a1c

חנה 1524

New member
a1c

בבדיקות האחרונות ההמוגלובין A1C של בעלי 8.40 רופא המשפחה ממליץ להתחיל עם אינסולין, מה דעת המומחה?

אבו זקן

New member
המומחה בדיוק בשנת שבתון

אבל ההדיוטות שכאן ישמחו לחוות את דעתם. 8.4 הוא מספר גבוה שבהחלט מצדיק התערבות רפואית, ובהחלט ייתכן שאינסולין הוא הדבר הנכון. חלק מהרופאים ממלצים על אינסולין כתרופה הראשונה לסוכרת (אני מניח שאנחנו מדברים על סוג 2, אחרת אין מה להסס בכלל), בין השאר מפני שיש כאלה אצלם הלבלב מצליח להתאושש יפה לאחר המנוחה שהוא מקבל בזכות האינסולין המוזרק. פרופ' חוליו וינשטיין מבי"ח וולפסון הוא אחד מהם, אם אני זוכר נכון.

מצד שני, ההחלטה על הזרקה אינה החלטה קלה, כך שאולי יש טעם לנסות שינוי דרסטי באורח החיים (תזונה, פעילות גופנית, ירידה במשקל) עם או בלי תרופה בצורה של גלולה (בד"כ מטפורמין) לפני תחילת ההזרקות, מה עוד שאינסולין גורם לעליה מסוימת במשקל מה שעלול להיות לא ממש רצוי.

מצד שלישי, לא כדאי להתלבט הרבה זמן כי נזקי הסוכרת הולכים ומצטברים וחלקם בלתי הפיכים. אם נמנעים מאינסולין בשלה הזה, צריך לעקוב בקפדנות אחרי הסוכר בצום (מה זאת אומרת איך? עוד לא קניתם גלוקומטר?) ואם לא רואים ירידה משמעותית תוך שבועות אחדים, יש להתחיל להזריק. הרבה אנשים כאן בפורום עושים זאת והם יוכו לעזור להתגבר על החששות, אם יש כאלה.

והערה לסיום: נחמד מצידך שאת פונה בשמו של בעלך, אבל כדי להצליח במאבק במחלה כדאי מאד שהוא יהיה זה שלוקח אחריות על המחלה שלו.

בהצלחה.

מה שהוא אמר

A1C כזה יוצר נזקים בלתי הפיכים, אז צריך לעשות שינוי בהקדם.
&nbsp
אם הפתרון המתאים ביותר היא דיאטה, פעילות גופנית, טיפול תרופתי או זריקות אינסולין (או שילוב שלהם) יש לקבוע עם רופא המטפל.

אפשר להתחיל בשינוי הרגלים

חנה יקרה

אם את מוכנה להשתפר ולהתחיל הרגלים נכונים כמו אכילה ופעילות גופנית את יכולה לדעתי להתחיל איתם.
כבר ראיתי שיפורים מערכים הרבה יותר גבוהים.
אם את לא מוכנה, אינסולין הינו בהחלט הפיתרון עבורך.
אולם שימי לב שאינסולין לבד ללא השקעה מצידך לא יעזור.
הכל מתחיל מהרגלים נכונים של אכילה נכונה ופעילות גופנית.

בהצלחה

זה לא היא! מומלץ לקרוא את מה שהיא כתבה..

זה בעלה.. יש נשים נחמדות שדואגות לבן זוגן, מה לעשות..

אבו זקן

New member
מילא מה שהיא כתבה...

אבל מה שאני כתבתי בטח שווה קריאה...

אז מה אם לא ראיתי שזאת האישה

עדין אני מאמינה שצריך להתחיל בשינוי הרגלים ולא באינסולין. שווה.
זאת דעתי. לא חייב להסכים.

האם את יכולה לפרט מעט לגבי הסוכרת של בעליך?

כמה זמן, איך הבדיקות הקודמות? אם זאת חריגה, האם בעלך יודע למה?
איך הוא אמור לאזן את עצמו? איזה תרופות? האם עושה פעילות גופנית? איזה וכמה?
ועוד כל אינפורמציה שעשוי לעזור, על מנת לייעץ לכם.

שרון 4950

New member
שלום לך חנה, אני התחלתי עם זריקות כשהייתי עם A1C בגובה 7.4

אחרת זה היה ממריא לשחקים,עד למצב של סיכון גבוה.
לכן חשוב שבעלך ייגש בדחיפות לאנדוקרינולוג.
&nbsp

חנה 1524

New member
פירוט נוסף

מזה כ5 שנים בעלי מטופל במטמורפין,גלוקופז,הולך מספר פעמים בשבוע ושומר על עצמו מבחינה תזונתית.לאחרונה חלה עליה ברמת הA1C מ6.4 וכיום כמו שציינתי לעייל.
רופא המשפחה המליץ להתחיל להזריק ולמען האמת זה מלחיץ,עוברים בעצם לשלב חדש.
אני מבינה שהד"ר אינו כאן אך יש "מומחים לדבר" מבחינה אישית.
אודה על חוות דעתכם מנסיונכם.

אין כאן ד"ר אבל מומלץ ללכת לכזה

כדאי שתלכו לרופא אנדוקרינולוג שיעבור על התיק הרפואי שלו והבדיקות ויקבע מה צריך.
בטוח שככה אי אפשר להמשיך.
אגב, מה הכוונה ב,שומר על עצמו מבחינה תזונתית"?
ספרי למו מה הוא אוכל כל יום.

בהצלחה

חנה 1524

New member
מודה לכולכם על התגובות והאכפתיות,שימרו על עצמכם ועל הבריאות

אבו זקן

New member
בהצלחה

אגב, אם את מעוניינת בפורום שמנוהל ע"י רופא את יכולה לנסות כאן (אם כי אישית אני לא מת על התשובות שהוא נותן שם) וגם כאן (הרבה יותר טוב לטעמי).גם לקופ"ח כללית יש פורום בניהול אחות פנסיונרית עם הרבה נסיון. בהצלחה.

תומרונתם

New member
מנהל
הקישור הראשון שנתת

הדוקטור שם, איכס. הייתי אצלו לפני שנים רבות רבות, הוא פשוט אדם לא נעים.

תומרונתם

New member
מנהל
עונה קצת באיחור...

שלום לך, כמו שכבר אמרו לך מעלי, אינסולין זו כנראה אופציה מצויינת. אבל, חשוב מאוד שתראו רופא אנדוקרינולוג המתמחה בסכרת, הוא זה שצריך להנחות את בעלך לשימוש וללוות אותו, ולא רופא משפחה.
&nbsp

למעלה