^___^

^___^../images/Emo68.gif../images/Emo105.gif

שיילום לכולם!
מה שלומכם? איך עבר עליכם השבוע? אז, במהלך המיני-היעלמות שלי מהפורום (עומס לימודי
) היה לי מעט זמן לחשוב ולהרהר.
בכל אופן- חשבתי על כמה נקודות לדיון בקשר לחלום אמריקאי שיכולות להיות נחמדות, וקצת לרענן את הפורום.
מקווה שתאהבו, תשתפו ותענו.
*דניה במצברוח מאוד מושי היום.
*
*|נקודות לדיון בקשר למערכות היחסים בתוך המשפחה
טוב, כמו שכולנו שמנו לב- עם רוח התקופה המשתנה, גם הלן משתנה ומגלה פתיחות ופמיניסטיות. איך נראה לכם שהרעיונות השונים שלה ישפיעו על היחסים עם הבנות?
ג'יג'י התגייס בסוף העונה. אני חושבת שזה די ברור שמג תהיה היפית *
*, או לפחות תלך למחות נגד מלחמת ויאטנאם. איך נראה לכם שהניגוד הזה ישפיע על היחסים בין מג לג'יג'י?
איך לדעתכם יתפתחו בעתיד היחסים בין מג (שכבר די ברור שהולכת לכיוון המחאתי וההיפי) , לבין הדוד שלה? (להזכירכם- מדובר בשוטר, ובשנות השישים היו עימותים מאוד אלימים בין השוטרים למפגינים.)
שאלות בנוגע למערכות היחסים הרומנטיות
זה לא מתבקש בטירוף שיהיה משהו רומנטי בין מג לסאם?
מי בדיוק יהיה החבר הקבוע של רוקסאן? (ולא- אני בספק אם זה יהיה מייקל ברוקס.) אנא- פרטו על הדמות במידה והיא דמות חדשה.
מה לדעתכם עומד לקרות לג'ימי ריילי במלחמת ויאטנאם? איך זה ישפיע על מג?
האם לפאטי יהיה חבר, ואיך הוא יהיה? פירוט בבקשה...
איך לפי דעתכם הפתיחות והרעיונות החדשים של הלן ישפיעו על מערכת היחסים שלה עם ג'ק השמרן? איך המרידות של ילדיהם ישפיעו עליהם?
שאלות בקשר לנושאים שונים
הסדרה מנסה להראות לנו את כל מה שקרה בתקופת שנות השישים מנקודת מבט אישית יותר. (ג'יג'י- בויאטנאם, בת'- פמניסטית, פאטי- לא מוצאת את ההגיון שבדת, וויל- החיסון לפוליו, הנרי וסאם- האפליה והגזענות,פיט- שוטר, מג- בעתיד מפגינה, כיום במופע הלהקות וכ'ו.) אבל נושא אחד שלא ממש זוכה להתייחסות הוא נושא הגזענות והאפליה גם כלפי יהודים בתקופה. אז, עם הנטייה של הכותבים לעשות דברים מנקודת מבט אישית- איך (או יותר נכון על-ידי מי) לדעתכם התסריטאים רוצים לשלב את הנושא? איך נראה לכם שכדאי להם לעשות את זה? (שמג או רוקסאן יצאו עם יהודי, או שתהיה להן חברה יהודיה?
מה דעתכם בקשר לחברות שבין מג לרוקסאן?
אם הייתה לכם את האפשרות- איך הייתם רוצים להמשיך עם העלילה שב"חלום אמריקאי"? תרגישו חופשיים לכתוב ה-כל. מערכות יחסים חדשות (הכי ביזאריות שאתם רוצים כמו לדוגמא רוקסאן וג'יג'י) או התפתחות במערכות יחסים שקיימות, חברויות, הדמויות בתוך התקופה, וכ'ו.
איזה שיר אתם חושבים שצריך לשלב בסדרה ומתי? (יש לי נטייה, לשמוע שיר ואז להגיד "וואו! זה שיר אדיר בטירוף לסצינת סיום/ פתיחה/ אהבה/ ריב) השירים יכולים להיות שירים מהיום, או ממתי שבא לכם.
הסוף!
נקודה להבהרה: נתתתי המון שאלות מתחומים שונים כי אני מקווה שכל אחד מצא משהו שהוא רוצה לכתוב עליו. אתם ממש לא חייבים לענות על הכל (למרות שיהיה מומלץ
), אלא רק על מה שאתם רוצים.
אז תתישבו עכשיו על התחת, תקראו את ההודעה- ותתחילו לכתוב! (תשובות והודעות ארוכות תמיד מתקבלות בשמחה...
) מקווה שאהבתם!

תשובות!!

נקודות לדיון בקשר למערכות היחסים בתוך המשפחה
טוב, כמו שכולנו שמנו לב- עם רוח התקופה המשתנה, גם הלן משתנה ומגלה פתיחות ופמיניסטיות. איך נראה לכם שהרעיונות השונים שלה ישפיעו על היחסים עם הבנות? אממ האמת היא שאם האבא לא היה בתמונה, היא הייתה משפיעה על הבנות להיות יותר פתוחות, לדעתי.. ז"א, הרעיונות שלה טובים אך ורק על נייר.. מעמד הנשים היה אז אך ורק במטבח.. אז למרות שהיה פרץ פמיניזם, אני לא חושבת שהיחסים שלה עם הבנות ישתנו.. אולי בהמשך הסדרה, אין לדעת
ג'יג'י התגייס בסוף העונה. אני חושבת שזה די ברור שמג תהיה היפית, או לפחות תלך למחות נגד מלחמת ויאטנאם. איך נראה לכם שהניגוד הזה ישפיע על היחסים בין מג לג'יג'י? אם ואכן זה יקרה- נראה לי שיהיו ריבים די מעניינים בסדרה.. אבל אם אתן מכירות את המיני סדרה שהייתה פעם בערוץ שלוש על שנות השישים, יש לי הרגשה שהמלחמה הולכת לשגע את ג'יג'י...
איך לדעתכם יתפתחו בעתיד היחסים בין מג (שכבר די ברור שהולכת לכיוון המחאתי וההיפי) , לבין הדוד שלה? (להזכירכם- מדובר בשוטר, ובשנות השישים היו עימותים מאוד אלימים בין השוטרים למפגינים.) לי נראה שאיכשהו מג וסאם ילכו להפגנה ביחד, דוד שלה יראה אותה, וירביץ רק לסאם... האמת שגם פה יהיו המון ויכוחים, מה שיכניס עוד פלפל לסדרה.. מג תריב איתו, תריב עם שאר המשפחה...אני צופה בריחה מהבית
שאלות בנוגע למערכות היחסים הרומנטיות
זה לא מתבקש בטירוף שיהיה משהו רומנטי בין מג לסאם? מתבקש ביותר, ונראה לי שיהיה ביניהם משהו, קצר וסודי.. נחכה ונראה..
מי בדיוק יהיה החבר הקבוע של רוקסאן? (ולא- אני בספק אם זה יהיה מייקל ברוקס.) אנא- פרטו על הדמות במידה והיא דמות חדשה. אממממ אין לי מושג...יש לי הרגשה שלוק יחזור והם יהיו ביחד.. יש את הקונפליקט הפוליטי, וכמו כל סדרה אמריקאית- צריכה להיות גם בעיה במערכות יחסים [בין בני זוג, בין חברות וכו']... מה שכן, יש לי הרגשה שהיא הולכת להשתנות השנה..
מה לדעתכם עומד לקרות לג'ימי ריילי במלחמת ויאטנאם? איך זה ישפיע על מג? וכמו כל סדרה אמריקאית, גם פה חייב להיות מוות.. יש לי הרגשה שהוא ימות.. אולי זה מה שיחזק את העמדות של מג נגד המלחמה?
האם לפאטי יהיה חבר, ואיך הוא יהיה? פירוט בבקשה... אני לא חושבת שהיא תעבור שינוי כלשהו.. הכניסו כבר די הרבה שינויים לסדרה, שעוד שינויים זה יעמיס עליה... אולי בעונה השלישית..[?]
איך לפי דעתכם הפתיחות והרעיונות החדשים של הלן ישפיעו על מערכת היחסים שלה עם ג'ק השמרן? איך המרידות של ילדיהם ישפיעו עליהם? הולך להיות שמח..אני כבר צופה ריבים ביניהם, כשפאטי וויל בחדר שלהם, וויל שואל את פאטי שאלות על הריבים בין ההורים..
שאלות בקשר לנושאים שונים
הסדרה מנסה להראות לנו את כל מה שקרה בתקופת שנות השישים מנקודת מבט אישית יותר. (ג'יג'י- בויאטנאם, בת'- פמניסטית, פאטי- לא מוצאת את ההגיון שבדת, וויל- החיסון לפוליו, הנרי וסאם- האפליה והגזענות,פיט- שוטר, מג- בעתיד מפגינה, כיום במופע הלהקות וכ'ו.) אבל נושא אחד שלא ממש זוכה להתייחסות הוא נושא הגזענות והאפליה גם כלפי יהודים בתקופה. אז, עם הנטייה של הכותבים לעשות דברים מנקודת מבט אישית- איך (או יותר נכון על-ידי מי) לדעתכם התסריטאים רוצים לשלב את הנושא? איך נראה לכם שכדאי להם לעשות את זה? (שמג או רוקסאן יצאו עם יהודי, או שתהיה להן חברה יהודיה? נראה לי שבין היתר בגלל שפאטי לא מוצאת את ההגיון בדת, יש לי הרגשה שישלבו פה איכשהו את היהדות.. אולי בכלל למג יהיה חבר יהודי, ואז כשהם ילכו להפגנות ביחד, יקרה מה שיקרה..
מה דעתכם בקשר לחברות שבין מג לרוקסאן? היא תתערער במקצת... הדעות של מג משתנות, אם משהו יקרה לג'ימי בויטנאם אז היא תתחיל להיות יותר מדוכאת... זו שרשרת..והיחסים ישתנו ביניהן (לדעתי)..
אם הייתה לכם את האפשרות- איך הייתם רוצים להמשיך עם העלילה שב"חלום אמריקאי"? יאאאא כן.. קשר בין רוקסן לג'יג'י יכול להיות ממש ממש חמוד!! הוא חוזר לחופשה מויטנאם, מג מעצבנת אותו עם הדעות, הוא רב עם בת'.. רוקסן בבית שלהם, הם מדברים, הוא מוצא אצלה נחמה[?] אני רוצה שג'ק יבגוד בהלן.. זה כ"כ מתבקש כדי להוציא אותה מהתבנית המרובעת שהיא חיה בה [וכן, למרות שיש גל פמיניזם שפורץ, אני רוצה שיהיה משהו שיוציא אותה לגמרי מהדעות של "אישה= צריכה לבשל, לנקות, להיות אישה מסורה ואם אוהבת"]
איזה שיר אתם חושבים שצריך לשלב בסדרה ומתי? (יש לי נטייה, לשמוע שיר ואז להגיד "וואו! זה שיר אדיר בטירוף לסצינת סיום/ פתיחה/ אהבה/ ריב) השירים יכולים להיות שירים מהיום, או ממתי שבא לכם. אמממ... בוב דילן, והמון בוב דילן..השירים שלו כ"כ חודרים, ובקטעים עצובים ומרגשים, השירים שלו יתאימו יותר מכל... ומדי פעם לשים את הביטלס.. זה לא מזיק.. יש עוד המון שירים שמתאימים לתקופה..שירי שנות ה60 כ"כ יפים... וכמובן, לשים את השיר- Mr. Sandman
הסוף!
אגב, כדאי שכולם יענו...אז אנחנו נראה מי באמת צדק וכו'..
שאלון מצוין דניה!!

snoopy13

New member
שאלונת....

מאיפה אתם יודעות כל כך הרבה על העונה השניה של הסידרה??....

תשובה ../images/Emo127.gif

העונה השניה משודרת כבר בארה"ב, ולכן חלק מהפרטים כבר ידועים [זו לא בעיה להשיג אותם דרך האינטרנט]..

M a r y J a n e

New member
../images/Emo42.gif תשובות ../images/Emo42.gif

*נקודות לדיון בקשר למערכות היחסים בתוך המשפחה ג'יג'י התגייס בסוף העונה. אני חושבת שזה די ברור שמג תהיה היפית, או לפחות תלך למחות נגד מלחמת ויאטנאם. איך נראה לכם שהניגוד הזה ישפיע על היחסים בין מג לג'יג'י? אני חושבת שרוקסן תהייה היפית והיא תגרור את מג אחריה (רוקסן ומג בוודסטוק
...אבל זה רק בסוף שנות ה-60 נראה לי). נראה לי שהאמא היא זו שתהיה נגד המלחמה, אבל לא נראה לי שהיא תעשה את זה באופן קיצוני מידי. ג'יי ג'יי ומג נראה לי שהם ייצגו את שני הקטבים של האמריקאיים באותה תקופה, הוא בתור הלוחם האמריקאי והיא בתור האלו שהתנגדו למלחמה, בטוח שדבר כזה יגרום לריבים בינהם ובכלל, בין כל המשפחה. *שאלות בנוגע למערכות היחסים הרומנטיות *זה לא מתבקש בטירוף שיהיה משהו רומנטי בין מג לסאם? ברור שזה מתבקש, אבל אם יהיה משהו, לנוכח המצב בארה"ב באותה תקופה, זה לא ישאר לאורך הרבה זמן, כי כל מי שידע על זה ינסה למנוע מהם את הקשר (ראיתם מה קרה כשהוא ליווה אותה הביתה...
) *איך לפי דעתכם הפתיחות והרעיונות החדשים של הלן ישפיעו על מערכת היחסים שלה עם ג'ק השמרן? איך המרידות של ילדיהם ישפיעו עליהם? חחחחח עוד נראה לי שהם יתגרשו בגלל הדעות השונות שלהם (סתם, לא חס וחלילה). פשוט כל אחד מהם ילך לקיצונות שלו וכמו שיפעת אמרה, יהיה שמח, הם לא יפסיקו לריב. בקשר המרידות... מג הולכת להיות מרותקת הרבה לבית... *שאלות בקשר לנושאים שונים *אם הייתה לכם את האפשרות- איך הייתם רוצים להמשיך עם העלילה שב"חלום אמריקאי"? כן כן!!! אוקי.. אז הייתי רוצה שפרק אחד יראו את המשפחה בתור משפחה בעשור אחר (בתור חלום של מג או משהו כזה..) נגיד בשנות ה-70... מג כבר נשואה, פטי הולכת להיות ד"ר לבלשנות בקולג' (מעניין למה...), ג'יי ג'יי נשוי לבת, רוקסן היא אם חד הורית.... או שיראו את המשפחה בתור אותה משפחה (כלומר מבחינת הגילאיים שלהם) נגיד בעשור שלנו... (אומנם אז זה יאבד מכל העניין שלו...) נגיד מג ורוקסן "אול אמריקאן גירלס" הולכות להיבחן לאמריקאן איידול (הכוכב נולד של האמריקאיים), בת' יוצאת כנגד המלחמה בעירק ומפגינה. ולוק עובד בתור מוכר דיסקים והוא דיי ג'יי בשעות הפנאי...

למעלה