99 אגורות חלף מהעולם? לא במעדניות בסופרים

tapuzo2

New member
99 אגורות חלף מהעולם? לא במעדניות בסופרים

תחת הפירצה הקטנה בחוק שכל מוצר שנמכר לפי משקל יוכל להמשיך להשתמש בסיומת 99.,
כל מוצרי המעדניות ממשיכים בהטעיית הציבור הסדרתית עם סיומות ה-"99." וכך במקום
שגבינה תעלה 5 שקל לק"ג היא עולה רק 4.99 במבצע.

איך מוכרים נקניק שלא נמכר ב-8 שקל ל-100 גרם כי זה נשמע יקר? פשוט מאד. שמים עליו תוית מחיר
של כאילו 9 שקל ל-100 גרם ועושים "מבצע" - ב-7.99 "קנה 400 שלם על 300", רק 23.97, ומעגלים
לכם בקופה ל-24 שקל.

הדבר ממשיך גם בבשרים (30 שקל לקילו זה יקר, קנה 2 קילו במבצע רק היום ב-59.99.)

אם כוונת שר התמ"ת (הטובה) הייתה להילחם במספר הפסיכולוגי המאפשר לטשטש ולשחק עם הצרכן
אז היה צריך גם להכיל אותו על מוצרים במשקל במעדניות.

galyamim

New member
עם כל הכבוד,

אולי זה רק אני, אבל- מי שלא שם לב לכך ש(למשל) פעמיים 30 זה 60, וזה ממש אותו דבר כמו 59.99, או שבוחר להיות ראש קטן ולא לבדוק מה מהות ה"מבצע" (להכפיל ב-3 ולחלק ב-4), אז שלא יבוא להתלונן ש"דפקו" אותו.. אם ה"חישובים" האלה כ"כ קשים לעיכול, אפילו לראש היהודי, אז יש דבר שנקרא "טלפון-נייד", ובין הווטסאפ למצ"ב חשבון בשוק ההון אפשר להשתמש במחשבון...
הלוואי ואלו היו ה-פרצות בחוק הקשות באמת.. אך לא כך המצב..

tapuzo2

New member
ראית פעם מישהו הולך בסופר עם מחשבון??

ברור לך שמה שמניע אותנו לקנות זה אחד משלושה דברים: צורך קבוע (הרגל/רשימה/מוצר חיוני לנו),
"מחיר מבצע" (הטעייה או הנחה) ושיווק - עטיפות או ריחות או טעימות (פיתוי).

אף אחד לא הולך עם מחשבון ומעטים יכולים לחשב למשל כמה מוצר עולה ל-100 גרם ולהשוות
ולכן תיקנו את החוק שבמוצרים במשק חייב להופיע כמה זה ל-100 גרם ולא רק המחיר הסופי שאיש
לא יכל לחלק על פני הכמות כדי לחשב מה זול ומה יקר.

יש קורנפלקס אחד שעולה 18.99 ל-750 גרם, השני עלה 21 שקל אבל לא נמכר.
החברה החליטה לצמצם כמות באריזות. המחיר החדש: 13.99 ל-500 גרם.
היצרן הגדיל את הרווח של הרשת על כל מוצר בשקל בתמורה לקידום המוצר.
ולכן ליד הקורנפלקס השני הוצב שלט: "במבצע 13.99"

רוב האנשים ילכו ויורידו מהמדף 500 גרם שנראה להם זול וכתוב "במבצע". הם משוכנעים שהוא
עלה אפילו יותר בעבר. חלקם לא ישימו לב שזה 500 גרם, אם האריזה הוגדלה כך שתיראה דומה
יותר ל-750 גרם בגובה. בפועל הם קנו קורנפלקס יקר יותר כי 750 גרם שלו עולה 21 שקל.

אבל ליד היו עוד 3 סוגי קורנפלקס: 12.99 עבור 450 גרם. 16.99 עבור 650 גרם. 11.99 עבור 350 גרם.
אתה חושב שהצרכן יצליח לחשב איזה מהם זול ואיזה הכי יקר?

galyamim

New member
קודם כל,

כפי שכבר רשמתי, כל אחד שיש לו טלפון נייד ולאו דווקא (סמארטפון) יכול להשתמש במחשבון שבטלפון, אין צורך באמת להיסחב עם מחשבון בכיס. דבר שני- אני כותב את כל זה מנקודת הנחה שלזה שהולך בסופר באמת אכפת מהמחיר, ולא רק אוהב להתלונן שדופקים אותו.. סוררי, אנ'לא קונה את זה, מבחינתי "דפקו אותי" זה למעשה "נתתי שידפקו אותי". וואלה, כשאני הולך לקנות דברים, אני קודם כל ניגש מלכתחילה למקום שהוא יותר זול עבור המוצרים המסוימים (למשל ירקות ודברים אחרים אני קונה בשוק), ולצורך העניין- אני אבין אם מישהו יגיד שבין העבודה לבית ולילדים וכו' אין זמן לקנות בכמה מוקדים אלא רק באחד. דבר שני- אם שמתי לב שבמקום אחר יותר זול, אז אני אישית ארגיש טמבל להמשיך לקנות בזה הקודם.. אבל זה רק אני.. וגם- כשאני קונה, אז אני הולך עם רשימה, אני גם נותן לעצמי "צוהר" לדברים שבא לי עליהם פתאום על המקום, פחות לכאלו שבמבצע אבל לא פוסל לגמרי (כי גם אם משהו עולה חצי גרוש, אם אני לא באמת צריך אותו אז אני ממש לא אקנה..). הנה דוגמה עדכנית: הלכתי ל"עדן טבע מרקט" ואשכרה שלפתי ת'נייד והתחלתי לצלם שלטים עם מחירים של מוצרים מסוימים (כי זה יותר נוח מלהתחיל לרשום עכשיו..) ואמרתי שבפעם הבאה שאגיע למקום מסוים שאני קונה בו ת'דברים האלה, אעצור ואשווה. באופן כללי- צריך לעשות את זה רק פעם אחת (ואני אומר 'באופן כללי' כי כמובן שמחירים משתנים לפעמים..).
ודבר אחרון, לגבי החישוב האחרון שהבאת: אני לצורך העניין מסתכל לא רק על המחיר אלא גם על המוצר עצמו, אני לא ממש קונה קורנפלקס, אבל אני כן מסתכל על מה הוא מכיל (יש כאלו עם פירות יבשים, כאלו בלי, כאלו עם עוד סיבים, וכו'), וזה משנה קצת ת'פרספקטיבה. בהנחה שמדובר באותו מוצר לגמרי (או בקירוב), אז אני פשוט עושה חישוב מהיר, ו-לא- לא צריך להסתבך על הקטנות- אם ייקח לי רבע שעה להגיע למקום האחר שם זה עולה בכמה שקלים פחות, או שהמוצר ליד עולה קצת פחות אך מכיל (באחוזים) גם כן פחות, אז כאן זה כבר פחות קריטי.. יענו- כן, אכפת לי, כי אני עובד קשה בשביל הכסף, ואני לא אוהב להרגיש שנתתי שידפקו אותי, אבל מן הסתם צריך גם לזרום עם החיים...

בשורה התחתונה- אם באמת אכפת לך, כמו למשל ברכישת דירה, אז אתה תשקיע ת'דקה-שתיים בלבדוק מה אתה קונה, ואם לא- אז פשוט תלמד לקחת אחריות על המעשים שלך ואל תקונן...

tapuzo2

New member
גם מישהו כמוני שמשקיע קורא ומחשב מתקשה לבדוק

יש המון בלבול, המון מבצעים מטעים, המון משחקים הלוך חזור פעם בשבוע עם מחירי מוצרים,
מוצר שעלה 9.90 הועלה שבוע לאחר מכן ל-11.20 ואז אחרי שבועיים נמכר "בהנחה" ב-10.50
איך אפשר לעקוב אחרי דברים כאלה? בהרבה מדינות אסרו כבר את השיטה הזו של רמאות בשלבים
מעלים מוצר במחיר, עושים הנחה שגבוהה מהמחיר הקודם כדי שהצרכן יטעה לחשוב שיש הנחה.
בבריטניה למשל אסרו על הצהרה על הוזלה של מוצר שמחירו הועלה פרק זמן X קודם לכן.
אצלנו זה אפשרי עדיין. והחברות בהחלט מנצלות תכסיסים כאלה.

galyamim

New member
בוא נשאל אותך ככה:

אם אתה רואה שלט, לרוב זה יהיה בחנות בגדים אבל לא רק, שרשום בו "50 אחוז הנחה", מה בדיוק עובר לך בראש? אני אגיד לך מה עובר לי בראש: אני אומר שהמחיר הועלה, לא פי שתיים אבל לא רחוק מזה, כדי שבסיכום הסופי זה יהיה כמעט זהה למחיר המקורי, כדי שבעל-הבית לא באמת יפסיד. לדעתי, וזו באמת רק דעתי הצנועה, אם אתה אומר לעצמך משהו בנוסח "יואו, איזה יופי, חצי מחיר, איזה מזל שעברתי פה!" וכו' אז אתה קצת נאיבי..
צא מנקודת הנחה שלזה שמוכר, בין אם בסופר, בקניון או בשוק, לא אכפת ממך, לא מעניין אותו מצב העו"ש שלך בבנק, לא אכפת לו אם יש לך בעיה שכלית וכו', אכפת לו רק שתחזור ותמשיך לקנות. ברגע שתבין את זה, יהיה לך יותר קל..

בימי המחאה החברתית (אלק..) אנשים נהנו להתרעם שהכל יקר. כולם רוצים יותר זול. לא צריך ססמאות ולא דפני ליף ולא בטיח- פשוט אל תקנו, ותראו איך המחירים יורדים. אני מבטיח לך שאני קונה כמעט את כל האוכל שאני אוכל בשוק, בצורתו הגולמית, אני מכין דברים נפלאים, אני אוכל בצורה בריאה ומזינה מאד, וגם- זה ממש לא עולה לי יותר מדי (אם כי- בהחלט יותר מאשר לפני שנתיים..).

אני ראיתי לאחרונה ש-99 הפך לחוקי כ-90

אם החוק אוסר על 99
הם שינו את זה ל-90 וההפסד לא נורא כ"כ....

כנראה שהכדאיות ברמייה יותר גדולה מפחות 9 אגורות למוצר
בעעעעעע

למעלה