כפי שכבר למדנו בעונות קודמות, שם כלשהו צריך להמשיך להופיע לאורך העונה, ויש לי תחושה שזה השם ADIPOSE (החברה שמצויינת בפרק הראשון). וגם אם זה לא השם הזה, צריך להמשיך ולהקשיב טוב טוב לכל מה שאומרים ברקע...
במהלך העונות הנושא החוזר היה מיסתורי ולא מובן ידענו כמובן שיש לו משמעות אבל לא הבנו מה הוא אומר. בעונה הראשונה ראינו את ה"באד וולף" שלא ממש ידענו מה הוא אומר עד לסוף העונה. בעונה השניה זה היה "טורצ'ווד" שגם אותם זכינו לראות בסוף העונה. בעונה השלישית היה את "סקסון" שכולנו (הצופים הפיראטים לפחות) יודעים איך זה נגמר. ולכן, את ה"ADIPOSE כבר ראינו אנחנו יודעים מה זה אומר,ולמה החברה נקראה ככה ואין סיבה שזה מה שהולך להיות החלק המיסתורי של העונה. בעונה הזאת הנושא החוזר ומיסתורי הוא רוז ואיך היא חזרה או חוזרת יותר נכון להגיד לפחות ככה אני חושבת
למרות שכולם מתים שרוז תחזור כבר ועוד רגע משתגעים מי אני שלא אבין אבל כמו שהדוקטור אמר לג'קי ב army of ghosts "foot print doesnt always meen it's aboot" אבל משהו חוזר ומסתורי זה הצהרת הצללים אני זוכרת לפחות 4 פעמים שאומרים הצהרת הצללים אני אגיד בדיוק עונה ראשונהrose עונה שניה fear here עונה רביעית (שזה 2 פרקים אחד אחרי השני) partner in crime the fiers of pompeii אבל מה שהאוד אמר גם די נחשב זה כאילו ממש ברור ממש ממש ברור לפחות אני חושבת שזה ברור
זה אמור להיות מן מקור סמכותי שכזה, לדעתי. הוא ניסה להוציא מידע מהיצור הזה שנכנס לילדה בעזרת שימוש בסמכות שניתנה לו ע"י הצהרת צללים. אולי זה קשור גם לצל שביקר בבית של אלטון שהוא היה קטן? או שאין מצב?
אף אחד לא יודע מזה בדיוק הצהרת הצללים זה פשוט חוזר על עצמו במשך העונות כמו BAD WOLF שהיה גם בTOOTH AND CLAW וגם בDOOMSDAY שזה עונה אח"כ. אבל הנקודה עדיין עומדת אף אחד לא יודע מזה רוב האנשים לא שמים לב לזה. ולמי שצופה בעונה הרביעית בפרק הראשון היא אומרת "אם הוא חייזר אז כנראה הוא ער להצהרת הצללים", מה שאומר שלאף אחד אין סמכות על או מהצהרת הצללים. הצהרת הצללים היא חוק עם סעיפים (אפילו יש מצב אמנה לא שיש ממש הבדל) והוא מכיר את החוק די טוב זהו אין לו סמכות מזה או משהו לפחות לא מה שנדמה לי. ולגבי אלטון אין מצב זה פשוט היה צל יצור לא פחות לא יותר. אהה ושכחתי להגיד מקודם שזה הוזכר גם בchristmas invasion שרוז דיברה עם הסיקורקס