a nice pair

Jack Daniel

New member
a nice pair

מעוניין לקבל מידע מכם על האלבום הנ"ל אני יודע שכולל את The Piper At The Gates Of Dawn ו- A Saucerful Of Secrets וזהו. למה יצא? וכמעט ללא שינויים.. בתודה מראש.

שלום ג'ק ../images/Emo140.gif

וברוך בואך לפורומנו.
A Nice Pair היה מה שהיום קוראים reissue של שני האלבומים, במחיר מוזל. המארז הזה יצא באמצע שנות השבעים (74-75, אני לא זוכרת תאריך מדוייק), לאחר שההתעניינות בבארט עלתה מחדש. התעניינות זו באה בעקבות מאמר גדול שכתב המבקר ניק קנט על בארט, ב-New Musical Express בשנת 74 (באותן שנים, היתה לעיתונות המוסיקה השפעה גדולה, הן על קהל המאזינים והן על תעשיית המוסיקה). באותם ימים לא היה נהוג, באופן כללי, להוציא מחדש אלבומים (מה שקוראים היום reissues). זה היה מהלך נדיר מאוד, ובוודאי שלא חשבו על קטעי בונוס וכו' - זה לא היה קיים בכלל. כנראה שבעקבות הצלחת DSOTM היתה EMI מוכנה להשקיע בהוצאה המחודשת הזו, כאשר שני האלבומים נמכרו במארז אחד, במחיר מוזל.

Jack Daniel

New member
תודה ו...

חלק מהשירים שנגמרים נטו בצורה אינסטרומנטלית קוצצו בכדקה. האם זה גם כדי להפוך את האלבום ל"קצת שונה".... קטעי בונוס הרי אין.

וואלה, איך התבלבלתי! ../images/Emo67.gif

התבלבלתי בין A Nice Pair לבין מארז של שני האלבומים של בארט, שיצאו בהוצאה מחודשת בשנת 74. A Nice Pair יצא בספטמבר 1973. עפ"י הביוגרפיה של שאפנר, חברת התקליטים האמריקאית של הפלויד, קפיטול, ניסתה בעזרת המארז לנצל את המומנטום שנוצר בעקבות הצלחת DSOTM. קפיטול הזניחו את הפלויד במשך שנים, ולא קידמו אותם. עתה, כאשר הלהקה פתאום הצליחה, החוזה עמם הסתיים, ולפלויד לא היתה שום כוונה להמשיך לעבוד עם החברה. לקפיטול לא נותר אלא לנצל את הקטלוג שהיה כבר בידיה, ומכאן המארז. לא ידוע לי על קטעים שקוצצו. במקורותי מצויין רק שהגרסה של אסטרונומי דומינה המופיעה במארז היא הגרסה ה'חיה' ולא גרסת האלבום. אתה בטוח שקטעים קוצצו? זו לא היתה פרקטיקה נפוצה באותם ימים, לגבי קטעים באלבומים. בד"כ, שירים שיצאו כסינגלים, הוצאו בגרסה ערוכה ומקוצצת, ע"מ שיתאימו לשידור ברדיו. כן היו לעיתים 'עריכות' מטעמי צנזורה, של מילים פה ושם, אבל לא ידוע לי על פרקטיקה של קיצור שירים באלבומים, גם אם הם אינסטרומנטליים. דווקא באותן שנים היו נפוצים קטעים אינסטרומנטליים ולא-אינסטרומנטליים ארוכים באלבומים, ולא היתה לכך התנגדות מיוחדת של חברות התקליטים. קטעי בונוס לא היו באלבומים גם משום שלא חשבו כלל שהציבור מעוניין בהם, וגם בגלל מגבלות הויניל. רק ב-15 השנים האחרונות, מאז עליית ה-CD - תופעה שהיתה מונעת, בין היתר, ע"י הדרישה ל-reissues - הוספו קטעי בונוס לאלבומים בהוצאה מחודשת.

Jack Daniel

New member
אכן...

הידע שלך בנושא מרשים מאוד. וכן השירים קצרים יתר למשל: Astronomy Domine קוצר (3 דקות במקום 4:10 Matilda Mother קוצר ב-30 שניות. Lucifer Sam ב-30 שניות Matilda Mother ב-40.שניות שירים שנגמרים אינסטרמנטלית חסרת מילים, במנגינה שחוזרת על עצמה, אכן קלעת בול
-לחסוך זמן שידור ברדיו. באלבום A Saucerful Of Secrets לא קוצר כלום. ושוב תודה.

בדקתי שוב

ב-FAQ של קבוצת הדיון Echoes, שהוא המקור האמין ביותר למידע על הפלויד ברשת. לדבריהם, מלבד החלפת Astronomy Domine בגרסת ההופעה (היינו, מאומהגומה), האלבום Piper מופיע ב-A Nice Pair בשלמותו, והוא זהה למקור. מעניין.

Jack Daniel

New member
אכן מעניין...

אם אלה היו ביצועים חיים אז הייתי מבין את קטיעת הסוף של השירים (רעש הקהל) כדי להוציא אותם למכירה.(למרות שבעיניי זה נפלא להשאיר את רעש הקהל בהקלטה החיה) אבל הם לא מלבד אחד: Astronomy Domine הוא בביצוע חי. ואם כך:לפי אותו מקור אמין לי גרסה דפוקה. או שלא..

Shakty

New member
זה דבר ידוע - ה BBC לא הסכים

בזמנו לשדר שירים מעל 2.20 דקות אם אני זוכר נכון - שימו לב לכל הלהיטים של הביטלס עד 65 - לא עוברים את ה 2 וחצי דקות. ואם אני ממשיך לזכור נכון ה BBC נאלץ לשדר שיר ארוך יותר בגלל הביטלס (אני לא זוכר איזה שיר זה היה)

מעניין. האם יש לך לינק לזה?

אשמח לקרוא. למיטב ידיעתי לא היה מדובר במדיניות רשמית. בארה"ב התחנות לא אהבו לשדר שירים ארוכים מ-3 דקות, עד שנות השבעים, מסיבות מסחריות: הם רצו לשבץ כמה שיותר פרסומות. כמו כן, ההנחה היתה של"נוער" אין סבלנות להקשיב לשירים ארוכים, והם יעבירו תחנה לאחר דקות ספורות. היו עוד כמה סיבות, ששכחתי כרגע, כולל מגבלות הויניל בתחילת עידן התקליטים. יתכן שבאנגליה הסיבות היו זהות. המצב השתנה כאשר בארה"ב נפתחו תחנות FM, בסוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים. התחנות האלו שמו דגש על קטעים מאלבומים - קטעים שממילא היו ארוכים יותר. כך הקהל "התרגל" לשמוע קטעים ארוכים ברדיו, ובהדרגה, גם אורך הסינגלים גדל. אך גם היום, שירי מצעדים (אין כבר סינגלים) הם קצרים יחסית, מאותן הסיבות שנמנו לעיל.

Shakty

New member
אני חושב שג'ורג' מרטין אמר את זה

באחד ה DVD של הביטלס (האנתולוגיה) - אבל אני לא בטוח.

למעלה