...

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif

לפעמים זה באמת עוזר לשמוע שיש עוד אנשים שקשה להם עם כל מיני דברים שקשים גם לנו. זה נותן להרגיש קצת פחות לבד. לפעמים זה גם עוזר לשתף באיך שאנחנו מרגישים... אני שמחה שמצאת את הפורום שלנו. את מוזמנת לשתף אותנו...אנחנו כאן

וואי תודה רבה לך

רק אתמול פירסמתי (לראשונה אגב) רשומה שאני באמת מדברת על החרדות.. חלק הגיבו ואמרו שהם גם הרגישו כך, אז הרגשתי שאני מזדהה, ואח"כ התברר לי שאני רחוקה מהן, שהן יוצאות, ואוהבות לצאת, ואצלהן חרדה זה משהו שונה לגמרי משלי, זה לא שולט להן בחיים כמוני
- וזה הקטע, שאני לא יוצאת הרבה כי יש לי חרדות, כך שאני לא מרגישה שממש מבינים אותי.. תודה לך.

כשהחרדה שולטת בחיים...

כתבת שאתמול פירסמת רשומה שבה את מדברת על החרדות. איפה כתבת את זה? את מספרת שהחרדה שולטת לך בחיים, ושאת לא יוצאת הרבה בגלל החרדות. הרבה מאוד אנשים שסובלים מחרדה מוצאים את עצמם מוותרים על כל מיני דברים שהם רוצים לעשות או שהם היו עושים פעם, בגלל שהדברים האלה הופכים להיות מפחידים מידי או גורמים סבל גדול מידי. לאט לאט החרדה משתלטת על החיים, ומתחילים להמנע מעוד ועוד דברים. זו תחושה נורא לא נעימה ונורא לא פשוטה, שפתאום אנחנו מוצאים את עצמינו נשלטים על-ידי החרדה, שמתחילה להכתיב לנו מה כן ןמה לא לעשות
. את יכולה לספר קצת ממה את מפחדת, ואיזה דברים החרדה מונעת ממך לעשות?

זה קצת

קשה.. אני מרגישה שכשאני מדברת על זה, אני מרגישה את הבטן קצת כואבת מהמתח, כאילו שאם אני אדבר על זה אז אני ירגיש את התחושות, או כאילו אני מפחדת להוציא איזה שד מתוכי... פעם אהבתי לנסוע באוטו, הייתי אוהבת כמה שיותר וכמה שיותר רחוק, עכשיו זה בדיוק ההפך, יש לי פחד כזה שאני ירגיש רע, שתהיה לי בחילה או משהו כזה לא נעים (בעצם זאת תמיד הבחילה הזאת) ואני לא אחת שיש לה בחילות מנסיעות, ההפך, כמו שאמרתי, תמיד אהבתי לנסוע... ואני במתח כשאני יודעת שאני צריכה לנסוע לאיזה מקום.. __________________________ _ _ _ _ _ _ _ אני לא רוצה לקחת תרופות או משהו כזה, אני רוצה להתגבר על זה באופו טבעי, אבל פשוט אולי קשה לי להאמין שאפשר לנהל חיים רגילים ולקחת דברים שוב בפרופרוציה, אחרי שחווים דבר כזה...זה אפשרי נכון? תגידי שכן!
ככה שזה נראה אין-סופי כזה......פירסמתי אתמול את הרשומה בבלוג, אבל לא דיברתי על מרכז הבעיה (הבחילות) כמו שדיברתי כאן, למען האמת, פתחתי את הבלוג בשביל התסכולים האלה ולא סתם כי אין לי מה לעשות, ורק עכשיו, כאן, אני מדברת על זה בפעם הראשונה, באינטרנט. תודה.

להתגבר על חרדות ../images/Emo42.gif

את מספרת שאת מפחדת לנסוע באוטו כי את מפחדת שתהיה לך בחילה, ושפעם אהבת לסוע כמה שיותר. את יודעת מה התחיל את הפחד הזה? זה משהו שקרה לך פעם, שנסעת באוטו והיתה לך בחילה? ולגבי השאלה שלך על האם אפשר לחזור לנהל חיים נורמליים, אז התשובה היא - כן... אפשר להתגבר על חרדות, ולחזור לקחת דברים בפרופורציה גם אחרי שחווים חרדות מאוד קשות. הדרך הכי טובה להתגבר על החרדות, היא ללכת נגדן. לעשות דווקא את הדברים שמפחידים אותנו, כדי שנראה שלא קורה כלום, והם יפסיקו להיות כל-כך מפחידים. כמובן שעושים את זה בהדרגה. למשל, את מחליטה שלמרות הפחד, את נוסעת באוטו (אני יודעת שזה נורא קשה..). בפעם הראשונה, את נוסעת למשל נסיעה מאוד קצרה. את חוזרת על זה כמה פעמים, כשזה נהיה פחות מפחיד, את עוברת לנסיעה קצת יותר ארוכה.... כתבת שאת לא רוצה לקחת תרופות. מה לגבי טיפול פסיכולוגי? יש טיפול שמאוד מאוד עוזר להתגבר על חרדות. זה טיפול שעובד בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית, ובו מלמדים כל מיני טכניקות איך להתגבר על חרדה. את חושבת שהיית רוצה לנסות טיפול כזה?

לגבי השאלה שלך

האם זה קרה לי בעבר שקיבלתי בחילה, אז כן, הייתי בנסיעה לבאר שבע באוטובוס וחברה שלי נוטה לקבל בחילות בנסיעות.. פעם זה בכלל לא הזיז לי, אבל מאחר ובאותה תקופה קיבלתי הרגשה של פחד ובחילה הרבה (אני אספר למה בהמשך) אז באותה נסיעה היא ישבה ליידי והתחילה לבכות, כי היא לא רצתה להקיא, אז חשבתי לי שאני יודעת איזה הרגשה חרא זה, ואני מבינה אותה, וכמה שאני לא רוצה להיות במקומה... אבל היא ישבה לידי ואני שומעת אותה בוכה וסובלת, ונתקפתי חרדה בגלל הסיבה הזאת: מה אם גםלי עכשיו תהיה בחילה? -וכמובן, שנתקפים חרדה או פחד, אחד המאפיינים של פחד הוא בחילה.. אז כנראה קיבלתי בחילה גם מהפחד וגם מה "מה אם..." זאת עוד בעיה שלי, אני תמיד תמיד פוחדת מה "מה אם" זה יקרה ומה אם זה יקרה... זאת עוד בעיה שלי, אני תמיד מרגישה שכל מה שאני אוהבת, ממש כל מה שאני אוהבת יעלם לי.. כמו שזה קרה לי עם האהבה לנסיעות, וכמו שזה קרה עם עוד מס' דברים... *פחד ממה שיקרה לי, ואני לרוב חוזה לא טוב.. אני פשוט הייתי רוצה, בקשר ל"מה אם" פשוט לזרום עם הדברים, ואני לא יודעת איך.... בזה מאוד הייתי רוצה עזרה... -עכשיו, כתבתי למעלה שהחילות קרו לי יחסית הרבה באותו זמן..בגלל זה. אני, מה לעשות, כשאני נדלקת על בחור, אני קצת נלחצת כשהוא לידי, באופן טבעי.. אבל שמעת על זה שלפעמים יש כאלה שמרגישים בחילה מפחד וממתח? אז ככה אני. זה קרה לי עם מישהו, והרגשתי מאוד רע, אבל כשהלכתי הבייתה נרגעתי, ויומיים אח"כ נפגשתי איתו, והייתי קצת במתח, מזה שאולי אני שוב יקבל בחילה, אבל הצלחתי להירגע, ולבסוף לא קיבלתי יותר בחילה איתו. נפרדנו, והנה, שוב אני דלוקה על מישהו. והייתה לי בחילה כשהוא ישב ליידי, (חשוב לציין שידעתי שהם גם התעניינו בי, יש לזה קשר?) אז בכל אופן, גם לידו קיבלתי בחילה, ולמרות שעברתי את זה בעבר, אז הצלחתי להשקיט את עצמי, אבל בכל פעם שהסתכלתי עליו, נתקפתי בבחילה במהירות, וחזק, ולבסוף הקאתי לו בגינה.. : )) מאז פחדתי מהדבר הזה, לא רוצה שזה יקרה לי שוב עם בחורים, ואני פשוט.... נמנעת מלצאת עם בחורים, שזה לא יקרה לי שוב... אני רואה את החברות שלי, הן ממשכות עם החיים, הן יוצאות עם בחורים, ורק אני צריכה להגיד לכולן שאני לא רוצה אף אחד.. וגם אם אני נדלקת על מישהו, והוא גם מתעניין, אני מזהה את הפוטנציאל של זה, ואני נתקפת חרדה מפחד שתהייה לי בחילה ממנו... אני מצטערת על מגילת האסתר, זאת בעיה בתוך בעיה כזאת... מה הבעיה שלי?!! *שאלת אותי אם הייתי מעוניינת להיפגש עם פסיכולוג לעבוד בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית. מאוד הייתי רוצה, נפגשתי עם שני פסיכולגים של בית הספר, ואף אחד לא ירד לשורש הבעיה, ויותר מזה,.. חלק מהזמן לא הבנתי על מה הם מדברים איתי, והם גם לא ממש נתנו לי כלים להתמודד עם חרדה... אמרו לי שנשימות נכונות יכולות לעזור לי להרגע...אבל לא אמרו לי איך לנשום. וואו, היה כ"כ טוב להוציא את זה החוצה, זאת כבר טרפיה...
תודה רבה לך.. אני מקווה שהצלחת לעקוב, כי יש פה הרבה עירבובייה.... כל כך מתתי להוציא את זה..

הפחד מ-"מה אם?"

כשסובלים מחרדה, הפחד מהמה אם.. או הפחד מהפחד, הוא הרבה פעמים נורא גדול. כל-כך מפחדים מהתקף חרדה נוסף, או מלהיות במצב שבו משהו מעורר בנו חרדה, שהפחד מתחיל לשתק אותנו. הפחד מהפחד כל-כך משתק, שהרבה פעמים אנחנו לא נותנים לעצמינו הזדמנות להתמודד עם הדברים, והרבה פעמים לגלות שהם לא כל-כך מפחידים כמו שחשבנו. ספרת שפעם הקאת בגינה של מישהו, ומאז את מפחדת לצאת עם בחורים, כי אולי זה יקרה שוב. הרבה פעמים כשעוברים חוויה לא נעימה, הפחד מהתרחשות דומה, מונעת מלסות שוב... תנסי לחשוב על הפעמים האחרות, אלו שספרת עליהן שבהן יצאת עם מישהו, היתה לך בחילה ופחדת שתקיאי, אבל בסוף כלום לא קרה...הצלחת להרגע ולא הקאת. תנסי להעזר במחשבה על המקרים האלה כדי למצוא כוח לנסות שוב, למרות הפחד. הדרך הכי טובה להתמודד עם חרדה היא ללכת נגדה. כשאנחנו נמנעים, החרדה הולכת ומתחזקת, כשאנחנו הולכים נגד החרדה - היא הולכת ופוחתת. לגבי טיפול: אני חושבת שטיפול קוגניטיבי-התנהגותי זה רעיון מצוין. זה גם סוג טיפול שבו יתנו לך כלים להתמודד עם חרדה, שזה מה שכתבת שהיית רוצה לקבל. בביJ שניידר יש מרפאה לטיפול בחרדה, הטלפון שלהם: 03-9244955. את יכולה גם לפנות למטפל פרטי שמתמחה בתחום. אם את צריכה שמות של מטפלים והמלצות, תכתבי. בהצלחה

זה מאוד קשה ללכת נגד החרדה

אבל זה נכון לגמרי, שהפחד מהפחד משתק ולא נותן לי, לשירן אלבז להתמודד עם הדברים בפרופורציה... אני עדיין מפחדת להתמודד עם הדברים האלה, זה נראה לי קשה, וזה... פשוט דורש הרבה כוחות נפשיים, דברים שמעייף אותי לגייס... אני מנסה כמה שיותר לא להתמודד עם הדברים האלה למען האמת, למרות שזאת טעות. בקשר לבי"ח שניידר, זאת בעיה כי זה במרכז הארץ ואני גרה באיזור חיפה.. טוב לדעת שיש מרפאה לטיפול בחרדה.. לדעתך יש גם בצפון?

ללכת נגד החרדה

אני מאוד מסכימה איתך שללכת נגד החרדה זה מאוד קשה. כשכל כך מפחדים ממשהו, הדבר שהכי טבעי לנו לעשות, זה לנסות להמנע ממנו. הפחד כל כל גדול, שללכת נגדו נראה כמעט בלתי אפשרי. את מספרת שאת מנסה כמה שיותר לא להתמודד עם הדברים, למרות שאת יודעת שזו טעות. אני מאוד מבינה אותך, כשמשהו מעורר כזו חרדה גדולה, זה נורא טבעי שמנסים להמנע מלעשות אותו. אני גם מסכימה שללכת נגד הפחד דורש המון כוחות נפשיים ושזה נורא מעייף. אבל, תנסי לחשוב על זה שגם לחיות עם הפחד דורש המון כוחות נפשיים ושגם זה נורא מעייף ונורא קשה. כשאנחנו מצליחים למצוא את הכוחו וללכת נגד החרדה, למרות שזה נורא נורא קשה, החרדה הולכת ויורדת. מתרגלים את זה שוב ושוב (ועושים בהדרגה, בהתחלה דברים שקצת קשים לנו, וכשאלו נעשים קלים יותר, עוברים לדברים שיותר קשים לנו), ועם התרגול הדברים הופכים להראות לנו הרבה פחות מפחידים ממה שהם נראו קודם. אני יודעת שזה קשה, אבל זה כל-כך שווה את זה
אחד הדברים שיכולים לעזור למצוא כוח ללכת נגד החרדה זה לנסות לזהות את המחשבות שמאחוריה ולהתווכח איתן. הרבה פעמים אלו מחשבות לא הגיוניות או מוגזמות. תנסי לשאול את עצמך מה את מפחדת שיקרה, ואז תנסי לענות למחשבות האלה, להתווכח איתן, להראות לעצמך שהן הרבה פעמים מנפחות את הסכנות ורואות את התוצאות האפשריות כהרבה יותר נוראיות ממה שסביר שהן יהיו... לגבי טיפול בחרדה באיזור חיפה, אני בטוחה שיש. אני אנסה לברר ביום ראשון, ואכתוב לך תשובה... סופ"ש נעים
טלי

תודה רבה לך טלי

ואת חושבת שהתמודדות עם החרדות (ז"א ללכת נגדן באופן הדרגתי) יכול לעזור לי לנצח אותן?

התמודדות עם חרדות ../images/Emo42.gif

אני בטוחה שהתמודדות עם חרדות יכולה לעזור לנצח אותן. אני יודעת שללכת נגדן זה נורא נורא קשה, אבל אם מצליחים בכל זאת לפעול נגד החרדה, ולמצוא את הכוח לעשות את הדברים שמפחידים אותנו, ואם מתרגלים את זה שוב ושוב, החרדה הולכת ויורדת. זה העיקרון של טיפול בחרדה, וראיתי המון אנשים שזה מאוד עזר להם. יצא לך פעם לנסות לעשות משהו למרות החרדה וללכת נגדה? לגבי התשובה שהבטחתי לך לגבי טיפול באיזור חיפה: יש טיפול בבית חולים רמב"ם שמיועד לחרדות. אני חושבת שזה בעיקר לחרדות שהתעוררו בעקבות המלחמה, אבל אני לא בטוחה. בכל מקרה, שווה להתקשר ולברר. יש מטפלת בשם זהבה לונטל שמקבלת באזור חיפה. אין לי את הטלפון שלה, אבל אני בטוחה שאפשר להשיג ב-144. אם לא תצליחי להשיג, תכתבי לי, ואני אנסה לברר לך מה המספר. חוץ מזה, יש רשימה של מטפלים בשיטה קוגניטיבית התנהגותית באתר של איט"ה (האגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי). הרשימה מסודרת לפי איזורים בארץ.. האתר שלהם: www.itacbt.co.il (מימין כתוב: אלפון איט"ה, וזה מקשר לרשימה של המטפלים).

../images/Emo9.gif../images/Emo50.gif

אני חושבת שזה באמת נורא קשה ללכת נגד החרדות, אבל כל-כך כל-כך חשוב, שזה שווה את זה. אני שמחה שאת רוצה לנסות להתמודד עם החרדות. אני חושבת שטיפול מאוד יכול לעזור בזה. ואנחנו כאן, לשמוע איך הולך ולנסות לייעץ ולעזור
שיהיה לך המון בהצלחה

למעלה