מעבר להעדפה ועניין\תשוקה אישית (שברור לי שזה הדבר הכי חשוב אבל אין לי מה להתייעץ על זה, זה עניין ביני לביני ושל טעם אישי ועד שלא אעסוק ב2 התחומים לא אדע. אבל מאינטואיציה אישית אני חושבת ש2 התחומים יכולים מאוד לעניין אותי במידה שווה)
מצד אחד נראה שעולם ה-high-level הרבה יותר פורח היום ויש ביקוש גבוה מאוד ביחס ל-low level והרבה יותר משרות. מצד שני, יש גם הרבה יותר היצע של מועמדים.
זה נראה לי יתרון גדול מבחינת קריירה. אני חושבת לא רק על הרגע אלא גם על הקריירה שלי עוד 20 שנה. אני מצפה מעצמי להגיע לרמת מומחיות וידע עמוק שייתן לי יתרון וישאיר אותי רלוונטי. בhigh level זה נראה פחות אפשרי.
אני מסכים לגבי הגיוון, ולזה שיש הרבה יותר היצע לתכנות high-level סטייל ווב,אפליקציות וכו'.הרבה שנים עבדתי ב-low level ב-C, אסמבלי ו-matlab, אמבדד ובפיתוח ואפוטימיזציה של אלגוריתמים לעיבוד אותות.
העבודה הייתה בד"כ מעניינת. הבעיה הייתה שנסיון בתחום ובפלטפורמה אחת לא בהכרח היו יתרון בתחומים ובפלטפורמות אחרות.
אז לקחתי קורסים ל-high level כמו OOD/C++, embedded linux, Design Patterns.
גם פה לא באה הישועה התעסוקתית, אז למדתי Javascript, קצת Python, JQuery ו-Bootstrap הפכתי לעצמאי ומאז בא לציון גואל.
המהדרין יכולים ללמוד גם react ו-angular.
כבר כתבתי פה שלדעתי המגמה התעסוקתית היא לכיוון ה-high level:
דברים שעשו פעם בחומרה עושים ב-PFGA.
דברים שעשו ב-FPGA עושים ב-DSP.
דברים שעשו ב-DSP עושים ב-CPU ג'נרי.
דברים שעשו באמבדד עושים בדסקטופ/מובייל נייטיב.
ודברים שעשו בקוד נייטיב עושים בקוד וובי.
גיוון תעסוקתי הוא דבר טוב, לא צריך להיות מוגבל לתחום מסוים ואם לא בטוחים כדאי לנסות.
מניסיוני עבודה ב low level יכולה להיות מאד מענינית ומאתגרת ( וזה כמובן עניין של טעם אישי ) , אפילו אם זה "רק" קינפוג רגיסטרים של חומרה + מימוש פרוטקולי תקשורת וקריאת סטטוסים באופן שוטף , ויש כמובן גם נישות שצריך הרבה יותר מזה כמו מימוש אלגורימים מתמטיים על מעבדים יעודיים שזה מעניין מאד ( שוב עניין של טעם ).
אולי תנסי לקפוץ ליותר high level במסגרת התפקיד הנוכחי , למשל על ידי בנית כל מיני UI שרצים על ה PC ומדברים עם המעבדים היעודיים לצורך טסטים, טעינת תוכנה, הצגת סטוטסים של החומרה ( מתחים, זרמים, ערכי כניסות אנלוגיות ....) בצורה ויזואלית ....
אותם UI יכתבו כבר בשפות עיליות יותר מ C ( כמו C++ פיתון, גאווה, ממשק וובי ...)
[/QUOTE
בתור מהנדס חומרה, תכנות low-level אפשר לי לגם לשלב התעסקות בתוכנה וגם תוספת גמישות שחומרה טהורה לא מסוגלת לתת - בעיני מרתק.
לפותחת השירשור- גם בעולם האמבדד קיימים רמות שונות
low-level - שליטה ישירה על רגיסטרים ורכיבים שונים לא מערכת הפעלה.
מערכות אמבדד עם מערכות הפעלה לדוגמא embedded linux - הרגשה שיותר מזכירה high level. במערכות כאלה ניתן לפתח דרייברים או לעבוד מעליהם
ברמת אפליקציות יוזר ספייס.
אגב, זו לא פעם ראשונה שאני שומע את הענין הזה של בוגרי מדעי המחשב שמתאכזבים מהתעסקות עם חומרה. אני יותר ויותר מתחיל לחשוב שתכנות low-level מתאים יותר למהנדסי אלקטרוניקה ששילבו לימודי תוכנה ולא למי שלמד רק מדעי המחשב.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.