ADSL & HUB

tamirk

New member
ADSL & HUB

אני רוצה לחבר את מודם של אלקטל דרך האב לרשת שלי (עד עכשיו היה מחובר למחשב עם 2 כרטיסי רשת). חיברתי את המודם עם הכבל של בזק ליציאה הראשונה והפעלתי את הכפתור בצד, מה שהפך את היציאה לuplink, המנורה בהאב וגם מאחורי המודם נדלקו. אבל הבעיה היא שאני לא מצליח להתחבר, אפילו פינג על המודם (10.0.0.138) לא עובד. בדקתי את ההגדרות של כרטיס הרשת במחשב והן נכונות (10.200.1.1/ 255.0.0.0). למישהו יש רעיון מה לא בסדר?

אולי התקשורת יכולה להיות רק חד

כיוונית? (כלומר מהמודם למחשבים ולא להיפך)? אצלי יש יציאה אחת ב- HUB שמסומנת ב- x, ורק לשם אני יכול לחבר את המודם כך שגם יעבוד. אין לי מושג מה המשמעות של זה.... בכל אופן, אם אתה משתף שני מחשבים בחיבור אחד לאינטרנט, ואין לך Router, בכל זאת תצטרך מחשב עם 2 כרטיסי רשת..

tamirk

New member
לא נכון

תסתכל בפורום הזה ואחרים, יש הרבה אנשים שמחברים את המודם להאב ואז הם צריכים רק כרטיס אחד בכל מחשב.

נכון, אבל במקרה כזה רק מחשב אחד

יכול להיות מחובר בזמן נתון, ולא שניהם. נסה ותראה - זה היה אחד הדברים הראשונים שניסיתי בזמנו כשהתחברתי ל- ADSL.

dov98

New member
אם אין לhub יציאה יעודית

לWAN או uplink ניתן מכל יציאה לחבר כבל, אבל מוצלב. בכל מקרה מומלץ להחליף את הכבל של בזק בכבל cat5 .

dov98

New member
ולא נכון, ניתן לשתף את שניהם

דרך הHUB אך הICS או תכנת הפרוקסי צריכים אכן לבצע אותו.

tamirk

New member
אני יודע שאני צריך

תוכנת שיתוף בשביל לגלוש מכל אחד מהמחשבים (ככה אני עובד כשיש לי 2 כרטיסים במחשב הראשי), אבל הבעיה שלי היא שאפילו אחרי שאני מחבר את המודם ליציאת ה uplink עם כבל רגיל והמנורות נדלקות (כלומר יש תקשורת) אני לא מצליח בכלל להתחבר, אפילו לא לעשות פינג על המודם.

dov98

New member
אז משהו לא תקין, תתחיל כמו

שאמרתי: כבל בזק, תכנס לחיבור רגיל עם כבל מוצלב(מבלי להפעיל את המפסק). ולא צריך 2 כ.רשת במחשב. תנסה את כל זה כולל תכנת פרוקסי במקום ICS ונדבר שוב.

dov98

New member
לא ICS ופרוקסי יחד, אלא פרה,

פרה(לא את כל העדר)
באלימינציה

אבל ICS מסוגל לפעול רק כאשר הוא

"רואה" שני ממשקי רשת שונים במחשב שהוא פועל בו - האחד מחובר לאינטרנט והשני לרשת המקומית. הדיאלוג שהוא מבקש ממך למלא לפני ההפעלה הראשונה לא משאיר שום מקום לספק - אתה מוכרח לציין, מתוך 2 כרטיסים שמותקנים במחשב, מי מהם הוא האינטרנט ומי המקומי. אם המודם מתחבר ל- Hub, זה אומר, למעשה, ששני המחשבים "רואים" אותו בגובה העיניים, ולמעשה כל אחד מהם יכול להתחבר אליו עצמאית, בתנאי שבזמן נתון רק אחד מהם מחובר. אבל, בכל מקרה שמחשב אחד משתף את החיבור, המחשב השני מוכרח לפנות אליו, ורק אליו, כדי לקבל שירותי אינטרנט, כך שבסופו של דבר, לא הבנתי מה היתרון המתקבל מחיבור כזה. היתרון היחסי שמתקבל מכך שאפשר לחבר כל מחשב עצמאית, מתקזז כתוצאה מהסירבול של התקנת תוכנת Proxy בכל אחד מהמחשבים, שתבצע את מה שה- ICS לא מסוגל לבצע.

carmonle

New member
כדי לחבר המודם ישירות להאב ולא

לכרטיס רשת אתה צריך לחבר אותו להאב עם כבל מוצלב דבר החוסך הצורך בשני כרטיסי רשת אולם מחייב תוכנת פרוקסי. כדי להשתמש ב-ICS אתה חייב 2 כרטיסי רשת. ערן

dov98

New member
walla ערן ידעתי שזה יגרה אותך

לשיחה
אבל אתה יכול להמשיך ככה עד אינסוף: זה כן עובד. עובדה
והדרוג כדלהלן: מהפשוט וקשה לקל ומשופר:ICS , פרוקסי, ראוטר חומרה.

סקיפר1

New member
אכן כולם עובדים. תלוי בצורת החיבור.

רק תשכיל אותי לגבי החיבור הזה: איך ומי ייתן לרשת הפרטית שרותי NAT כלפי הספק, כש HUB פשוט יהיה מחובר ישירות למודם ADSL (מודם רגיל ולא ראוטר).

antidot

New member
--->

ניתן לחבר מחשבים דרך HUB. הDEFAULT GATEWAY של המחשבים יהיה המחשב שיבצע NAT (אותו אחד שיתחבר בVPN ויריץ ICS). פשוט בשביל להגיע לאינטרנט התחנות יעברו דרך שרת ICS ויצאו החוצה. Antid0t

hananz

New member
יותר קל בצורה אחרת!!!!!!!

יותר פשוט לפרוץ את המודם ואז המודם מתפקד כראוטר ולא צריך כלום רק תחבר את ה HUB ויאללה לעבודה

maCr0T

New member
משהו אמר לי...

שהוא מצא סקריפט שפורץ את האקספרט של אורקית, עדכונים בהמשך! (ואל תדאג דוב, אני לא אפרסם את זה כאן.) maCR0t

eladts

New member
אני לא חושב שהאורכית יכול לשמש כנתב

מה שלא תעשה לו. פשוט אין בו את היכולת הזו, ושום "פריצה" לא תעזור.

למעלה