8938 ורווחים מחשבונות פנסיה ישראליים

USA20161

New member
8938 ורווחים מחשבונות פנסיה ישראליים

שלום רב, השנה נצטרך לראשונה לכלול טופס 8938.
יש בטופס לכל חשבון סעיף לדיווח על רווחים. לגבי קרנות פנסיה, האם זה אומר שגם צריך לשלם מס על הרווחים מהקרנות? הרווחים פטורים ממס בישראל, האם זה לא רלוונטי בארה"ב?

ממש אודה למי שיכול להבהיר.

אגוזים1

New member
חשבונות הפנסיה

וקרנות הנאמנות נכנסות לחישוב המס. כך שבהחלט יכול להיות שבגלל שבישראל יש פטור ממס על הכספים הללו תיווצר חבות מס לארצות הברית.

USA20161

New member
אז גם קרנות השתלמות לא נזילות?

תודה רבה!

אז צריך להתייחס לרווחים על הקרנות כרווחי הון? אני מניח שזה גם כולל קרנות השתלמות לא נזילות?

Gidi Shemer

New member
בגדול, זו רק שאלה של דיווח או לא

וזה תלוי סכום, כל עוד אינך פודה את הקרנות הללו.
בקטן- רואה חשבון זה הכתובת שלך

ברכות לרגל הצטרפותך למועדון ה 8938

אני קורא לזה הצהרת הון כי הטופס לכשעצמו הוא דיווח על החזקה בנכסים פיננסים זרים
חשבונות בנק/ פנסיה/גמל/השתלמות
בלי קשר לדוח הזה (שמדווח על נכס ולא על הכנסה)
מדווחים בדוח המס עצמו על הכנסות
כעת -איזה הכנסות?
1. המקרה הקל -חשבון בבנק פועלים ייצר הכנסות ריבית/דיבידנד -וודאי שצריך
2. קרנות פנסיה -גידול בערכי פדיון -גידול בערכי פדיון -אינו הכנסה שממומשת וגם קיימת אפשרות סבירה שלא ייחשב PFIC ואז לא מכניס את את הגידול בחשבון כהכנסה
יש דעות אחרות גם בנושא זה.
3. קרנות נאמנות -ייחשב כPFIC -היינו אפשר לדווח על הכנסות גם אם לא קיבלת אותם.היינו דיווח על הכנסה רעיונית. אני משתמש במילה "אפשר" כי זה דיי בחירה שלך.
הכנתי סרטון קצר ללקוחות שלי כדי שהם יחליטו. אני מסביר חלופות-אני לא מקבל החלטות בשמם
https://www.youtube.com/watch?v=1qjK2Ml23Zg
זו גם אחת הסיבות שאני לא עושה PFIC לפנסיות -כי נקודת ההחלטה היא בעוד ככ הרבה שנים שאני בנתיים לא מנדב מס, אבל בקרנות נאמנות ותעודות סל -זה מיידי ולקוח צריך לקבל החלטה

4. קרנות השתלמות -אני מחזיק בגישה המסורתית של דיווח הפקדת מעסיק ורווחים בשנה שבה הקרן היא נזילה (היינו חלפה פרק הזמן שלאחריו ניתן להנות מכספי הקרן ללא חילוט או קנס)
{ביחס לשאלה האם היא PFIC- סופר מסובך. עדיין לא גיבשתי החלטה. (זה שילוב של הן מיסוי נאמנות זרה (קרן השתלמות ישראלית היא בעצם נאמנות זרה שבה העובד הוא הנהנה והקרן היא הנאמן) וכללי מיסוי של PFIC). אם הלקוח גם בא לארה"ב למספר שנים שלאחריהן חוזר לישראל -אני מסתכל על זה אחרת, אני מציע לא להכיר בהכנסה על בסיס שוטף }

כאן אני אוסיף disclaimer
האמור לעיל הינו להשכלה כללית ואינו מהווה המלצה או חוות דעת, אין לפעול לפני קבלת ייעוץ ספציפי

אשר טוריאל רו"ח (משפטן) EA

USA20161

New member
תודה רבה!

תודה רבה אשר!
אני מאוד מעריך את הנכונות לעזור, וסוף סוף עשית לי סדר. מאוד הגיוני לי עכשיו מה אצטרך לעשות.
ייתכן שאפנה אלייך בפרטי בהמשך לגבי כמה דברים נוספים.

וד"א - הצטרפתי למועדון ה8938 בעיקר מכיוון שהשנה הפכתי לראשונה לresident, מה שגרם לדרישות הסף לרדת משמעותית... אני עוד לא מתכנן את הפנסיה

אגוזים1

New member
גידול הון בקרנות הפנסיה והשתלמות

למה בעצם אתה לא מתחשב בגידול ההון בקרנות הפנסיה וההשתלמות? זה לא נחשב רווח הון?
&nbsp
לפי מה שהבנתי (מרואה החשבון שלי) אם לא מכניסים את הגידול בקרן הפנסיה, בעת היציאה לפנסיה כל הסכום ימוסה וזה תרחיש הרבה יותר מסוכן, לא?

אכתוב לך את דעתי

אז גידול שווי ההשקעה אינו רווח הון וודאי כי לא נמכר שום נכס
(מדובר בעליית ערך שווי תיק ולא במימוש של נכס)
&nbsp
אולם- יש שאלה האם יש בכל זאת לדווח על עליית ערך כהכנסה רעיונית (רעיונית ולא הכנסה בפועל)
&nbsp
אזי חוק המס האמריקאי בבואו לפגוע באטרקטיביות של השקעות זרות, קבע מנגנון של מיסוי גבוה יותר להשקעות זרות מסוימות (תפיסת ה PFIC)
&nbsp
בבסיס -זה לא מיסוי יותר מסוכן אלא אלטרנטיבות:
1. או שתדווח היום גם על מה שלא קיבלת (וכבר בשיעורי מס פחות טובים +קנס מסוים (למי שמבין)
2. או כאשר תיפגש עם הכסף (מכירה או דיבידנד) -חישוב המס יבוצע לפי שיעורי מס גבוהיים יותר + ריבית גבוהה
השאלות חוזרות על עצמן -אז כבר הכנתי סרטון -ראה כאן:
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=1qjK2Ml23Zg
&nbsp
אז בעצם -אנחנו מדברים על החלטה ככל שמדובר בהשקעות פסיביות זרות
-ביחס לקרנות פנסיה -יש פרשנות משפטית מסוימת (חלק לא יסכימו) לפיה אפשר לראות בזה נאמנות ולכן ייתכן ואפשר להחריג
-ביחס לקרנות השתלמות -אני מדווח בשנה שבה יש נזילות
&nbsp
הטיפול שלי בזה גם משתנה בזהות הלקוח -כמה שנשמע מוזר -הרבה לקוחות ישראלים שוהיים כאן מספר שנים וזהו. לאחר מכן -חוזרים לישראל. למה שאני אכלול הכנסה, כשיש להם זכות בחירה אחרת לפי יוכלו לדווח במשיכה כאשר יוצאים מרשת המס האמריקאית
&nbsp
זוהי דעתי. ואני בהחלט מודע לפרקטיקות אחרות
אני גם מבקש -בפסקה זו -לא להסתמך על מה שכתבתי לפני שאתה נפגש עם איש מקצוע והוא יורד ליותר פרטים מהרשום כאן
תודה
אשר טוריאל רו"ח (משפטן) EA
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אגוזים1

New member
תודה רבה על התגובה

לגבי הפנסיה. למה הכוונה שיש פרשנות משפטית שניתן להתייחס לזה כנאמנות אבל לא כולם מסכימים? במה זה תלוי ולמה אין הסכמה סביב זה?
&nbsp
אם הכסף אכן מוגדר ״בנאמנות״ מה קורה כאשר פודים את הפנסיה? האם אז יורד מס כלשהו?
&nbsp
לגבי קרנות ההשתלמות. ההחרגה של קרנות סגורות היא גם על בסיס ה״נאמנות״ או שזו סיבה אחרת? ומה קורה כאשר היא הופכת נזילה? על מה משלמים מס ואיך מתייחסים לגידול שחל בקרן בזמן שהיא הייתה סגורה?

למעלה