AIRFRY טיגון באוויר חם, למי יש?

ido214

New member
AIRFRY טיגון באוויר חם, למי יש?

האם המכשירים האלה באמת שווים? האם התוצאה טובה יותר מתנור ודומה לטיגון? אני מתקשה להאמין שזה באותה רמה של טיגון עמוק השאלה רק כמה רחוק או קרוב זה לצ'יפס מתפא אמיתי.

יש הרבה חברות כאשר המובילות הם פיליפס וטאפל ואני רואה ברשת הרבה ביקורות חיוביות אבל גם אכזבות, קשה לקנות מכשיר כזה בלי לטעות באמת את התוצאה לפני הקניה..

אשמח לשמוע מנסיון שלכם בעד ונגד
 

רוני1955

Active member
אני אדם ללא אמונה.

אני לא מאמין שזה עובד כמו טיגון. זה עובד על ידי הזרמת אויר חם. אני לא מבין למה לקנות כזה, כשבכל תנור אפיה ביתי האופציה הזו קיימת, וקוראים לה "טורבו".
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה מאמין ועוד איך !

אמונה זה לקבל משהו בלי לבדוק אותו, אחרי בדיקה זו כבר לא אמונה אלא ידע.
&nbsp
אתה מאמין שהתוצאה של מכשיר כזה היא בדיוק כמו לאפות בתנור במצב טורבו, האמנם ?
&nbsp
אם ניסית את שתי האפשרויות בתנאים זהים אז אתה צודק בהחלט אבל לא זה מה שהשתמע מתשובתך.
&nbsp
מאחר וגם אני התעניינתי במכשיר אשמח לשמוע חוו"ד ממי שניסה.
 

TCHM

New member
אומר לך מנסיונה של ביתי שקבלה את הצעצוע כשי לחג...

זה לא זה, אין תחליף לטיגון עמוק שגם עדיף מכל הבחינות מטיגון רגיל.
המכשיר הועבר למחסן.
 

רוני1955

Active member
אתה טועה בהבנה שלך את המושג.

בנוסף, אתה גם לא מבין את מה שכתבתי. קרא שוב בקפידה, ונסה להבין.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תמיד הייתי קשה הבנה ולא נראה לי שזה ישתפר גם אם אקרא שוב

אבל בכל מקרה תודה על האבחון ועל חוות הדעת החינמית.
&nbsp
בכל מקרה בתור אחד שמשתמש רבות בפונקציית הטורבו של התנור ולא בדיוק למטרות אליהן כיוון המשורר עדיין קשה לי להאמין ששימוש בכלי ייעודי זהה לאלתור בתנור, אם זה בכ"ז כך הייתי רוצה לדעת זאת ולא להסתפק באמונה וכדי לדעת אני נוהג לשאול כאלו שהתנסו.
&nbsp
&nbsp
 

ido214

New member
ממה שאני מבין התוצאות שונות מתנור עם תורבו

למכשירים האלו
לכן העדפתי לשמוע ממישהו שכבר יש לו את המכשיר ואולי יוכל לתת ביקורת אובייקטיבית
 

lseugy

New member
וכדרכי בקודש, אעלה דברי כפירה.

אבל אלה לא דברים שלי.
מחקר ספרדי טוען שטיגון ירקות עדיף על בישולם במים.
פורסם בוואלה-בריאות.
זו הכתובת - העתק-הדבק
&nbsp
http://healthy.walla.co.il/item/2928189
&nbsp
אני מאמין שגם אידוי באויר חם פוגע בדברים הטובים של המצרכים. לפחות של חלק מהם.
&nbsp
 

ga26

Member
ממה שאני מכיר מחקרים בד"כ תומכים בדעה או בצורך של

מי שהזמין אותם.
בדקו נוכחות של חומר מסויים מאוד ולא את המכלול של חומרים מסרטנים ופוגעים בגוף והחומרים שמסייעים לגוף. אני לא אתפלא אם מי שמימן את המחקר מתעסק גם במכירת שמן למשל....
כך שלא הייתי סומך על מחקרים. הייתי סומך על כלל האצבע שלא תמיד עובד אבל לצערי לא מעט פעמים כן עובד - ככל שזה יותר טעים זה פחות בריא.
 

ga26

Member
אגב מבדיקה מהירה המחקר בוצע בספרד וראה זה פלא ספרד

כידוע אחת מיצרניות שמן הזית הגדולה בעולם. אולי גם של שמנים אחרים - לא יודע.
 

DANIAVNI

Well-known member
I DID NOT EXPECT THE SPANISH INQUISITION


 

lim214

New member
טפאל

לי יש את המכשיר הגדול עם חלק עליון ותחתון.
היות ובמשפחתי אוהבים עד מאד צ'יפסים, אני מוצאת את זה כחלופה בריאה יותר. נכון שאין כמו טיגון בשמן עמוק אבל בהחלט מספק את כולנו. אנחנו משתמשים בצ'יפס הקפוא והוא כנראה חצי מטוגן כך שיש בזה קצת שמן.. ניסיתי להכין כדורי פלאפל מעיסה שהכנתי לבד. לי היה טעים וככה לבנותי. בעלי פחות התחבר. הסלמון יוצא עסיסי ונהדר. שוקיים עוף יוצאים עסיסיים מאד! וככה גם חזה עוף כתבשיל סיני.
בנוסף, אני מאד רגועה כשהבן שלי יכול להכין לו דברים מבלי שאחשוש שהוא מתעסק עם שמן רותח.
הכנתי שניצלים בזה והם יצאו קריספיים. נכון שריססתי מעט שמן זית על כל נתח אבל אין להשוות לכמות השמן שזה תופס בטיגון רגיל.
אני אישית ממליצה. אבל זאת אני..וטעמי..
 

DANIAVNI

Well-known member
וכמה שמן באמת נספג בטיגון ??? מישהו חישב ? למישהו יש רעיון ?

כלומר, ברור שזה תלוי במיליון פרמטרים : טמפרטורה, זמן טיגון, שמן, הציפוי החיצוני וכו'
ובכל זאת
בגדול, נניח שטיגנתי חתיכת שניצל בשמן
כמה שמן באמת נוסף ???

אני חשבתי על שיטה של לשקול את השמן במחבת לפני הטיגון
ולשקול את השמן במחבת לאחר טיגון ( לאחר ניקויו משאריות כמובן )
התוצאה לא תהיה מדוייקת אבל היא תהיה מוטית מעט כלפי מעלה .
מכיוון שהשמן שנתפס בשאריות שסוננו יחושב כאילו נכלל בחלק המטוגן

השאלה אם בטיגון לא מופרשים מים מהשניצל לשמן למשל
כי אם כן זה עלול להטות את התוצאה כלפי מטה .


בקישור הזה למשל
מופיע משהו מבהיל
בחתיכת שניצל מטוגן בינוני יש 500 קלוריות !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שזה מטורף לחלוטין.
http://www.easyrecipes.co.il/מתכון-לשניצל/

עכשיו אם ניקח למשל עוף סיני ברוטב חמוץ מתוק
שזה בעצם שניצל מבושל ברוטב עם לא מעט סוכר ושמן
ושמגישים אותו עם אורז ו/או נודלס ואולי גם אגרול לפני

אני אפילו לא רוצה לחשב קלוריות
 
למעלה