוכחה לבית המשפט לגבי אמינות התאריך שאת טוענת לו. זהו. ברוכה הבאה לעולם.

AndreaCorr ©

New member
לתבוע אותו זה קיצוני מבחינתי

אין לי עניין בפרסום או בכסף, למשל, אלא רק עצוב ומכעיס אותי שהוא השתמש בדברים שלי. מילא להשתמש ולתת קרדיט, אבל להתנהג כאילו אתה כתבת את זה, זה כבר משהו אחר לגמרי. בקשר לגישה - כבר באותו ערב נרגעתי מזה. פשוט באותם רגעים הרגשתי הכי רע שאפשר. עכשיו אני כבר הרבה יותר רגועה. נתקתי קשר עם האדם (ששכחתי לציין בהודעתי הראשונה שזה אדם קרוב אליי, שאני מכירה, ואפילו העזתי להחשיב כידיד.
), בקשתי שיסירו את זה, וזה כבר הרבה פחות מפריע לי. אני מבינה לגמרי שברגע שפרסמתי משהו הוא יצא מרשותי, אבל יש הבדל לא קטן בין להפיץ משהו ברשת לבין לטעון שאתה יצרת אותו, כשבעצם לא יצרת. אם את האייקונים הפולניים שלך (שאגב - קורעים
) מישהו היה מפרסם תוך הכרזת "תראו מה הכנתי!!", אני מניחה שהיית מגיבה מעט אחרת. וכמו שכבר כתבת, זה הרבה פחות אישי ממה שאני מדברת עליו. כן, יש בזה מחמאה, אבל בואי נגיד שמחמאות כאלה אני לא צריכה. אמנם נרגעתי מכל העניין, אבל אני עדיין חושבת שזה פשוט מעשה שפל, מגעיל ומכוער לעשות (ולא, אני לא חושבת שאני מגזימה). תודה רבה על התגובה.

סלחי לי... כן?

אבל אם הפלגיאט שפירסם את דברייך הוא ידיד שלך (לשעבר, לשעבר...) אז הוא לא רק פלגיאט אלא גם טמבל. הרי הסיכוי שתעלי על זה שגנבו ממך עולה ככל שהגנב נמצא במעגל חברתי קרוב יותר. אז נכון שזו חוצפה, מעשה שפל, מגעיל ומכוער וכל מה שאמרת - אבל גם שיא הטמטום.

De-Panther

New member
../images/Emo6.gifאני עוד זוכר מתי|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שפרסמת את זה וואי שנים עברו מאז... הנוסטלגיה... ו2 ההודעות(גם הסקס וגם הפולניות) מצחיקות כל פעם מחדש

למעלה