______

Jam Head

New member
______

יש דבר שמאוד סיקרן אותי... הרבה אנשים אומרים שפינק פלויד זה מאוד מיינסטרים , ושהם יחסית די קליטים בחלק מהדיסקים שלהם. ובגלל שהם להקת רוק מאוד מוכרת אז הם בעצם חלקית " פופ " . תאמת אני ממש לא מסכים עם הטענה הזאת מכמה סיבות - קודם כל אני חושב שלשמוע פינק פלויד זה מעבר לקנות דיסק אחד שלהם ולהקשיב לו ולהגיד - וואי איזה להקה ענקית. אני חושב שזה שלהקשיב להם זה דבר שדורש הרבה זמן והבנה , לקלוט את כל המסר , להקשיב לאלבומים הפחות מוכרים. כי הם באמת מעבירים עולם ומלואו דרך המוסיקה שלהם , הליריקה ובכלל דרך סרטים ( החומה למשל ). הטענה שהם קליטים ממש לא נכונה לפי דעתי , אני רוצה לראות מישהו שומע את החומר של פלויד לפני שנת 73 ובאמת מתחבר לזה בקלות.

meandmeandme

New member
______

אני בחיים לא שמעתי מישהו אומר שפינק פלויד "קליטים" ואם הייתי שומע אז זה בטח בנוגע לפייפר כי הוא יחסית קלית לעומת שאר הדיסקים שלהם אבל עדיין ברמה עולמית זה לא ממש נחשב בגלל שזה מין סוג של קליטות מטורפת\פסיכודלית שהיום ממש לא נכנסת להגדרה של קליטות. בשנות ה60-70 ואפילו שמונים פינק פלויד נחשבו למיין סטריים בגלל שהיו אחת מהלהקות הכי גדולות בתקופה. אני חושב שמה שמבדיל את פינק פלויד מהרבה להקות אחרות זה שלהקות אחרות השתנו לאט לאט והפכו למיין סטריין ומה שפינק פלויד עשו זה נשארו בדרך משלהם ולאט לאט שינו את המיין סטרים אליהם. עדיין אפשר להגיד שפינק פלויד אף פעם לא היו לגמרי מיין סטרים. פינק פלויד זה באמת לא סתם לשמוע ולהגיד "ואי איזה להקה ענקית". בזה אני מסכים איתך לחלוטין, רק חבל שהיום אנשים קונים את החומה, שומעים את הדיסק בפעם הראשונה מהתחלה עד הסוף תוך כדי זה שהם עושים שיעורי בית משחקים במחשב מדברים בטלפון ואוכלים ארוחות צהרים ומאז רק שמים את comfortably numb, ANBITW 2 וgood bye blue sky וטוענים שהם "מכירים" פינק פלויד. תופעות כאלה באמת נותנת לפינק פלויד תחושבה של "פופ" או "מיין סטרים" או "קליטות" בגלל שהאנשים שטוענים דברים כאלה אינם שומעים פינק פלויד, הם "מכירים" פינק פלויד.

CaerBannog

New member
אולי החומר לפני 73

אבל למשל וויש, שהוא האלבום הכי קליט של הפלויד, והכי ניתן להקשבה,הוא באמת משו שכל בנאדם יכול להקשיב לו, טוב לא כל בנאדם, אבל זה לא בדיוק כמו להקשיב לאומהגומה או אטום הרט, גם דרעקסייד הוא יחסית מאוד נעים לאוזן עובדה שפינק פלויד היא אולי הלקה הכי גדולה בכל הזמנים (אחרי הביטלס) וזה,מין הסתם, הופך אותם למיינסטרים

Yael Floyd

New member
אחרי? בשבילי לפחות זה אחד לפני.....

כמובן שההצלחה שלהם שונה לגמרי, אבל מבחינת הגדולה של הלהקה ומבחינה טקסטואלית ומוזיקלית, פינק פלויד הרבה הרבה יותר מהביטלס.

CaerBannog

New member
והעיקר להישאר אובייקטיבים

גם בשבילי אין מה להשוות בניהם, אבל אני מדבר, מכיוון שזה דיון על מיינסטרים, על הצלחה מסחרית

Mr Jack

New member
אני השמעתי אתם לכמה חברים שלי...

והם השתעממו מוות...פינק פלויד היא בהחלט לא להקה שבנויה לכל בן אדם, צריך קצת להתפתח מבחינה מוזיקלית, בכדי לדעת להעריך ולהינות באמת מהמוזיקה שלהם. זה לא נכון שאחרי שמיעה ראשונה אפשר לאהוב אותם, והשירים שלהם לא קליטים לטעמי, אלו לא שירים שאתה שומע פעם אחת וכבר אתה יכול לשיר אותם ולדקלם(כמו הפופ שמסתובב בדבר המופפלא הזה הקרוי אם טי וי) אני אישית, שפעם הראשונה ששמעתי פינק פלויד, שזה היה לא מזמן...נדמה כי זה היה לפני 4 חודשים, משהו כזה, השירים היחדים שאהבתי היו החומה, וויש ומוני...ואת ההאחרים בכלל לא אהבתי, כי באמת אלו שירים קצת קליטים ופחות דורשים הבנה מהאחרים...ואחרי שהחלטתי להקדיש להם קצת יותר מחשבה, ובאמת ישבתי והתעמקתי בכל דיסק הבנתי איזה להקה ענקית היא, במיוד בויש,דארק סייד ואנימללס.

Nir of GondoliN

New member
פעם אחת הסברתי לחבר שלי ככה:

השירים של פינק פלויד הם שירים שאתה שונא אחרי פעם אחת, אבל אחרי הפעם השניה אתה לא יכול בלעדיהם.

Yael Floyd

New member
נכון! כשהייתי קטנה ממש לא אהבתי....

אבל זה לא חוכמה, כי כשהייתי קטנה שמעתי היי פייב... (הו, הבושה..)

the dark ooze

New member
המממ מה אני אעשה שאבא שלי היה שומע

אותם והרס לי את המוח? עכשיו אני צריך לקחת כל יום תרופות בכדי להגמל מהם - וזה עדיין לא מצליח..

למעלה