ADHD

ilsha

New member
ADHD

הילד שלנו בן 10 והוגדר עם ADHD ומקבל RITALIN. שמענו על התרופה פיקנוגנול כמחליף. אולי אתה יכול להמליץ על מטפל אלטרנטיבה שיכול לעזור לנו. אנחנו גרים בצפון אבל מוכנים להגיע למרכז. תוד רבה שרון.

היפר

שרון שלום! בגדול הייתיט ממליץ על שילוב של טיפול עם תזונה (הורדת אוכל חשוד) ושילוב עם תמציות פרחי באך, הומאופטיה וצמחי מרפא. כמובן שמומלץ גם טיפול בקינסיולוגיה!!! מטפלת דגולה בקינסיולוגיה: חני פרימר - חיפה. כמובן שהיא תוכל לעבוד גם במישורים האחרים שציינתי ע``י הקינסיולוגיה! תמסרו לה ד``ש ממני.

אני יכול לבקש בקשה?

אני מנהל פורום ליקויי למידה, בתפוז ורציתי לדעת אם תוכל אתה, שמכיר את התרופות האלטרנטיביות, שמיועדול להחליף את הריטלין, לבוא לפורום שלי, ולהסביר עליהן? אני אישית מכיר רק את תמציות פרחי באך, וקינסולוגיה. שאר הדברים שפירטת פה, לא מוכרים לי, ואני אישית, ואני בטוח שגם שאר חברי הפורום שלי, נשמח לשמוע חוות דעת מנוסה, ובוודאי להרחיב את אופקינו בתודה מראש - אקס השחור, מנהל פורום ליקויי למידה

בת-עמי

New member
שאלה

מה הבעיה ברטלין? אח שלי לוחק כבר כמה שנים טובות רטלין והוא פורח איתו בזמן האחרון הרבה אנשים אמרו לי שזה לא טוב לקחת רטלין

תשובה...

לא יודע כמה יסכימו איתי פה, שאני אומר את זה, אבל: ריטלין זו תרופה וכמו כל תרופה, היא מתאימה יותר לאנשים מסויימים, ומצד שני, יש לה תופעות לוואי. אז לאח שלך זה מתאים אבל, הבעיה היא, שכיום, יש אנשים שרואים את הריטלין בתור הפיתרון האולטימטיבי, ודורשים את זה במפגיע מהמטפל, בדיוק כמו שיש אנשים שדורשים אנטיביותיקה במקרה של שפעת קלה, או להפך, ולא מוכנים לשמוע על רפואה קונבנציונלית, בשום מצב, ונדבקים לרפואה האלטרנטיבית, בלי לשקול את כל הכיוונים. הנקודה שלי, היא, שלאח שלך, ולעוד הרבה אנשים, הריטלין מאוד עזר. יש אנשים, שלהם ריטלין לא עוזר. וכמו שאי אפשר לעשות הכללה, ולהגיד שהריטלין לא עוזר לאף אחד, בכלל, אי אפשר להגיד את ההפך, שהריטלין עוזר לכולם, וזו הדרך היחידה. שלך, אקס השחור - מנהל פורום ליקויי למידה, תפוז

בת-עמי

New member
משהו על רטלין

לדעתי במקרה של רטלין אין מקום לרפואה אלטרנטיבית אח שלי לומד בבי``ס מיוחד וגם שם לא ממליצים מי שצריך באמת רטלין האלטרנטיבית לא נראה לי תעזור בדיוק

את אומרת, מה שאני אמרתי..

רק במילים אחרות.. `מי שצריך רטלין באמת`. ומה עם כל אלה, שזה לא בדיוק מה שמתאים להם? אותו דבר, לגבי האלטרנטיבית תביני. אני ADD. לקוי למידה. יש לי שני אחים, ADHD ולכל אחד מאיתנו, עוזר משהו אחר. ועל כל אחד מאיתנו, ניסו כמה דברים גם ריטלין, וגם תמציות. גם קונבציונלי, וגם אלטרנטיבי. אז זה בדיוק מראה, שלכל אחד עוזר משהו אינדבידואלי. הרפואה, גם הקונבציונלית, וגם האלטרנטיבית, איננה מדע מדוייק, והכל הולך לפי פידבקים של המטופל, ויש כל כך הרבה אלמנטים שעלולים להשפיע.. כמו, לדוגמא, אם מישהו עייף, אז התוצאות יהיו מוטות. ואם מישהו עם מספר לא נכון במשקפיים, אותו דבר. ואם מישהו יסתיר את מה שהוא מרגיש, מהמטפל - גם כן. שלך - אקס השחור, מנהל פורום ליקויי למידה.

Eliad_11

New member
יש בעיה עם רטלין

שלום רב לך בת-עמי אינני יודע אם ``הרכבת כבר עברה`` אך זו דעתי האישית. יש כמה בעיות עם ``רטלין`` ואני אפרט: א. ל``רטלין`` חשד גבוה שהוא ממכר - מניסיון אישי ``רטלין`` ממכר. ב. ``רטלין`` בא ``לעזרת`` ילדים היפר-אקטיבים, ילדים אלו מקבלים מסר פשוט שהם לא בסדר, ועליהם לקבל איזון מסויים, ברוב המקרים רב הבעיות ש``רטלין`` מטפל נובעים ממקור אחר. (ניסיון אישי עם ילדים אשר נטלו במשך שנים רטלין). ירידה לעומק העיניין לרוב תעלה את הבעיות החוצה, בעיות או דרישות רגשיות הדורשות תשומת לב, אשר ``מקרינות`` לבעיות קשב, ריכוז, בעיות התנהגותיות וכו`. ניתן לפתור את כל אשר ``רטלין`` מציע לפתור ע``י שיחות, נתינת תשומת לב לפרטים הנכונים ותקשורת בינאישית, במקרים אחרים ניתן לפנות לרייקי, שיאצו ורפואה אלטרנטיבית. זהו. חיים טובים ומוארים. אלעד

למעלה