A - אמפר

• פותח הנושא Gmai
  • פורסם בתאריך

Gmai

New member
A - אמפר

הבנתי שלכל דירה מוקצה סך אמפר מסויים, שאם עוברים אותו - הפקק קופץ, ואם באופן קבוע יש יותר צריכה, רצוי מאוד לשלם ולהגדיל את המכסה. כעת לשאלות
1. קראתי בפורום שלדירות ממוצעות יש בדרך כלל 25 או 32 אמפר - האם אכן אלו המספרים השכיחים ? 2. אין אני יכול לדעת (בערך) כמה אמפר אני צורך, כשאני יודע בדיוק אילו מוצרי חשמל יש בבית, וכמה וואט כל אחד ? 3. האם עלות הגדלת האמפר היא גבוהה ? (נניח מ 25 ל 32...) 4. משהו לא ברור : כל אחד הרי משלם לפי מה שהוא צורך, ואם הוא צריך יותר - אז הוא מעלה את האמפר - אז למה בכלל להגביל מלכתחילה ?!

wil

New member
קיבולת חיבור ביתי.

1. פעם החיבור הסטנדרטי לדירות מגורים היה 25 אמפר. הרבה הגדילו ל-32 בלי ליידע את חברת החשמל, טכנית זה מחזיק כי הנתיכים של ח"ח במקרה זה הם 35 כך שהם לא נשרפים. ההגדלה הזו ל-32 היא לא חוקית אבל ח"ח מעלימה עין כל עוד אין נזקים. 1ב. היום החיבור המקובל (והמינימלי לחיבור חדש...) הוא 40 אמפר, שזה כבר יותר סביר למשפחה רגילה. הדרגה הבאה היא 3X25 (כלומר 25 אמפר תלת פאזי) וזה נפוץ בבתים פרטיים אבל לא רק. 2. 230W = 1A. 3. יש מחירים באתר חברת-חשמל, להגדלות מ-25 ל-40 נניח (קצת יותר מ2000 שקל) או מ40 ל3X25 וכו'. לזה צריך להוסיף עלות חשמלאי שיסדר לך את הלוח (כמה מאות שקלים, תלוי מה צריך לעשות - 25 ל40 למשל זה די פשוט). מ-25 ל-32 לא קיימת הגדלה רשמית, והעלות היא רק עלות נמוכה של חשמלאי, אבל זה לא חוקי. 4. לחברת חשמל יש עלויות כאשר אנשים מגדילים חיבור. למשל הם ייצטרכו לסלול חוטים עבים יותר מהעמוד אליך הביתה. או להקים עוד קו מתח בשכונה בסופו של דבר. את העלויות האלו הם מגלמים בעלות הגדלת החיבור, ולא בעלות הצריכה השוטפת. למה - ככה. 5. עצה: אם הפקק הראשי שלך לא קופץ באופן קבוע - אל תתעסק עם זה. אם כן, ולא מתאים לך לנהל את הצריכה תוך התחשבות בהגבלה - כתוב פה איזה חיבור יש לך ואיזה צרכנים עיקריים (מזגנים וכו') וייעצו לך.

Gmai

New member
WOW !

תודה ענקית לך, הבהרת לי דברים רבים, תודה תודה ! שאלונת אחרונה, אם אני מבין נכון, אזי : נניח ובבית יש לי 5 נורות של 10 ואט כ"א = 50 וואט מחשב שדולק תמידית = 250 וואט עוד מכשירים שכולם יחד צורכים עוד 2,000 וואט באופן קבוע, אני מגיע ל 2,300 וואט צריכה תמידית קבועה 2,300 לחלק ל 230 וואט = 10 אמפר. 1. תתעלם מהנכונות של מספרי הצריכה, ותתייחס רק לחישוב, הגעתי ל 10 אמפר = אני צודק בדרך החישוב ? 2. רק ע"מ לסבר את האוזן, אתה יודע מה הצריכה של מקרר, מזגן 3 כ"ס, תנור, ושאר ירקות שיש בבית ?
תודה ענקית

idos2

New member
צדקת בחישוב

לגבי המזגן - משהו כמו 11 אמפר. תנור - תלוי בעוצמת החימום, משהו כמו 2000W מקרר? אני מתאר לעצמי שכתוב מאחורה כמה הוא צורך...

Gmai

New member
תודה, אז מכאן אני מסיק...

שמזגן (11 אמפר) + תנור (8.5 אמפר) מקרר + עוד כל מיני דברים - בקלי קלות מגיעים ל 25 אמפר...

wil

New member
מקרר דווקא לא צורך המון

בסוף החודש השפעתו ניכרת, אבל זה לא עקב צריכת הספק גבוה אלא פשוט כי הוא פועל 24/7 בניגוד לתנור (אתה לא מאפייה, נכון?) או מזגן (ברוב הבתים) ומזגן 3 כ"ס צורך רק 11 אמפר? נשמע לי יותר לכיוון ה-13-14, אבל אני לא מומחה. תנור תלוי כמובן בסוג גופי החימום המופעלים (ההספקים כתובים בחוברת!) אבל בהפעלה מירבית בד"כ אכן כ10 אמפר. תאורה, טלויזיה, מחשב וכו' - צורכים מעט זרם, אלא אם כן מדובר בהרבה נורות הלוגן (נניח 4 נורות של 500 וואט זה כבר 2000W שזה כ-9-10 אמפר.)

למעלה