a nomad of the time streams

alond

New member
a nomad of the time streams

או the eternal champion volume 4 אני קורא את הסיפור השני עכשיו. נרמז שם כאילו הסיפור באמת בא מסבא של מורקוק. האם זה באמת כך?

strahd

New member
מורקוק

הפנטסיה של מורקוק היא כל כך ריאליסטית שלפעמים ניתן לחשוב שהיא באמת אמיתית. בכרך הזה שמספר על נוסע בזמן שנוסע מתחילת המאה שלנו לשנות ה-70 ומראה עולם שונה בתכלית, מסופר מנקודת ראותו של סבו של מורקוק ששמע על הכול, לפי טענתו, מהנוסע בזמן עצמו. מורקוק השתמש בטריק הזה גם בסיפורים אחרים שלו כמו פון בק, ששם הוא מספר שבעצם הסיפור נמצא בהריסות כנסיה נטושה שבה פון בק התוודה לפני מותו על עסקתו עם השטן. הסדרה של הגיבור הנצחי והאמונה שלך בצדקתו של מורקוק רק מראה כמה הסדרה נפלאה ומומלצת לכל מי שאוהב פנטסיה אפלה, עם המון אירוניה ולא אכפת לו שהגיבור הראשי מתונן כל שני עמודים על מר גורלו.

כל שני עמודים זה מעולה

הלוואי שדונלדסון היה מוריד את המינון לכל שני עמודים בלבד..

alond

New member
LOL

בתור אוהד גדול גם של דונלדסון: קלעת!! אבל הוא ענק!!! שני הטרילוגיות שלו מעולות (השנייה טיפה פחות).

alond

New member
אגב,

הסיבה ששאלתי היא לא כי אני מאמין לסיפורים (הנהדרים. מורקוק נהיה אחד האהובים שלי. בתוכניות שלי לקרוא את כל 15 הכרכים של the eternal champion ועוד כמה ספרים שלו) אלא כי זה נראה לי מוזר שהוא מערב משפחה (סבא שלו). ניסיתי להבין אם הוא מוזר או לא יודע מה. איזה עוד ספרים טובים יש לו (שלא קשורים ל eternal chamion)?

strahd

New member
כמעט ואין

כמעט כל שאר הספרים שלו הם ממש לא טובים והוא כותב בצורה משונה ביותר, שמתאימה לדור ההיפים, לוקחי הסמים אשר מחפשים סיפור עם משמעויות נסתרות שבעצם אין. סדרת ספרים אחרת שלא נכללה בסדרה אבל קשורה אליה היא רביעיית קורנליוס. זה מעין גרסה מודרנית לסיפור אלריק, לא רע בכלל. ודרך אגב, קראתי את כל הסדרה, כל ה-15, והחלק ה-9, "טבעה החדש של הקטסטרופה" הוא באמת קטסטרופה, לא לקרוא!! אסור בתכלית האיסור!! זה בכלל לא שלו, רק כל מיני סופרים שכותבים על דמותו של קורנליוסף ההוא ממקודם, פשוט חרפה ששמו אוסף נוראי כזה שם. לדעתי, בכל מקרה, מלבד אלריק וקורום, הסדרות של הוקמון והחלק השני על אראקוסה, הכי טובות.

alond

New member
החלק התשיעי?

עד כמה שידוע לי החלק התשיעי הוא kane of old mars ואין שם סיפור כזה. עד כמה שידוע לי הסיפורים בקיין הם warriors of mars blades of mars barbarians of mars (renamed city of the beast)z כל ה 15 אמורים להיות כתובים על ידו. ה 15 הם the eternal champion von bek hawkmoon a nomad of the time streams elric:songs of the black sword the roads between the worlds corum: the coming of chaos sailing to utopia kane of old mars the dancers at the end of time elric:the stealer of souls corum:the prince with the silver hand legends from the end of time earl aubec count brass כל אחד הוא אסופה של ספרים או סיפורים קצרים שלו. יש לי את כולם (לא קראתי את כולם) ולא זכור לי אחד כזה. אולי זה השמיני? לא זכור לי איזה סיפורים יש שם.

strahd

New member
התעלומה נפתרה

אנחנו מדברים על שתי הוצאות שונות. ההוצאה שאני קראתי היא הוצאת מילניום, כנראה שלך היא הוצאה אחרת המוציאה את אותם סיפורים אבל בסדר שונה לגמרי. לדוגמא, בהוצאה שלי פון בק הוא הספק הראשון והשני הוא הגיבור הנצחי. אמור תודה ושם ברכה לשם שאין לך את החלק הנוראי ההוא.

alond

New member
:)

ובכן, זה לא כאילו כל הסיפורים שלו הם פיצוץ. רק הרוב :) the city in the autumn stars הוא סיפור די משעמם בסידרה של פון בק. יש לך במקרה את השם של הספר הקטסטרופלי באנגלית?

alond

New member
המממם

אני לא מוצא את הספר הזה. האם זה חלק מספר שהוא אוסף של ספרים?

alond

New member
אה אה אה כן. מצאתי.

באמת מציינים שם שזה הכרך התשיעי. מעניין. אני חושב שמה שיש לי זה הוצאה באמריקה וזה באנגליה. מעניין.אני מנחש שזו טעות (שקוראים לזה הכרך ה-9) או שאולי זה כרך 9 של אוספים של סיפורים לא כולם שלו.

strahd

New member
עכשיו סיבכת אותי

אנסה לדלות מזכרוני הדל את הרשימה של הספרים. בעיקרון כל ספר הוא בעצם אומניבוס של לפחות 3 ספרים. הנה הרשימה 1 – פון בק 2 – הגיבור הנצחי 3 – הוקמון 4 – קורום 5 – להפליג לאוטופיה 6 – נווד בזרמי הזמן 7 – האוהבים בסוף הזמן 8 – אלריק ממלניבון אני לא מאמין, זכרתי הכול...כנראה באמת נהניתי. בעיקרון, ספרים 1-4 מתארים את העלילה של הגיבור הנצחי בגילגוליו השונים. ספר 5 הוא ספר של סיפורים קצרים, לא משהו כל כך. ספר 6 ו-7 עם על מסעות בזמן, שתי עלילות נפרדות. וספר 8, אלריק המלנכולי והלבקן, כמובן. (אח, הפואטיקה....).

strahd

New member
עכשיו סיבכת אותי עוד יותר

בוא נראה: 10 – נסיך היד הכסופה 11 – אבי סער 12 – סיפורים מסוף הזמן 13 – הדוכס אובק 14 – הרוזן בראס מעניין, כנראה בהוצאה הבריטית יש רק ארבעה עשר חלקים, הרווחת חלק, כל הכבוד!

alond

New member
מעניין

עד כמה שידוע לי כל ה-15 שלי הם כולם של מורקוק (כלומר כל הסיפורים שם שלו). ידוע לי שיש אוספים pawn of chaos tales of the white wolf שניהם נערכו ע"י אדוורד קריימר. יש עוד אוסף של מורקוק עצמו lunching with the antichrist שזה על פון בק אם אני לא טועה. בעקרון אני קונה כל מה שקשור ל-eternal champion אבל הפחדת אותי עם הטבע הקטסטרופלי. תגיד, אהבת את קללת הלורד פאול?

strahd

New member
לא כל כך

התחלתי לקרוא אותו לפני הרבה זמן ולא התחברתי אליו, אולי באותו זמן לא יכולתי לקרוא את זה, גיבור מיוסר ומצורע, אבל את מורקוק קראתי בצבא וכל כך הזדהיתי עם הגיבור. מסכן שלא רוצה להיות היכן שהוא. בעיקרון אני מעדיף יותר פנטסיה שמחדשת את עצמה, כמו ג´ורג´ מרטין (ומי שאומר שהוא ממוסחר, צריך לעבור דרכי) וסדרת קורום של מורקוק. דרך אגב, יש סיפור בדוכס אובק, לקראת הסוף, בנוגע לאדם שיוצא מהמדבר, הוא שלושה ארבעה עמודים, אבל הוא סיכום של כל היצירה של מורקוק ושל הפנטסיה המודרנית. הפאנץ´ ליין של הסיפור היא אחת המדהימות ביותר. מומלץ ביותר.

alond

New member
:)

"מסכן שלא רוצה להיות היכן שהוא"? אותו הדבר אפשר להגיד על מר קובננט :) קווי הדמיון בין קןבננט לגיבור הנצחי רבים! בקשר לקורום: מאוד הציק לי שהסיפור היה דומה מאוד להוקמון.שני הסיפורים טובים אבל דומים מדי בקו המנחה לדעתי. הזמנתי מחו"ל את מספר 2 ו-3 של האש והקרח אבל מניסיון אני לא אקרא את זה עד שאני אשיג את הראשון :) והוא נדיר (אני קונה רק כריכה קשה ובשפת המקור (אם אני יודע אותה))). עד שאני אגיע לאובק ייקח הרבה זמן :) כמו שהכותרת אומרת אני רק במספר 4 (למרות שקראתי את 7 שזה קורום).

למעלה