a day in the life - alex chilton

wasting77

New member
a day in the life - alex chilton

מחשבות שהיו לי כששמעתי את THIRD/SISTER LOVERS של BIG STAR חלק מהמחשבות מתיישבות טוב עם השירים , חלק מופרכות ואישיות וסובייקטיביות לחלוטין. בסוף יצא בלגאן , אבל בכל \את אקווה שתהנו. בוקר. בוקר טוב... רוח חדשה נושבת על אלכס צ´ילטון , רוח הסהרוריות , החדווה המטורללת של kizza me , עם התחינה הנאיבית לנשיקה פותחת את יומו , ואת המסע אל תוך האלבום בתחושה ברורה שזאת תהיה חוויה מבלבלת ומסעירה. כוס ראשונה - בירה (יש מכבי יש חברים). thank you friends ימשיך את ההרגשה של להקה שעושה ככל העולה על רוחה ובהנאה רבה , כשאלכס מתיישב בהוטל, בוקר חג המולד , עומד לאכול ארוחת הבוקר שהכין לעצמו, מביט סביבו , ומודה לכל מי שמנסה לתמוך בו , או בעצם שולח חץ אירוני כלפי ה"חברים" שלא משיטים לו את העזרה לו הוא זקוק. כוס שניה - אייריש קרים. הרוח המרעננת והכוחות המחודשים תתנפץ אל תוך big black car, המלנכולי , החלומי , כולו נגיעות - של פסנתר , של אקוסטית , של חשמלית , מגלות לנו עוד צד בנפש הייחודית של אלכס צ´ילטון- גיבורנו נזכר בלילה שעבר עליו , בתחושת הניתוק המבודדת של ההצלחה על כל סמלי הסטטוס חסרי המשמעות שלה. כוס שלישית - יין קידוש. במיטתו , מחשבותיו נודדות לעבר העבר הרחוק והמיסתורי , ליום הקסום בו נולד ישו הקדוש . הקול המלטף והמכשף של אלכס יבלוט עוד יותר בקאבר המעולה ל- femme fatale של הולווטס , שמפיח שלווה ורוגע כשברקע הידיעה שמדובר בספקות שאלכס מפנה אל עצמו לגבי מושא אהבתו ועתידם. כוס רביעית - וודקה לימון עם קצת ספרייט. הפופ של O dana שיבוא אחר כך, שוב פונה אל הבחורה שבלתי ניתן לעמוד בפניה...צ´ילטון מתקשר לנערה , אותה הכיר לפני כמה ימים במועדון (ככה הוא , נקשר במהירות) ומזמין אותה להוטל. כוס חמישית - וודקה נקי (קגלביץ´ כמובן) כנראה שהיא לא הסכימה לפגוש אותו , כי צ´ילטון צולל למעמקי הדיכאון מיד ב- holocaust (מלווה בכינורות והחשמלית בריוורב), נופל לתוך אותה תחושה שפוקדת אותו לעתים , של הריקנות , של העצב ושל הבדידות כשהוא מסתכל על העולם בעיניים מתות ורואה את חייו - ממות אמו , דרך כל האנשים שנטשו אותו והשאירו אותו חלש ואבוד , עד לאומללות והתיעוב העצמי שהוא מרגיש עכשיו , קבור במיטה בהולידיי אין. כוס שישית - קפה אמרטו מערפל חושים. כמו בכל עת שליבו מאיים להשבר , הוא מפנה את כל כולו אל עבר מקור התקווה לישועה , ושר מכל הלב את kanga-roo. הריוורב בחשמלית מתחלף לפידבק בשיר האהבה האלוהי הזה (אולי היצירה המושלמת של הלהקה) - מקסים ובאותה עת עוכר שלווה , תחושה שהשיר ויוצרו גם - הוא מעין קסם שאתם כמעט אוחזים בו, אך הוא כל רגע יתפורר ויעלם , שברירי מדי בשביל להתקיים. כוס שביעית - לימונדה טריה. הטלפון מצלצל ואלכס שב אל המציאות ומבקש מנערתו לרקוד איתו (stroke it noel) היום ביריד החגיגי בעיר , שאולי הריקוד ירגיע במעט את נפשו הטרודה... היא מסכימה ,ואלכס כותב לה שיר אהבה (for you - גם הוא עמוס בכלי קשת) מלא תקווה והערצה. הוא משוכנע שהיא תציל אותו מעצמו ומחייו. מספר דקות לאחר מכן היא מתקשרת , ואומרת שהיא לא בטוחה שתבוא. כוס שמינית - בירה צוננת. אלכס מרגיש שהנערה משחקת איתו , כאילו רוצה שהוא יתחנן , וב- you cant have me, שבו שבה החדווה והקופצניות במוסיקה המלווה, אלכס לוקח צעד אחורה , מתוך מגננה ומודיע לגנבת הלבבות שהיא לא יכולה לקבל כל מה שהיא רוצה , לפחות לא בחינם... כוס תשיעית - וודקה רד בול לפני היציאה. נדמה שהבחור משטה בעצמו, שהרי כשהוא יוצא לפגוש אותה ביריד - (nightime) , הוא מתבונן בלילה ובאנשים סביבו ,והוא שוב פונה בהתמסרות לנערה : אל תאמרי מילה פשוט קחי אותי מכאן , אני שונא את המקום הזה - הוא יותר מדי שבור בשביל לשאת את עצמו , צריך מלאך שיקח אותו למקום שקט ובטוח. כוס עשירית - ליקר פרפה אמור - מוזג לשניהם. בחזרה בהוטל , אלכס מודה לה , ומבטיח לה בשירת blue moon , שהוא יהיה בשבילה כל מה שהוא רוצה שהיא תהיה בשבילו , אור ירח כחול שמדריך , שמגן , שיאיר את האפלה. כוס אחת-עשרה -- טיפות אחרונות של וויסקי מהבקבוק הישן. הנערה ואלכס נפרדים בברכת לילה טוב ונשיקה על הלחי , ואלכס מתיישב עם האקוסטית , ושר לה מרחוק take care. נדמה שהוא יודע שביחד הם לא יכולים להיות , והוא רוצה שתשמור על עצמה ולכן מלחין לה מעט מהלקחים שהחיים למדו אותו , בתקווה שלמרות שהיא לא שם לשמוע , שירתו תגיע אליה בדרך כלשהי , אולי דרך כוח עליון ומסתורי . לכל אורך האלבום יש את אותה תחושה , של טלטול מטה ומעלה של אדם שנפשו מעורערת , שגם אם יש בו אושר ותקווה , הם הזויים ושבריריים , ועשוים לפנות מקומם להתמוטטות באותה מידה. אני מקווה שמישו (נרי אולי?) יבוא אחרי ויתן קצת עובדות על הלהקה הענקית ועל האלבומים שלהם , אם לא , אני אשמח.

כתיבה יפה חבר!!!

כל הכבוד על ההשקעה- קורצת מחומר של מאמרים
אני אקדיש למילים הרבה תשומת לב אחר כך, רק רציתי לציין... (אני גם מאוד אשמח לשמוע על הלהקה עצמה :)) ואתה די חדש לא? אם כן-אז ברוך הבא

nery

New member
וואו ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

אתה גדול. עכשיו, בקשר לביג סטאר בכלליות, אני מעדיף שאתה תכתוב (אתה עושה את זה כל כך טוב גם ככה, ואני מכיר רק את שני הראשונים)
ברוך הבא

wasting77

New member
big star

ביג סטאר הוקמה בממפיס ב-71 , כשהבולטים בהרכב הם כריס בל ואלכס צ´ילטון. שורשי הלהקה בפופ המושלם של שנות ה-60 , של הביטלס , של המי , של הבירדס. ביג סטאר היא אולי הגורם המכריע, ביחד עם הולוטס , בהקפצת הפופ והרוק מדרגה , אל עבר אופקים חדשים וקשת רגשות ותחושות רחבה בהרבה- זאת הם עשו בעיקר עם אלבומם השלישי שעליו כתבתי. בתחילת דרכם , הלהקה העניקה למלודיות וההרמוניות סאונד מלא ומלכותי , שנשען ברובו על צלילי גיטרות מבריקות והקול מלא הרגש של צ´ילטון , שהתפרסם לפני כן כזמר אר´נ´בי צעיר. אלבומם הראשון נקרא #1 record - טייטל שהוא איזושהי קריצה לעבר הרדיפה אחרי המצעדים . בבסיס האלבום בלדות מקסימות ונאיביות (thirteen) ורוקרים מעט מחוספסים (feel) כשכל האלבום מפוצץ במנגינות קליטות והרבה אנרגיות בוהקות בנגינה. השנה הייתה 72 והמוסיקה התרחקה לכיוונים של פרוג וסינגר-סונגרייטר , כשהפופ/רוק החכם מאיים להיעלם מן המפה. כריס בל , אדם בלתי-יציב גם כן , עזב את הלהקה לאחר חיכוכים עם צ´ילטון שמשך את רוב העניין בלהקה - שגם כך לא הייה גדול בזמן אמיתי. האלבום השני של הלהקה יצא ב-74 , שמו radio city האלבום נפתח בסערה עם אחד ההיי-לייטס של הלהקה - o my soul , כשבהמשך יבואו שירים נצחיים ומנצחים כמו back of a car ו- september gurls, כשאפשר לראות גם הבזקים של הייאוש שיבוא לידי ביטוי מלא באלבומם השלישי בעיקר בעצבות המפוכחת של what´s going ahn ו-you get what you deserve , ובצורה קצת פחות ברורה גם בשאר שירי האלבום. THIRD/SISTER LOVERS יצא שלוש שנים לאחר התפרקות הלהקה ב-75 , והורכב מסשנים מאוחרים של הלהקה . קשה להגיד איזה אלבום הפך עם השנים ליותר משפיע - בין אלו שהעריצו את הלהקה וקיבלו ממנה השראה רבה היו מלכים כ-אר.אי.אם , הריפלייסמנטס ואליוט סמית´ - אני יודע שאצלי לפחות , השלישי הוא הוא האוצר האמיתי. עניין של טעם כמובן , אבל משו אומר לי שאם אכן מרבית חובבי האלטרנטיב בארץ (כמו שאני חושד) נוטים לכיוונים היותר מדוכדכים/מהורהרים/מעורערים, הדיסק שחובה לקנות הוא third.

hospital_food

New member
רק להזכיר

שלפני חודש התחילו ליבא בארץ את 2 האלבומים הראשונים שלהם על דיסק אחד בודד ,דיי בזול יחסית(60 ש´ח בטאוור). באמת ששווה כל שקל.

wasting77

New member
chris bell

כריס ניסה לפתח קריירת סולו לאחר עזיבת הלהקה , עד למותו בתאונת דרכים ב-78. הצלחה מסחרית לא הייתה לו , וגם אם החומר שלו יותר חלש מעבודתו בביג סטאר , יש שם כמה וכמה פנינים חבויות. ההקלטות של בל (בעיקר גיטרות וקולות) גובשו ב-92 , תקופת הפריחה של האלטרנטיב שהביאה עימה אינספור הוצאות מחדש ללהקות לא-מוכרות ופורצות דרך. האלבום אוסף נקרא i am the cosmos , על שם אחד השירים המדהימים שלו , שחשף אדם רגיש וקרוע מבפנים , ובאותה עת כותב שירים מוכשר. השיר דומה בצליל שלו לפאוור-פופ של ימיו בביג סטאר . עוד שיר קסום של בל הוא you and your sister , בלדה מרגשת ויפהפיה שזכתה לביצוע אקוסטי נהדר של קים דיל וטניה דונלי במסגרת הפרוייקט של חברת THIS MORTAL COIL - 4AD. דוגמה קודרת בהרבה למורשת של כריס בל הוא better save yourself שיר שפשוט תמיד קורע אותי , הרבה בגלל הגיטרה האפלה , וגם בגלל הטקסט והשירה.

אילתושי

New member
הי הי הי!

אתה wasting! מיד התעורר בי החשד שראיתי את הניק שלך... רציתי להגיד לך שנכנסתי לאתרך החביב בעקבות מדור רמיקס בעיתון "כלהעיר" (של ירושלים) ומאד אהבתי את המוסיקה שלך! וזהו.... מה נשמע?

nery

New member
וזאת ההזדמנות לציין

שבאמת כדאי לכולם להיכנס ולשמוע את השירים של הבחור הזה. סיפור: את כל השירים שהורדתי מהאתר הנ"ל שמרתי בתיקייה נפרדת במחשב שלי, תחת השם inde d´israel. משום מה היא זוהתה בתוכנה השיתופית שאני משתמש בה כ-shared folder, וכל מי שהיה מעוניין היה יכול להוריד את השירים ממני. לא שציפיתי שזה יקרה, אבל כנראה שהשמועה רצה מהר. מאז הורידו ממני לפחות 10 אנשים. מה תגיד, וויסטינג? טעויות חיפוש תמימות, או שאתה מפורסם? :) בכל מקרה, כמו שאמרתי, כדאי לכולם לשמוע את זה.

wasting77

New member
תודה תודה ../images/Emo13.gif

שלומי טוב , תמיד משמח לשמוע לקוח מרוצה...

asgsaf

New member
אז זה כן אתה...

גם אני חשדתי מהניק שלך שזה אתה הופנתי לאתר היפה שלך מהודעה שהיתה פעם בפורום מוסיקה הורדתי בינתיים שיר אחד שלך אבל הייתי באתר שלך מספר פעמים אתה אפילו נמצא ברשימת המועדפים שלי. תמשיך לכתוב פה!

suedehead

New member
היי

אני מכירה אותך :) אממ . זה היה יפה, מה שכתבת. רק רציתי לומר. יום טוב וחג שמח.

PORCUPINE

New member
תודה רבה בחור!! ../images/Emo45.gif

ברוך הבא! מה שכתבת בהחלט הולך למאמרים אצלינו. אני מקווה שתישאר איתנו. ושמעתי את החומר שלך. אתה בהחלט מוכשר! כל הכבוד!

למעלה