A Bug's Life - Collector's Edition
דיסני ופיקסאר, פיקסאר ודיסני - איך שלא תגידו את זה, זה נשמע פשוט טוב. זהו סרטם השני באורך מלא והראשון בהסכם בין החברות, לפיו פיקסאר תספק לדיסני 5 סרטים, הנעשה לאחר הצלחת צעצוע של סיפור. הסרט כולו כמובן נעשה לגמרי במחשב וכולל דיבוב של שחקנים מפורסמים כמו זוכה האוסקר קווין ספייסי וזוכת האהדה מצידי ג'וליה לואיס דרייפוס (מי אמר איליין?). כמו תמיד הסיפור בסרט מהנה מאוד ומעניק לנו הצצה לעולם של הנמלים כפי שרק פיקסאר יכולים לעשות עם כל השימוש בפרטים הכי קטנים שאפשר. הגיבור הראשי הוא נמלה קצת מגושמת ומצחיקה בשם פליק. אחרי טעות קטנה שהוא עושה בלא מכוון הוא מנודה מן המושבה ונאלץ למצוא פתרון לחגבים המאיימים עליה. הכל קורה במעין תסבוכת של אי הבנה וזה נהיה עוד יותר מסובך כשהוא מוצא חבורת חרקים מהקרקס וחושב שהם גיבורים מסוג כלשהו ומקווה לקבל מהם עזרה. הרבה כיף, דמויות מצחיקות, בדיחות ובעיקר קסם.
המארז + תפריט העטיפה של ההוצאה הראשונה הרבה יותר יפה רק חבל שהגרסה הזאת כבר Out Of Print. הגרסה החדשה זהה לה לגמרי חוץ מתוספות חדשות: קטעים מלמצוא את נימו וכמה משחקים חדשים. זהו Keep Case המכיל 2 דיסקים ונמצא בתוך קרטון זהה מבחינת העיצוב. העטיפה עשויה מחומר המחזיר אור ומעניק לה מראה יחודי. למרות זאת אני עדיין חושב שהעטיפה הקודמת הרבה יותר מושכת ומושקעת. התפריט עצמו דווקא נראה מאוד מעניין ופשוט. אני לא יודע איך הוא נראה במקור הראשון אולם פה המעברים מאוד חלקים והעיצוב מעולה. תמונת הרקע תמיד מונפשת ומתחלפת בכל פעם שאנו בוחרים באופציה מסויימת.
וידאו: ניתן לבחור בין מסך רחב אנמורפי (2.35:1) לבין מסך מלא (1.33:1). זאת הפעם הראשונה שנעשתה העברה ממקור דיגיטלי ל- DVD הישר מן המחשב ולכן האיכות נראית פשוט יוצאת מן הכלל. אין לי מקרן אלא טלוויזיה (33 אינץ') ואולי זהו לא הציוד הכי טוב לבדוק איכות אבל לא מצאתי שום פגם. התמונה חדה, השחור ברור והצבעים חזקים. קשה לי לכתוב שהיא מושלמת כי אני מניח שניתן תמיד למצוא בעיות על מסך גדול יותר אבל כרגע זה נראה ללא פגם. כדי להתאים את הסרט גם למסך מלא היוצרים השתמשו בכמה שיטות בנוסף לחיתוך הצדדים. בחלק מן השוטים הם קירבו את הדמויות ואפילו השלימו עוד פרטים שלא נמצאים בגרסת המסך הרחב. כמובן שהקומפוזיציה המקורית לא מתאימה לכך ורוב הסרט אנו מפסידים המון פרטים. יש הסבר בתוספות לגבי השיטות השונות והשוואה בין המסך המלא לרחב. מה שהצחיק אותי הוא שלפני תחילת הסרט יש את הסרטון הקצר של THX. הוא היה באיכות מזעזעת. הרגשתי על שפת הים.. המון אבל פשוט יותר מידי מגורען בעיקר בגוונים של השחור. מצחיק שאחר כך כתוב שהם מעניקים את התמונה הטובה ביותר כמו גם הסאונד. אבל בכל זאת אם מתעלמים מזה הם כמובן צודקים.
אודיו: הסאונד הוא ב- Dolby Digital 5.1 ונשמע מצויין - יש בחירה בין אנגלית לצרפתית. המוזיקה, האפקטים והדיבוב מתפצלים טוב מאוד בין הרמקולים השונים. יש הרבה קטעים טובים המעניקים תחושה שכל הדברים הקטנים האלה באמת משמיעים המון קולות ברגע שמתקרבים ומקשיבים. המוזיקה של רנדי ניומן עושה את שלה כמו תמיד והבן אדם פשוט יודע ליצור אווירה. יש פה חיסרון מסויים וקצת דבילי. בגרסת המסך הרחב ניתן לבחור בשפה האנגלית, בערוץ מוזיקה בלבד (2.0) ובקומנטרי. הערוץ הצרפתי מופיע רק בגרסת המסך המלא - לא שזה מפריע לי
. בנוסף לצרפתית ניתן לבחור בערוץ נפרד של צלילים (5.1). קצת חבל שבשביל כמה דברים אנשים יאלצו לפצות בסרט קצוץ.
תוספות:
דיסני ופיקסאר, פיקסאר ודיסני - איך שלא תגידו את זה, זה נשמע פשוט טוב. זהו סרטם השני באורך מלא והראשון בהסכם בין החברות, לפיו פיקסאר תספק לדיסני 5 סרטים, הנעשה לאחר הצלחת צעצוע של סיפור. הסרט כולו כמובן נעשה לגמרי במחשב וכולל דיבוב של שחקנים מפורסמים כמו זוכה האוסקר קווין ספייסי וזוכת האהדה מצידי ג'וליה לואיס דרייפוס (מי אמר איליין?). כמו תמיד הסיפור בסרט מהנה מאוד ומעניק לנו הצצה לעולם של הנמלים כפי שרק פיקסאר יכולים לעשות עם כל השימוש בפרטים הכי קטנים שאפשר. הגיבור הראשי הוא נמלה קצת מגושמת ומצחיקה בשם פליק. אחרי טעות קטנה שהוא עושה בלא מכוון הוא מנודה מן המושבה ונאלץ למצוא פתרון לחגבים המאיימים עליה. הכל קורה במעין תסבוכת של אי הבנה וזה נהיה עוד יותר מסובך כשהוא מוצא חבורת חרקים מהקרקס וחושב שהם גיבורים מסוג כלשהו ומקווה לקבל מהם עזרה. הרבה כיף, דמויות מצחיקות, בדיחות ובעיקר קסם.