ABNB - בבית ומחוצה לו

ABNB - בבית ומחוצה לו

הייתי בחופשה בחו"ל לאחרונה, במסגרת זו ישנו בעיקר בדירות שהושכרו דרך ABNB ואתר נוסף. לא שהיה חדש לי כמה האופציה הזאת פופולארית, ידוע לי שהיא מאוד פופולארית גם בארץ, אבל כן נוכחתי ב"עצמה" של האופציה הזאת ובתרומה שלה הן לתיירים והן לבעלי הדירות שמשכירים את החדרים/הדירות. לצד דירות בפני עצמן, יצא לנו להגיע לדירות שהיו חלק מקומפלקסים, ליחידות דיור שהיו צמודות לבית של בעלי הדירות, ואפילו ליחידה נפרדת בתוך הבית של משפחה נחמדה, בלי כניסה נפרדת (אם כי בעלי הדירות סיפקו לנו את הפרטיות, אפילו השאירו לנו את המטבח שלהם לשימוש בלעדי).

חלק מהדירות נראו כמו דירות שבעליהן יצאו לחופשה בעצמם, חלק מהן היו מאורגנות כמו חדרים במלון (כולל מגבות עם קיפול מושקע ושוקולד על הכרית), ואחרות נראו והרגישו כמו דרך של בעלי הדירות לתוספת הכנסה, כשהיו מוכנים לקבל אורחים בכל שעה פחות או יותר - לא אחת נחתנו על שכאלו בשעת ערב. בתכלס - מה רע בלגלות בספונטניות שהרווחת כמה מאות ש"ח (במטבע המקומי)?

בעבר סיבלטתי את הדירה שלי כשיצאתי לחופשה, ובחופשה האחרונה לאור הדברים שתיארתי, שוחחנו ביננו על האפשרות לסבלט או להשכיר במתכונת דומה - בין אם כשיוצאים לחופשה ובין אם במתכונת של חדר שמפורסם בקביעות, עם אופציה לקבל אורחים שכאלו בתשלום באופן ספונטני, אולי אפילו להציע את חדר השינה שלנו ולעבור לישון בסלון במקרה הצורך, זו יכולה להיות תוספת הכנסה נחמדה וגם חוויה בפני עצמה.

מה אתם אומרים? חשבתם על זה? הייתם שוקלים לעשות את זה? או שאולי כבר עשיתם? מוזמנים לשתף

קלייטון.ש

Well-known member
שמעתי על אנשים, משפחות, שעוברים לגור אצל ההורים

כדי להשכיר את הדירה שלהם באיירבנב.
בישראל יש בעיה שאנשים לא מודעים או מתעלמים, שאת ההכנסות מהשכרת הדירות צריך לדווח למס הכנסה ולשלם מס מעל תקרה מסויימת. התקרה ושיעור המס יכולים להשתנות לפי איך שמס הכנסה יחליט לסווג את סוג ההשכרה. אז בעיקרון מי שרוצה לשמור חוק ולא להסתבך צריך להתייעץ עם יועץ מס.
איפה שאני גר כיום, בצפון על הגבול עם לבנון, יש בהחלט פוטנציאל להשכרה כזו לתיירים ונופשים, ואפילו יש פה יחידה שפנויה רוב השנה, אבל הדיירים הקיימים במיוחד בוילה, אבל גם אני ביחידה, מתנגדים לזרם זרים שיעבור בחצרות. שקט ויציבות גם מצד השכנים מאד חשובים לנו.

למעלה