A bit off topic

Manty

New member
A bit off topic

I got this picture from a friend. This is a labour and birthing room in a Japanese midwife clinic.​

Manty

New member
And just for comparison

This is what my living room (= labour and birthing room???) looks like

michald

New member
איזה עולם אחר! נראה ממש נחמד!

הלוואי עלי סלון מסודר כזה
מה שתפס את עיני, מעבר למינימליזם הבולט לעין, הוא שהכל בגובה נמוך. כאן (הולנד) מי שרוצה ללדת בבית צריכה להזמין מגביהים מיוחדים למיטה, בכדי להגן על הגב של המיילדת והאחות שבאה לעזור אח"כ. טוב, תמיד נראה לי שכל שפת הגוף המזרחית היא אחרת מהמערבית- הרבה יותר קרוב לאדמה. אפשר לראות זאת גם בטקסים חברתיים ודתיים (השתחוויות וכו'). ובנושא אחר, אני זוכרת שקראתי פעם שביפן מתייחסים לעובר כתינוק לכל דבר מרגע ההתעברות, ולאשה בהריון וליולדת יש התייחסות מאד מגוננת (כאילו גם היא קצת תינוקת בעצמה). זה נכון או סתם שמועות? וחוץ מזה, אולי את יודעת, האם הרבה נשים יולדות אצל מיילדת בקליניקה או שזו תופעה מצומצמת?

Manty

New member
First of all

The living room is tidy FOR the picture. During the night, btw, it is our bed (futon) room. You are very right about the hight of things. I really love being DOWN at my kids eye level at all times, and surving them as the furniture on which they can climb, sit on, cruise and so on.. I don't think the Japanese midwives' backs would therefore suffer, as they are well used to being on the floor and doing things at that level. With regard to to pregnancy, I believe you are right. Japanese see in it as a kind of a disability and there are many no-nos for pregnant ladies, such as no riding bicycles, no driving, no excessive exercise, no drinking too much and many more. When you leave your appointment at the Dr. you are blessed with ODAIJINI, which is used only for sick people and means take care of yourself.. Pregnant women are not expected to work too hard, and there will always be someone offering help, god forbid you do too much. On the other hand... Pregnancy is not concidered a sickness and therefore is not covered by insurance. Every visit to the dr., which will always include an ultrasound, costs around 50 bucks!!! BUT, Japanese women are ALLOWED to eat sushi!!! and very Hospital has a take-away sushi shop beside it, especially for the laboring women
As for how many birth at midwife clinics.. Not sure, but I would have to say that the majority birth at hospitals, which also include small private ones. There are also birthing centers, and home-births (of course
)​

ayala26

New member
../images/Emo12.gif הייתי גם רוצה ללדת כך..

הראיתי לחבר שלי את התמונה
הוא כל כך לחוץ כבר מעכשיו שהתמונה לא עזרה במיוחד.. אתמול היתה לנו שיחה ואמרתי לו שאני רוצה שנתחיל לדבר על הלידה. כשהוא לחוץ ממשהו הוא לא רוצה לדבר על הנושא ואני דווקא כן.הנושא עלה שוב כי היה אצלינו עמית לעבודה שעזר לנו להרכיב ארון בחזרה. כששתינו קפה הוא סיפר לנו על הלידה הראשונה של אשתו בבית! את כל שלושת הילדים היא ילדה בבית "ככה יולדים אצלהם בכפר" פתאום מכרסמים בי חששות ששוב כמו הרבה דברים בחיים אני משלימה עם בחירה שהיא לא באמת שלי (רוב חיי בחרתי בשביל ההורים שלי וכשהגעתי להולנד רק אז התחלתי די לחיות את החיים שלי) ופתאום עולות בי מחשבות קטנות ומוזרות למשל שיהיה קר מדי (תל"מ סוף דצמבר) ולא יתחשק לי לצאת מהבית, שיכאב לי במכונית. ממש קטנוניות
עד כדי כך שאפילו שאני מתנגדת לעישון של חבר שלי הזהרתי אותו שכל פעם שהוא ירצה לעשן הוא יצטרך לרדת 3 קומות לחניון במקום פשוט לצאת החוצה לגינה.. נכון שהשיטה בהולנד מציעה לי תחליף הרבה יותר טוב מלידת בית חולים (למשל אפשר לשמוע מוסיקה, לעמם אורות, יש מקלחת ואמבטיה בחדר שאני יכולה להשתמש מתי שאני רוצה וכו') ובכל זאת.. החששות הגדולים שלי: 1. שזה פספוס כי ההריון מתקדם כל כך יפה ואני לא סובלת משום דבר ומי מבטיח שההריון הבא יתקדם כה טוב שלידת בית תהיה אפשרות. מי מבטיח בכלל שיהיה עוד הריון. 2. שתהיה לי לידה כמו של אמא שלי ששכבה במיטת בית חולים 24 שעות עם צירים עד שהתחילה הלידה. בכל זאת 24 שעות להתקע במקום שאינו הבית שלי נראה לי נצח. אם זה היה בונגלו על הר מושלג זה משהו אחר.. עדיין יש לנו זמן לשנות את דעתינו וזה רק מכביד עלי כי זה נותן לי זמן לחשוב ולהתחבט..

התלבטויות

איילת הי, מניסיוני, כאשר לאשה ברור מה היא רוצה, ויש לה תחושת בטן חזקה, מעטים הגברים שמתווכחים עם זה. את זאת שיולדת , את זו שצריכה להעביר את התינוק הזה החוצה דרך האגן שלך... את זאת שיודעת מה נכון לגופך. בן זוגך אוהב אותך, ורוצה מה שטוב בשבילך. כשאת תרגישי בוודאות שזאת דרכך, בשמחה ושלמות הוא יתמוך בך, מכיוון שתוכלי גם לתת לו תחושת בטחון שאת יודעת מה את צריכה בשביל ללדת טוב. יכול להיות שחלק מהחששות הן שלך והוא משקף אותן אליך. איזה שהוא חוסר בטחון, או חוסר רצון לקחת אחריות מלאה על משהו שקורה בעצם בגוף שלך. הוא שם בשביל לתמוך בדרך שלך ובהחלטה שלך. לפעמים קורה , שנשים מבינות את הענין הזה ונופל להן האסימון שבעצם הן חוששות מהלידה בבית. ואז יש השלמה וקבלה ושמחה בדרך האחרת שבחרו... או שפתאום נראה ברור שלידת בית זה בעצם מה שאת רוצה!! בענין הלידה השניה, לרוב הלידות נעשות פשוטות יותר בלידות חוזרות ולא ההיפך.... ביי , התלבטות פוריה מיכל בונשטיין

אני דווקא פחות מתחברת לסגנון הזה

נקי לי מידי...(החדר של המיילדת). באמת מתאים להגדרה של קליניקה- כפי שמנטי ציינה. אני אוהבת שיש קצת בלגן, תחושה שמישהו חי במקום הזה. כמובן שבגלל זה נוח לי מאוד ללדת בבית, עם תחושת הביתיות שאני אוהבת
.

tonti

New member
../images/Emo45.gifגמני, אבל

אני מניחה שאם הבית שלי היה נראה ככה, זה כן היה לי בייתי
.

למעלה