ברכות לרגל הצטרפותך למועדון ה 8938
אני קורא לזה הצהרת הון כי הטופס לכשעצמו הוא דיווח על החזקה בנכסים פיננסים זרים
חשבונות בנק/ פנסיה/גמל/השתלמות
בלי קשר לדוח הזה (שמדווח על נכס ולא על הכנסה)
מדווחים בדוח המס עצמו על הכנסות
כעת -איזה הכנסות?
1. המקרה הקל -חשבון בבנק פועלים ייצר הכנסות ריבית/דיבידנד -וודאי שצריך
2. קרנות פנסיה -גידול בערכי פדיון -גידול בערכי פדיון -אינו הכנסה שממומשת וגם קיימת אפשרות סבירה שלא ייחשב PFIC ואז לא מכניס את את הגידול בחשבון כהכנסה
יש דעות אחרות גם בנושא זה.
3. קרנות נאמנות -ייחשב כPFIC -היינו אפשר לדווח על הכנסות גם אם לא קיבלת אותם.היינו דיווח על הכנסה רעיונית. אני משתמש במילה "אפשר" כי זה דיי בחירה שלך.
הכנתי סרטון קצר ללקוחות שלי כדי שהם יחליטו. אני מסביר חלופות-אני לא מקבל החלטות בשמם
https://www.youtube.com/watch?v=1qjK2Ml23Zg
זו גם אחת הסיבות שאני לא עושה PFIC לפנסיות -כי נקודת ההחלטה היא בעוד ככ הרבה שנים שאני בנתיים לא מנדב מס, אבל בקרנות נאמנות ותעודות סל -זה מיידי ולקוח צריך לקבל החלטה
4. קרנות השתלמות -אני מחזיק בגישה המסורתית של דיווח הפקדת מעסיק ורווחים בשנה שבה הקרן היא נזילה (היינו חלפה פרק הזמן שלאחריו ניתן להנות מכספי הקרן ללא חילוט או קנס)
{ביחס לשאלה האם היא PFIC- סופר מסובך. עדיין לא גיבשתי החלטה. (זה שילוב של הן מיסוי נאמנות זרה (קרן השתלמות ישראלית היא בעצם נאמנות זרה שבה העובד הוא הנהנה והקרן היא הנאמן) וכללי מיסוי של PFIC). אם הלקוח גם בא לארה"ב למספר שנים שלאחריהן חוזר לישראל -אני מסתכל על זה אחרת, אני מציע לא להכיר בהכנסה על בסיס שוטף }
כאן אני אוסיף disclaimer
האמור לעיל הינו להשכלה כללית ואינו מהווה המלצה או חוות דעת, אין לפעול לפני קבלת ייעוץ ספציפי
אשר טוריאל רו"ח (משפטן) EA