A2 ורזידנט ...

Numnum

New member
A2 ורזידנט ...

ידוע לי שבעל ויזת A2 , שנמצא מעל לשנה זכאי לתואר "Resident", מה שמעניק הנחה רצינית בלימודים . (ואולי עוד דברים - אשמח לשמוע מה) האם גם בת-זוג (אישתי) שבעקבותי מקבלת גם ויזת A2 או A3 (מה מקבלת אשה לבעל A2 ?), גם היא (אישתי) מקבלת את התואר Resudent ? תודה רבה ! נום.

Numnum

New member
ותוספת קטנה כי מתברר

מתברר שלכל STATE יש חוקים מאוד שונים לגבי זה . מי בכלל זכאי להיות מוכר כ-Resident ב-NY ? * האם חייבים לשלם TAX ? * האם חייבים להיות תושבי מנהטן ? (אם אני לומד במנהטן ולשם ההנחה בלימודים אני רוצה להיות מוכר כ-Resident) . * בעל רשיון נהיגה ב-NY ? 10x again

odedee

New member
זה די מורכב.

וזה באמת שונה בכל state. ההחלטה אם אדם ייחשב resident לצרכי שכר לימוד היא מורכבת ודי דומה להגדרת "מרכז חיים" במס הכנסה בישראל. פרמטרים שמובאים בחשבון הם (בין השאר): - נוכחות פיזית במדינה, 12 חודשים לפחות, בכוונה לבסס בה מגורי קבע. - מהי התושבות של שאר המשפחה - רישום להצבעה במדינה - רשיון נהיגה של המדינה - בעלות על רכב במדינה - בעלות על נדל"ן במדינה - תשלום מיסים במדינה מי שאינו מהגר אבל שוהה במדינה באופן חוקי בויזה שמתירה לו באופן מעשי לבסס פה מגורים עשוי להיחשב למקומי. הויזות שמתירות לאדם לבסס מגורים בארה"ב למרות שהוא לא מהגר הן A,E,G,H1,H4,I,K,L,O1,O3,R,V. אתה זכאי למיטב הבנתי לויזת A1, לא A2... אשתך תהיה זכאית לויזת A2 שמתירה לה לגור בארה"ב (כל עוד אתה עובד פה). מצד שני, אסור לה לעבוד, וכתוצאה מכך היא לא יכולה להראות ששילמה פה מיסים. בגלל שיש פה כל כך הרבה פרמטרים קשה לתת תשובה ודאית. כדאי לכם להתייעץ עם האוניברסיטה.

Numnum

New member
תודה, אבל אי אמתקן אותך ואולי אז

תהיה לך תשובה יותר מדויקת . אני אהיה בעל ויזת A2, אשתי תקבל גם A2 או A3 . ולפי הבנתי וידעתי, היא כן מקבלת אישור עבודה. משום מה אני לא מצליח למצוא שום איזכור למה הם התנאים לקבלת Resident ב-NY .

odedee

New member
אהה, אז כנראה שמותר לה לעבוד.

ואתה צודק, אתה לא תהיה על A1, זה לשגרירים וכאלה. פה יש הסברים לגבי הזכאות של בני זוג של מי שיש לו A2. גם להם מגיע A2, אבל יש קריטריונים רבים לגבי אישור העבודה. אין לי מושג מה ההשלכות הפרקטיות של זה מבחינת זמני processing וכדומה. הנה דוגמה לקריטריונים להיות NY resident. אמנם של האוניברסיטה בבאפלו, אבל זה צריך להיות זהה בכל אוניברסיטה במדינה.

הייתי על A2 בניו יורק

וחזרתי לפני שלושה חדשים לארץ. אישתי קיבלה גם כן A2 ואישור עבודה (ניתן בנפרד ממחלקת המדינה). בנוגע לRESIDENT- הנושא קצת מורכב. כעקרון הכל תלוי לאיזה אוניברסיטה אתה הולך ועל איזה פקיד אתה נופל. אוניברסיטה פרטית לא נותנת שום הנחה לתושב כך שכל הדיון לא לעניין. אוניברסיטאות של העיר או המדינה אכן נותנות הנחה לתושב. (ניו יורק). אני קיבלתי הנחת תושב ללימודים כבר מיומי הראשון בעיר. כך גם חלק מחבריי אולם לאחרים לא היה את המזל הזה והם שילמו שכר לימוד מלא. אחרי שנה אתה אכן נחשב תושב לצורך שכר הלימוד. אל תהסס אם יש לך עוד שאלות.

aviadl

New member
שאלה לא קשורה ל-FOOTBALL

תוך כמה זמן אשתך קבלה את אישור העבודה?

ניתן להגיש בקשה

לאישור עבודה רק לאחר שבן הזוג כבר קיבל את ה A2 שלו. מרגע זה זה לוקח בין ארבעה לשישה שבועות.

למעלה