acromegaly

שלום לך נוטמייל ותודה שבאת

ברשותך אקדים את תשובתי במספר מילים על התופעה ולטובת כולם. מבחינה קונבנציונאלית "אקרומגליה" הינה גדילה חסרת פרופורציה הנגרמת מהפרשת יתר של הורמון הגדילה, בדרך כלל בשל גידול שפיר (אדנומה) ביותרת המוח. הדבר מביא לשינויים בהרבה רקמות ואיברים למשל בלב, כבד, כליות , טחול, בלוטת התריס, לבלב. גידולים נדירים מסויימים בלבלב ובריאות עלולים לגרום לייצור והפרשה מוגברים של ההורמון. בדרך כלל יותרת המוח מתחילה להפריש כמות מופרזת של ההורמון בגיל 30 - 50. הרבה לאחר שקצות העצמות כבר נסגרו ותקופת הגדילה וההתפתחות הפיזיים הנורמאלים תמו. לכן במקרה הזה העצמות אינן מתארכות אלא מתעוותות. תווי הפנים נעשים גסים וכפות הרגלים והידיים מתעבות, כל המידות גדלות. מאחר והשינויים הם איטיים, אין מזהים אותם במשך שנים. מבנה הגוף נעשה גס, ישנה השתערות גסה, העור מתעבה ונעשה כהה יותר. בלוטות חלב וזיעה גדלות ומפרישות הפרשות בעלות ריח. גידול של עצמות לסת, סחוסים מתעבים, הקול משתנה בעצם הכל משתנה בכיוון של גדילה. בשלבים המתקדמים יתכנו כאבים פרקים חזקים. בגלל שהגדילה מוחצת את העצבים לעיתים תהיה פגעה בתחושות וחולשה. עם זאת כשהלב גדל אף הוא תיתכן אי ספיקה. בעיות ראיה עד אובדנה, כאבי ראש חזקים. נשים שלקו בה מפתחות הפרעות הורמונליות כמו יצור חלב שלא בעיתה. גברים הופכים לאימפוטנטים. במקרים נדירים המחלה תחל בילדות ועוד לפני תום תקופת גידול העצמות הארוכות ואז הם מתפתחים לגובה ללא התעוותות, אך הרקמות הרכות שמסביב לעצמות נעשות נפוחות. הבגרות המינית מתעכבת ואברי המין אינם מתפתחים. האבחנה נעשית ברנטגן ובדיקת דם לאיבחון רמת סוכר גבוהה וכמובן הורמון הגדילה. אם התוצאה גבולית מאכילים את החשוד בכמויות רבות של סוכר כדי לראות אם רמת ההורמון תרד, מה שקורה בנורמלי, אצל החולים הרמות לא יפחתו. הטיפול נעשה באמצעות הסרת הגידול בניתוח או חביצתו בהקרנות. זהו טיפול איטי שלכל היותר ובמצבים אופטימים שומר על הרמות במשך מספר שנים. הדבר אינו קל בכלל לטיפול גם עם הניתוח וההקרנות וגם בתוספת של טיפולים כימיים. עד כאן קופת חולים. מבחינה הומיאופתית הייתי אומר שזהו מצב שהממשל המרכזי החליט מתוקף סיבות ונסיבות להפוך את הגוף לענק
עכשיו נשאלת השאלה, מהן ? איני יודע מהו שלב המחלה ובמי מדובר, אך בכל מקרה שווה ביקור. ולא רק בגלל הפרוגנוזה והאופציה הרפואית המתסכלת. זה עמוק וזה מרתק לראות איך הגוף חכם מכל הרופאים גם יחד. נסה לחשוב על רעיון הצמיחה, מי רוצה לצמוח, מה התועלת בלהיות גדול, למה איברים צריכים להיות ענקיים, למשל לב. את/ה יודעת שהאינדיאנים כינו אותי HES ( בח' ) יעני לב גדול. נהייתי אקרומגלב. סוג של מחלה. תאר/י לעצמך אגו של אקרומגלי, מחשבות, רעיונות, חושים, תאבון, צמאון, שינה ( מה אני מספר לך ). יתכן גם פורום אקרומגלי, לשמחתנו אנו עדיין בשלב העצמות הפתוחות, עוד לא חודשיים. איזה סימבול הבאת באמתחתך, רק את/ה יודעת מכולם. אני חושב שעניתי על שאלתך. אם צריך אני כאן ואני חש את הכאב. הבית הזה גדול דיו על מנת להכיל. ראו הוזמנתם. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע.

למעלה