!!!

matrix2020

New member
תודה על הידיעה תומר

מה שמעניין האם הוא יבנה בעזרתה מגדלים חדשים.

r a z r

New member
סמוך עליו

צריך לברך על כניסתו של גאידמק לתחום הנדלן(למרות שאישית אני לא מסמפט אותו מי יודע מה),הוא האיש שיכול ליזום איזה מיזם גורד שחקים מטורף ונועז שהולם את ארץ הקודש,הוא הרי לא מחפש את השיקולים הכלכליים נטו,הוא רוצה תשומת לב ,הוא רוצה להתביע את חותמו,תארו לעצמכם בעוד ובצילו מגדל טראמם שלידו ניראה מגדל בינוני אפור ומיושן..

r a z r

New member
אופס נמחקה השורה,קבלו תיקון

צריך לברך על כניסתו של גאידמק לתחום הנדלן(למרות שאישית אני לא מסמפט אותו מי יודע מה),הוא האיש שיכול ליזום איזה מיזם גורד שחקים מטורף ונועז שהולם את ארץ הקודש,הוא הרי לא מחפש את השיקולים הכלכליים נטו,הוא רוצה תשומת לב ,הוא רוצה להתביע את חותמו,תארו לעצמכם בעוד חמש שנים, מגדל גאידמק,המגדל הגבוה בעולם,בן 140 קומות,גובהו 350 מטר,ובשפיץ מתנושש דגל ישראל(הדגל הגדול בעולם)ובצילו מגדל טראמם שלידו ניראה מגדל בינוני אפור ומיושן.. הוא מסוגל למשהו כזה

קובי לו

New member
140 קומות ו-350 מ'

זה ממש לא הכי גבוה בעולם. זה יהיה הכי גבוה בארץ ובין ה-5 הכי גבוהים בעולם, אך ממש לא הכי גבוה. באבו-דאבי או דובאי בונים עכשיו מבנה בן 180 קומות וכ-700 או 800 מ' גובה !

r a z r

New member
4.5 מ' לקומה??

ניראה לי שיש לך טעות ,הגובה הממוצע של קומה בגורד שחקים הוא 3/3.5 מטר,וכך מגדל בין 180 קומות גובהו יהיה כ630 מ' מקסימום.. בכל אופן,שיהיה בין 5 הגדולים,מה רע...

sababa16

New member
אפילו לגאידמק אין מספיק כסף לזה...

המגדל הנבנה בדובאי, הברג' דובאי, עולה כ-10 מיליארד דולר לבנות, אפילו מגדלים כגון ה-SWFC בשנגחאי עולים סכומים דיי גבוהים, עם כל הרצון בטוב, אין לאיש מספיק כסף (ועזבו שזה בכלל לא כדאי מכל בחינה שיש) כדי לבנות משהו מעל ל-70 קומות.

r a z r

New member
שיעור בכלכלה

מי אמר שהוא צריך להשקיע את הון הפרטי שלו??לשם כך מגייסים הון מניות בבורסה או הון זר מבנקים או ע"י הנפקת אג"ח,חוץ מיזה שכחת לקחת בחשבון נתון מאד חשוב שזה תמורת המכירות,לא התכוונתי שהוא יתרום את המגדל לעמותת "לתת" .. אם טראמפ בונה מגדל בן 70 קומות משיקוליים כלכליים טהורים,לא אופתע אם הוא יענה לאתגר ויקים איזה גורד שחקים אחד או שניים לתיפרת מדינת ישראל...

ozrok

New member
למישהו יש עדכון לגבי מגדל טרמפ?

אני גם מחכה לו וגם מצפה לו...

קובי לו

New member
סלח לי, אבל אתה טועה, ובגדול

ראה את הפרוייקטים הבאים: שער העיר ר"ג (מגדל אוסיף אביב או מגדל משה אביב). בקושי 70 קומות (ליתר דיוק 68) וגובהו 244 מ', כלומר 3.60 מ' לכל קומה. אבל זה עוד ניחא. ראה הדוגמאות הבאות: עזריאלי העגול 187 מ' על 49 קומות (בפועל נדמה לי שקצת פחות כי יש שם "טריק" עם הספרור והוא מתחיל מהמרתף, אבל נניח שאין טריק וזה באמת 49 קומות. כי אם יש טריק ויש פחות קומות הרי שכל קומה תצא יותר גבוהה). יוצא שכל קומה שם 3.80 מ'. מגדל שלום מאיר. 34 קומות וגובה של 140 מ'. כל קומה יוצאת : 4.10 מ'. מלון דירות שרתון סיטי טאוור : 170 מ' עם קצת פחות מ-40 קומות. כן, כאילו כל קומה 4.2 מ'. אבל, כל הדברים הללו שרשמתי יש בהם משום דמגוגיה, למרות שהם נכונים. מה הכוונה? כל קומה היא, ברוטו, באמת בין 3 מ' ל-4 מ' במקרה המקסימלי והנדיר. אלא מאי? יש בד"כ לובי של 8 עד 10 מ' בהרבה מגדלים כאלו, יש תוספת, כמו בשרתון סיטי טאוור מעל הקומה העליונה שתופסת עוד 5 עד 20 מ' (תלוי באיזה מבנה, בשרתון סיטי טאוור התוספת עבור חדר המכונות ותוספת עיצובית היא מעל 15 מ'). לפעמים יש קומת ביניים של חדרי מעליות שלא נספרת במניין הקומות, ככה שהנה עוד תוספת של 4 מ' וכו'. במגדל שלום הקומה הראשונה היא כמו קומה שלישית בבית רגיל. בשרתון סיטי טאוור הקומה הראשונה היא כמו קומה שלישית עד רביעית בבניין רגיל. גם במבנה של בורג' דובאיי יהיה מעיין שפיץ ענק שמתרומם מעל הקומה העליונה והוא (השפיץ עצמו) יהיה בן כמה עשרות מטרים. כלומר, רק השפיץ עצמו יהיה גבוה יותר מ-40% מהמבנים שיש בכדוה"א !

alen p

New member
הבדלי הגובה בין סיטי טוואר לעזריאלי

העגול הוא רק 17 מטרים? חבר נראה לי שטעית קצת בגבוה של סיטי טוואר

קובי לו

New member
הן לפי ויקיפדיה והן לפי

אתר גורדי השחקים העולמי (www.emporis.com) גובהו הוא אכן 170 מ' (שרתון) וזה בערך 20 מ' פחות מעזריאלי העגול. נא לא לשכוח שלשרתון סיטי טאוור יש 37 קומות נטו, גובהו מתחיל מהאיילון ולא מהחזית ברח' בגין בר"ג, כלומר תוספת של כמעט 3 קומות (כי הגובה מהאדמה, האדמה עליה הוא בנוי היא באותו גובה כמו האיילון), והכי חשוב יש מעין פירמידה שהיא גם חדרי מכונות מעלית וגם דקורציה ארכיטקטונית שלא באה לידי ביטוי במספר הקומות אך תופסת גם תופסת המון גובה.

alen p

New member
אוקי תודה, ועדיין ממראה העין

עזריאלי נראה בהרבה יותר גבוה משרתון.

למעלה