A Beautiful Mind - Region 1

TheShis

New member
A Beautiful Mind - Region 1

אני אאלץ ללכת עם הזרם הפעם ולהסכים, שבהחלט מדובר בסרט טוב. לא סרט מצויין, אבל בהחלט סרט עשוי טוב. למרות הנושא הכבד בו הסרט דן (מחלת הסכיזופרניה של ג´ון נאש), הסרט אף פעם לא מכביד, ולמרות שהוא ארוך מדי, לטעמי, הוא אף פעם לא משעמם. רבות דובר על המשחק של ראסל קרואו, אבל לדעתי גם המועמדות שלו הייתה לא במקום. התרשמתי הרבה יותר מהסביבה של ג´ון נאש מאשר מהאיש עצמו. מה שכן, ההופעה של קונולי מאוד הרשימה אותי (היא גם זכתה באוסקר על הופעה זו). העברת הוידאו טובה מאוד. לא ניתן להבחין בסימני דחיסה והצבעים עמומים במקצת (במתכוון), ונותנים מראה מאוד אותנטי לסרט. הסרט משופע באפקטים ויזואליים, אבל רובם ככולם משתלבים כל כך יפה עם הצילום, שממש לא שמים אליהם לב (וזו בפירוש מחמאה לאותם אנשים שאחראים על האפקטים). הפסקול (DD 5.1) עשוי היטב. הסראונד מושמשים פה ושם, אבל יותר לצרכי אווירה מאשר לצרכי אפקטים של סאונד. הדיאלוגים מובנים ולא קיימות בעיות סינכרון . נעימת הנושא של הסרט מאוד קליטה, ומצאתי את עצמי מזמזם אותה הרבה לאחר סיום הסרט. התפריטים מונפשים עם מוזיקה. התוספות כוללות: דיסק 1 - פסקול עם הערות הבימאי (רון האוורד), פסקול עם הערות התסריטאי, 17 סצינות שלא הגיעו לסרט הסופי, הערות על ההפקה ומספר תוספות על DVD-ROM (תמונות, קליפים ועוד). דיסק 2 - מבט מאוד מפורט אל מאחורי הקלעים (שמחולק למספר פרקים בצורה די מעיקה, שלא מאפשרת ניגון רצוף), קטע מטקס פרס הנובל בו ג´ון נאש השתתף, 5 סטוריבורדז והסבר מאלף על האפקטים הויזואליים בסרט (אני נדהמתי מסצינה אחת במיוחד, אבל לאחר צפייה בהסבר הבנתי, שיש גם הרבה הגיון מאחורי הסצינה בהקשר לעלילה - אני לא אפרט על מנת לא להרוס). שורה תחתונה - סרט טוב, נוגע ללב, לא עמוק במיוחד ושם דגש רב על החוץ, תוך הזנחה קלה של הפנים. מוגש לנו על דיסק כפול טוב למדי, שלכל הפחות ראוי להשכרה. תוכן: 8. וידאו: 8. סאונד: 8. תוספות: 8. סה"כ: 8.

רומן ט

New member
אתה יודע, לא נראה לי שאני אראה

את הסרט הזה, מסיבה אחת - רון הווארד. לדעתי הוא אחד הבמאים הגרועים - לא, יותר גרוע מכך - הוא פשוט בינוני להחריד. ואחרי שהוא חירב את The Grinch (שמתמודד יפה מאוד מול רולרבול על התואר "הסרט הגרוע של המאה ה-21") קשה לי להאמין שאצליח למצוא בי העוז לצפות בסרט שלו שוב. למרות שקונלי משחקת בסרט. טוב, נצפה שוב ברקוויאם לחלום

TheShis

New member
דווקא הוא היה סביר לדעתי ב...

ווילו, אפולו 13 ו-EdTV. אבל מעבר לארבעה סרטים הללו, לא זכור לי שראיתי עוד סרט שלו, ככה שייתכן שהאינדוקצייה שלי לא תופסת.

רומן ט

New member
את האמת, הוא התחיל דווקא לא רע

אבל הוא מדרדר מסרט לסרט. ההתחלה היתה מבטיחה - ספלאש. ואח"כ קוקון שדי אהבתי. ווילו היה לדעתי חיקוי חיוור של Princess Bride. ואח"כ (ממה שראיתי) - Far And Away, אפולו 13 (באמת אהבת? חוץ מהסאונד בהמראה?), כופר, והשיא - כמו שכתבתי - הגרינץ´. וממה שקראתי בביקורות (גם שלך, בין השורות) A Beautiful Mind הוא סרט הוליוודי ממוסחר. השילוב לא כ"כ נראה לי, בלשון המעטה. -רומן

Srain

New member
מדמרטיגן

A Beautiful Mind - סרט לא רע - אבל הוליוודי שחבל על הזמן. דרך אגב, ג´ון נאש במציאות - סבל מקולות בראשו ולא ממראות של אנשים - לידע כללי. מעבר לזה - רומן - הירידה על Willow העליבה אותי ;) אני הייתי מעמיד אותו עם ´הנסיכה הקסומה´ ולא כחיקוי. אלה סרטים מהזן הנדיר של שאפשר לקרוא להם ´סרט חמוד´ - פשוט תמים ויפה. אני מקווה שלילדים שלי יהיו סרטים כאלה...

רומן ט

New member
העובדה היא שווילו נעשה

שנה לאחר הנסיכה הקסומה ובעקבות ההצלחה של הסרט הנ"ל. ואין לי בעיה עם סרטים חמודים ותמימים - פרט ל"נסיכה" אני מאוד אוהב את "הסיפור שאינו נגמר" למשל. אבל ווילו פשוט לא עומד במבחן הזמן - בצפייה חוזרת הוא נראה מטופש ולא מלהיב. אני חושב ש-Legend טוב ממנו בהרבה. ד"א - מתי פעם אחרונה ראית את ווילו? (גם אני אהבתי אותו עד שראיתי אותו לא מזמן).

Srain

New member
סרטי ילדות

האמת היא שראיתי לפני איזה חודש - חודשיים - ויכול להיות שמשהו מהקסם קצת אבד. אבל בכ"ז - הוא עדיין מגניב - דווקא בגלל התמימות ואולי בגלל שזה סרט ילדות. לגבי LEGEND (עם טום קרוז, נכון?) - לא התלהבתי. הוא קצת לא מגובש לטעמי. משהו הפריע לי בו. הסיפור שאינו נגמר באמת אחלה - למרות שדווקא כשאני רואה אותו יש קטעים שממש מעיקים - כמו הילד המפגר שמפסיק לאכול את הסנדוויץ´ באמצע - "אני חייב להשאיר משהו להמשך המסע" - GIVE ME A FUCKING BRAKE... דווקא יש סרטים שאני פוחד לראות היום בהנחה שהזיכרון שלהם בעיני יהרס - כמו מלחמת האיווקס - או הקודם שלו - ´שיירת האמיצים´...

עוד עובדה: במציאות אלישיה נאש היתה

היספנית, ולא אמריקאית לבנבנה כפי שיוצגה ע"י קונלי. יוצרי הסרט קיבלו תגובות נזעמות על כך, ויש שהאשימו אותם בגזענות. כתבה כאן.

חבל רומן - זה הפסד שלך!

זהו סרט עשוי כהלכה עם כמה סצנות חזקות. כמו: ג´ון מגלה חברים חדשים; ג´ון ממליץ איך להתחיל אם הבנות; ג´ון מרים ידים על ג´ניפר; וקטע "התגלית הנוראה" של ג´ון. מה הוא גילה? לך תראה ת´סרט! אולי לא סרט לאספנים, אבל בהחלט מומלץ לפחות לשכור. ואגב, ג´ניפר קונלי הרביצה הופעה ששווה כל פיסה מהאוסקר שלה.

רומן ט

New member
אני מסכים שזה הפסד שלי,

אבל אין לי זמן לראות את כל הסרטים שיוצאים, ועל כן אני צריך לבחור. אני ממש לא בטוח שייצא לי לראות את הסרט הנ"ל - כי תמיד יהיה לי משהו יותר טוב לצפות בו. לדוגמא, אתמול ראיתי את Marat/Sade (או בשמו המקורי: The Persecution and Assasination of Jean Paul Marat as Performed by the Inmates of the Asylum of Charenton Under the Direction of the Marquiz De Sade) הסרט בוים ע"י פיטר ברוק ועל פניו נשמע מרתק הרבה יותר מ-Junk הוליוודי. הסרט באמת מבריק - חבל רק ש-MGM לא השקיעו בכלל בהעברה ל-DVD - איכות התמונה והסאונד פשוט מזעזעת.

למעלה