AI בספרים וסרטים.

RichardSmith

New member
AI בספרים וסרטים.

נעשו כמה וכמה סרטים ונכתבו כמה וכמה ספרים בנושא. האם אתם מאמינים שזה יהיה ברכה לאנושות או רועץ? בליידראנר, מטריקס, אודיסיאה בחלל, פרנקנשטיין לעומת המוסד של אסימוב, מסע בין כוכבים אילו עוד?

מתן4ל

New member
קל לבדוק את זה...

כל הזמן אנחנו מיצרים דברים שמתנהגים כמו בני-אדם. אנחנו מייצרים בני אדם... כל מה שאתה צריך לעשות כדי לבדוק אם זה יועיל או לא זה לבחור קבוצה של אנשים ולבטל כל חוק שקשור אליהם (מותר להרוג אותם וכו') אפשר לקרוא להם רובוטים ולמדוד עד כמה זה הועיל לאנושות (=כל האנשים שהם לא הקבוצה הזו). למעשה כבר עשו את זה... בימי הביניים הגדירו חלק מאנשים כעבדים, וכן זה הועיל לאנושות עד היום עם רמת הטכנולוגיה הסופר מתקדמת שלנו לא הגענו לאותה רמת חיים שהייתה בימי הביניים (כמה דוגמאות:) היום יש מכונה שמביאה מים מה"באר" לבים אבל לא מוזגת לך - פעם גם היו מוזגים. היום יש מכונה שמכבסת ומיבשת את הבגדים אבל לא מגישה לך אותם כשאתה קם בבוקר וכו'... אז... כן זה יועיל...

RichardSmith

New member
../images/Emo6.gif

המממ, לא חשבתי במשמעות הזו. תיקון קל, גם היום אפשר שיהיו עבדים. אומנם היום אתה "משלם" להם מה שלא היית צריך לעשות פעם. נניח איזה שייח סעודי שיושב על באר נפט ומקבל על הזכות לחיות 2000 שח לשעה לעומת מישהו המקבל "רק" 20 שח לשעה, השייח בקלות יכול לקנות את הבחור. למשל מייקל ג'ורדן שיחק 40~ דקות בממוצע למשחק ויש 40 משחקים, כלומר 1600~ דקות. חלק את המשכורת בעלת שבעה האפסים במספר הדקות לעונה...

RichardSmith

New member
הממ

אני מדבר על אינטליגנציה מלאכותית. האם את חוזה שהאנושות תרוויח או תפסיד מהשימוש במכונות חושבות?

mar blue sky

New member
המפ...

נושא עמוק במיוחד... לא יודעת אין תשובה חד משמעית בנושא לדעתי בגלל שעוד לא הגענו למצב שבו יצרנו מכונות בעלות אינטיליגנציה של בני אדם או אפילו קרוב לזה. אבל כל עוד המכונות שייוצרו לא יענו על תסריטי האיימה של רובוטים משתלטים על העולם אנחנו נהיה בסדר... למרות שעדיין יש את החשש שמכונות יתפסו מקומות עבודה של אנשים (זה קורה גם היום) או באגים שישתקו מערכות שלמות. לא הכול מושלם אבל יצירה של מערכות חושבות זה לא משהו שאני חושבת שאפשר להתחמק ממנו.

RichardSmith

New member
כמובן שאפשר להתחמק...

ראי את העולם של חולית למשל. אף על פי שלמשל במטריקס, בני אדם תלויים במכונות בסופו של דבר (אומנם לא חושבות, כן?) מה עם deep blue 2? כמובן שאין למחשב יכולת לחשוב באפיקים אחרים מלבד שח... אולי שינוי קל של הקוד יאפשר זאת... או לא כל כך קל, העיקר בר ביצוע. הרי בהנחה שכן התפתחנו מיצורים חד תאיים ולא בריאה אלוהית או משהו בסגנון, ובהנחה שיצורים חד תאיים נחותים מבחינת יכולת החשיבה יחסית לבני אדם... אזי היתה השתפרות הדרגתית ביכולת החשיבה עד שהגענו לאן שהגענו... השאלה האם אפשר ללכת בדרך הזו גם לגבי מכונות. האם צריך רק לצרף ביחד מספר קריטי של "עצבים" - קרי טרנזיסטורים, או שצריך חיבור יותר מסובך ודינאמי מאשר החיבור של המחשב המהונדס באופן יחיד במפעל. שמעתי שבלוחות החדשים של התצוגה מאת Nvidia, יש יכולת תכנות עצמית. כלומר האפיקים של הטרנזיסטורים משתנים.

mar blue sky

New member
../images/Emo2.gifואוו

זה נהיה מסובך מידי בשבילי... וגם לא קראתי חולית לא ראיתי מטריקס ואין לי שמץ של מושג מה זה deep blue 2 אבל.... אני יאמין לך כי זה נשמע משכנע למדיי

RichardSmith

New member
../images/Emo2.gif

צריך לחנך אותך... חולית קראי את הספר הראשון, השאר קצת פחות מעניינים. יש גם את הסרט של לינץ' מ 1984 שיפה אבל בעייתי... יש לי אותו ב DVD אם נפגש במפגש קומונה.
מטריקס אנימציה נהדרת, פילוסופיה קצת פחות... deep blue יש גבול לקספרוב...

thorondor

New member
תלוי מה אתה מגדיר כ"שאר".

לדעתי ההמשכים של פרנק הרברט (ולא חלילה של הבן שלו) לא נופלים מהספר המקורי. (חוץ מ"משיח חולית", שמשמש רק כספר מתווך)

RichardSmith

New member
הם כן היו אחרים,

הראשון היה יותר לכיוון הרפתקאה, אתה לא יכול להשוות את סגנון הסיפור ההוא לזה של קיסר האל שרוב הספר הוא סביב הדיון של ליטו השני והגולה של דאנקן. אני, אישית, הכי אוהב את הראשון בעקבות הסרט של לינץ'. יש קטעים שם שעושים לי עור ברווז. הספר האחרון היה הכי נוראי, היה קשה לקריאה. פשוט לא התקדם. והכיסאות כלב הללו, מי המציא אותם!? נורא...

ברור שתפסיד

כי זה יהיה כמו לייצר מלא בני אדם מי שחושב אז איכשהו הוא גם מרגיש כאילו יהיה צריך לטפל בהם לעשות גם משהו בשבילם עדיף שישארו כמו שהם היום - גלמים שעוזרים לנו לחיות

RichardSmith

New member
שאלה בהחלט קשה

האם עם האינט' מגיעה גם יכולת ההרגשה? ואם מישהו מרגיש, אנחנו מחוייבים לעזור לו במידה והוא מרגיש רע? הרי מיליונים סובלים באפריקה...

יש כאלה שמרגישים

לאיודעת אם אתה מדבר עם מישהו מלא זמן בטח שתרגיש משהו ותעזור לו אם בא לך אבל מה הקשר אפריקה ????????????????????????

RichardSmith

New member
המממ

באפריקה מיליונים סובלים... אם רובוט מרגיש ולכן את רוצה לעזור לו במידה והוא סובל, הרי קודם צריך לעזור לאפריקנים... איידס, מלחמות, רצח עם וכו'. כמה זה מלא זמן?

אבל הם לא פה לידי!

תחשוב- נגיד יש לך רובוט - מקה לך את הבית ... עושה לך כלים .... לא יודעת מה מה שרובוט מתוחכם יעשה יום אחד הוא יבוא אליך "אדם ... אני רוצה חיבוק... אתה לא מתחשב בי..." אתה יכול להביא לו חיבוק, אתה יכול גם לבעוט אותו מהבית ואז הוא ייעלב ... אבל זה משהו שתלוי בך! אפריקה לא תלויה בך ... בהקשר הזה הייתי ממליצה לך לראות את הסרט "דה איילנד" (יענו - האי) ותבין ...

RichardSmith

New member
המממ

את מניחה שהרובוט יודע/יכול להגיע לרצון... זאת כבר קפיצת מדרגה... אפריקה כן תלויה בבני אדם... בכל אחד ואחד מאיתנו... בעיקר בכאלו עם כוח ממשי.
תודה על ההמלצה, אבדוק את העניין.

למעלה