9 אחוז מעל שכר יסוד במקום שעות נוספ

Shlompy777

New member
9 אחוז מעל שכר יסוד במקום שעות נוספ

שלום לכולם, אני מקווה שמישהו יכול לעזו לי פה. אני עובד בחברת אבטחה מיקוד בירושלים. כשהתחלתי לעבוד, חתמתי על חוזה, שבו מצויין שמקום לשלם לי שעות נוספות, אני אקבל במקום זה 9 אחוז מעל השכר יסוד. מישהו אמר לי שהחוזה הזה לא חוקי, ואני אוכל לתבוע את החברת אבטחה ולקבל את כל הכסף שמגיע לי על השעות הנוספות. כשבדקתי לעומק באינטרנט, מצאתי איפשהו שהסעיף הזה כן חוקי, לגבי חברות שמירה ונקיון. אחרי כמה חודשים, חבר שלי הראה לי כתבה ב NRG, שבוטל התקנון הזה של ה 9 אחוז, ומעכשיו יוכלו המאבטחים להנות מתשלום על שעות נוספות. מישהו מכיר את הדבר הזה? האם זה באמת חוקי התשלום הזה של התשע אחוז במקום תשלום על שעות נוספות? האם אני יכול לתבוע את החברת אבטחה על שעות נוספות שלא שולמו לי? כי אם לא, אני באמת בצרות, כי אני עובד כל יום לפעמים 14 שעות אם לא יותר, רצוף, בלי הפסקה של דקה אפילו. בתודה מראש, שלומי.
 

avi1976

New member
בהמשך לשיחתנו הטלפונית...

כמו שהסברתי לך, הדבר חוק לפי צו ההרחבה לענף השמירה וזאת בתנאי שמשלמים לך על כל השעות כשעות רגילות ותוספת של 9% על כל שכר היסוד (כל השעות). נניח לדוגמה שעבדת ביום מסויים 14 שעות אזי, אמור להשתלם לך לפי הכלל הזה: 14 שעות כפול השכר לשעה + 14 שעות כפול השכר לשעה כפול 0.09 באם משלמים לך פחות מהאמור לעיל אזי זהו תשלום מתחת לשכר מינימום ונכין תביעה על כך! אפשרי לדרוש את ביטול התוספת בהתראה חד צדדית של 14 יום בדואר רשום ו/או בפקס ונובע מכך התשלום בעתיד אמור להיות עבור שעות נוספות לפי חוק שעות נוספות (שעתיים ראשונות 125% ומעבר לכך 150%). כמו כן כפי שציינתי בשיחה הטלפונית, יש באפשרותך לתבוע זכויות רבות נוספות.
 

Shlompy777

New member
אוקיי..

והם חייבים להיענות לדרישה שלי לביוטל התוספת של ה 9 אחוז? ומה קורה במידה והם לא ניענים לדרישה? עוד שאלה, כל תלוש משכורת שאני מקבל, מורידים לי בסביבות ה 50 שקל "מס ארגון".. במה בדיוק הארגון שלכם מתעסק? אתם עוזרים לאנשים להגיש תביעה נגד החברות שהם עובדים בהם או משהו כזה? כי אני חשבתי שהמקום הזה זה רק פורום. בכל מקרה, תודה על הטלפון, אבל אני מעדיף לחכות עד שאני אתפטר ואז אני כבר אגיש תביעה. ממש חבל שלא שמעתי עליכם לפני הרבה זמן, כי הפסדתי אלפי שקלים עד עכשיו.
 

avi1976

New member
הם חייבים להענות לדרישה

אלא, אם תבטל אותה ותחתום להם על מסמך כלשהו, אך לא מציע לך לעשות זאת... במקרה, שיסרבו לבצע את דרישתך וסך התשלום לפי חוק שעות עבודה ומנוחה יהיה יותר מהתשלום הינו אתה מקבל כרגע תוכל לתבוע עם הוכחה לכך שביקשת זאת. ארגון מאבטחי ישראל מתעסק בכל דבר שנוגע לקידום מאבטחים ושומרים, כולל תביעות, קידום חקיקה, כנסים, תקדימים, הסכמים ועוד.. הארגון שלנו הוקם ממאבטחים ושומרים בעבר ובהווה ומטרת העל שלו להיות בסופו של דבר ארגון עובדים של מאבטחים ושומרים!
 

Shlompy777

New member
סבבה

אוקיי סבבה. עכשיו, שאלה אחרונה, אם אני מתכוון להתפטר לפני שאני עובד שנה ומעלה, מגיעים לי תגמולים מסוימים?
 

יוֹאב

New member
כן

קופת גמל בסך 6% מכל מה שעבדת, מגיעה לך החל מהרגע בו השלמת 6 חודשי עבודה, והסכום הוא על סך כל חודשי העבודה שלך, החל מהדקה הראשונה שלך שם (רטרואקטיבית)
 

Shlompy777

New member
אוקיי המון תודה לכולם

עזרתם לי מאוד. חבל שלא שמעתי על האגון הזה לפני זה. אני אשלח לפה לפורום ולארגון עוד מאבטחים שעובדים איתי, טוב שיש ארגון כזה, אני מצאתי אותו במקרה אחרי נסיונות נואשים לחפש מידע לגבי התקנון של ה 9 אחוז בגוגל :)
 

avi1976

New member
לפי התקנות החדשות של מבטחים

ושל רפורמת התקנון האחיד שיעור שינוי דמי הגמולים בתכנית פנסית יסוד הינה: חלק עובד - 7% חלק מעסיק 7.5% כמו כן, יש לזכור שגם אם מעסיק נותן פיצויי כלשהו על כך יש לשקלל את הפטור המתאים במס כפי שאמור להופיע בקרן!
 

avi1976

New member
שינוי דמי הגמולים נכון לשנת 2007

לגבי שנים קודמות הגמולים מופחתים יותר...
 

יוֹאב

New member
מה גם שאתה יכול להתפטר בדין מפוטר

במידה והחברה לא קיימה את ההסכם, או לא העניקה לך את התנאים הבסיסיים, אתה רשאי להתפטר בדין מפוטר, לא לפני ש"נתת הזדמנות" לחברה לתקן את מעשיה, וזאת על ידי מכתב (עדיף בדואר רשום) ובו אתה מבקש מהחברה שתתקן דרכיה.
 

avi1976

New member
מגיע לך גם פדיון חופשה

כמו כן, צריך לבחון את מהלך עבודתך ו/או עזיבתך את החברה ואת חוזה עבודתך כדי לשקלל דברים נוספים, אם בכלל...
 

joshh

New member
היי שלומפי

אל תסתקל על כך כהפסד כסף אלה, כאל קופת חיסכון. בסופו של דבר כשתרצה לתבוע בין עכשיו או אחרי שתתפטר, נתבע את כספך בבית דין לעבודה. הפורום הוא במה שלנו ושלכם להביע ולקבל תשובות. ניתן להגיד כי הוא התקשורת הווירטואלית של הארגון איתכם. הארגון פועל בכמה מישורים: 1. יצירת מודעות בקרב המאבחים ושומרים. 2.שינוי גישתם של חברות האבטחה בניצול הבלתי פוסק. 3. חדירה לגופים המחוקקים הרשורים לענף. 4. איחוד קהל השומרים והמאבטחים. 5. מתן תו תקן "תקן אמי"ל " לחברות אשר פועלות באופן חוקי ונקי כלפי עובדייהם. 6. ויוכ"ב..
 

יוֹאב

New member
מס הארגון שלך

מהווה 0.95% מהשכר שלך, והוא מועבר להסתדרות. הבעייתיות שיש עם החברה שלך "מיקוד" היא שהם מעבירים את מס הארגון בצורה כוללת מבלי לציין שמות, כך שאם תיגש באופן פרטי להסתדרות, לך תוכיח שאתה באמת משלם לה מס ארגון.
 

joshh

New member
חבר בהסתדות אתה בטוח לא וגם לא הוא

בכדי להיות חבר בהסתדות הינך צריך לחתום מול ההסתדרות על הסכם עמית. או הסכם משולש שבו החברה ההסתדרות והעובד חתומים עליו. גביה באונס או ללא שהמבטח חתם עליו בהסכמה אינה מאפשרת לחברה לגבות מה שבא לה. פעם זה נקרא "דמי חבר", פעם זה נקרא "מס ארגון" ופעם זה נקרא "דמי טיפול". ניתן לקרוא לזה גם "חומוס ציפס סלט" זה עדיין לא חוקי. joshua
 
לא נכון

קודם כל, יש הבדל בין דמי חבר לדמי טיפול ארגוני. דבר שני, אם מיקוד חברה בארגון חברות השמירה, אזי היא חתומה על ההסכם הקיבוצי עם ההסתדרות, ולפי ס' 25 לחוק הגנת השכר ניתן לנכות את דמי החבר משכרו של העובד גם מבלי שחתם על הסכמתו לכך. לגבי השעות הנוספות - בכל מקרה לא ניתן להעסיק אותך 14 שעות מאחר ועפ"י צו של שר העבודה, לא ניתן להעסיק מעל 4 שעות נוספות ביום, כלומר סה"כ 12 שעות, ולא יותר מ 12 שעות נוספות בשבוע.
 

avi1976

New member
זה נכון שאסור לעבוד מעל 12שעות ביום

לפי חוק שעות עבודה ומנוחה. אבל מניסיון בתחום, ישנם הרבה מאבטחים ו/או שומרים שעובדים מעל 12 שעות ביום, עובדים אפילו 16, 24 ולעיתים מעבר לכך רצוף ולעיתים אפילו בלי לישון! ישנם עובדים שעובדים כך מרצון עקב רצונם לשכר גבוה, אך לעיתים אינם מבינים שמגיע להם שעות נוספות עבור כך. ישנם עובדים שעובדים כך עקב כפיית המעסיק. דוגמה לכך ניתן למצוא לדוגמה בסיורים בקו התפר (הפרטות הצבא לחברות האבטחה) ששם מאבטחים מסיירים 24 שעות שעות ביום, נשארים לעיתים חודש שלם בשטח ומקבלים מדי פעם יציאה הביתה של 3 שעות! בנוגע להבדלים בין דמי טיפול לדמי חבר הן הוגדרו בחקיקה, בעיקר לפי חוק הסכמים קיבוציים והן בפסיקות השונות בבג"ץ ובעיקר בבג"ץ עמית: דמי טיפול - גביה קיבוצית של עובדים לארגון עובדים יציג (שחתם על הסכם קיבוצי ומספר חבריו הגדול ביותר בתחום) דמי חבר - גביה של חברים עובדים לארגון עובדים כלשהו והחברות חייבת להיות רצונית בהכרח! לא ניתן לגבות דמי טיפול ודמי חבר יחדיו! לא ניתן לגבות דמי טיפול / דמי חבר שונים למספר ארגוני עובדים שונים. לא ניתן לגבות דמי חבר ללא הסכמה מראש בחוזה או בכתב וניתן לבטל הסכמה זו בכל עת! (החברות חייבת להיות רצונית) בנוגע לדמי טיפול חלה חובה לנכותם לארגון עובדים יציג רק במידה שהעובד אינו חבר באף ארגון עובדים וזאת כדי שארגון עובדים יציג שאמור לקדם את המצב הקיבוצי (גם לאלה שאינם חברים בארגון) לא ידרדר למצב כספי שלילי במידה שרוב העובדים או כולם יחליטו לא לשלם דמי חבר (בג"ץ עמית).
 

יוֹאב

New member
אבל מה לגבי ברירת המחדל?

אתה כותב כי אפשרי לדרוש את ביטול הסעיף הזה, אבל מדוע מלכתחילה החברה בוחרת להפעיל אותו כאשר ידוע כי בכדי לשלם 9% גלובלי, יש צורך בהסכמה הדדית של המעביד ושל העובד? לדעתי, מה שהחברה של אותו בחור עושה זה לוקחת את השכר אותו המאבטח אמור לקבל ממילא על פי החוזה של החברה עם המזמין, ומגדירה אותו בתלוש מחדש. זאת אומרת שנניח השכר אותו אמור לקבל המאבטח הוא 28 ש"ח. מה שהחברה עושה זה רושמת בתלוש שכר בסיס של 25.5 ש"ח ומוסיפה 9% מתוך ה-25.5 ש"ח, וזה מגיע סה"כ ל-28 ש"ח. כך יוצא שהחברה משלמת רק על שעות רגילות (ולא על שעות נוספות או שעות נוספות גלובלי) וכביכול בתלוש מופיע כאילו החברה משלמת שעות נוספות גלובלי, כך שהיא "פטורה".
 

Shlompy777

New member
פאדיחה

תסלחו לי, אבל אני די "צעיר" בעניינים האלה. מישהו יכול לתת לי הסבר קצר על קופת גמל?
 
מאוד פשוט

משעברת 6 חודשים במקום העבודה המעסיק צריך להפריש 6% מהמשכורת שלך + 6% זהים נוספים מטעמו לקרן פנסיה (מבטחים), וזאת רטרואקטיבית מיום העבודה הראשון. אם לא עשה כן - הוא למעשה חייב לך 6% מהמשכורת שלך עבור כל חודש שעבדת (מהיום הראשון, ובהנחה שעבדת כאמור מעל 6 חודשים). החלק שלך לא הופרש וממילא כבר שולם לך, ככה שאתה לא חייב לעצמך כסף (אם דאגת).
 
למעלה