AK או 22 ?

shuval

New member
AK או 22 ?

שלום לכולם, כשחקן פוקר מתחיל, אני נתקל מדי פעם ב-AK (סוטד או לא) שבתיאוריה היא יד חזקה, אך במציאות אני לא מצליח להסתדר איתה. אשמח לעזרתכם. כל ה"ספרים" מדברים על העלאה פריפלופ (כולל אם אני OOP). אז אני מעלה 3-4BB. נגיד ואני מקבל קול אחד. נפתח פלופ מגעיל (משהו בסגנון J-7-5). מה עכשיו? בתכל'ס אין לי כלום. אם אני השני לשחק וזה שלפני מהמר, מה אני עושה? אם אני ראשון לשחק, האם להמר? לפעמים אני מהמר (לא מינ-בט, אני די אגרסיבי), מקבל קול, נפתח עוד קלף מהגיהינום ואני שוב תקוע, נאלץ לקפל, ומפסיד הרבה כסף. ביותר מדי מקרים אני מפסיד כסף בגלל היד הזו, והייתי שמח לשמוע איך אתם נוהגים לשחק אותה. בנוסף, בדיקה במחשבון סיכויים מעלה שהסיכוי לנצח את היד הזו (מול שחקן אחד) שווה לסיכוי לנצח עם 22 (!!!) אז למה לא לשחק 22 כמו AK? למה 22 אני אמור לקפל (בעיקר OOP בשולחן LOOSE)? למה 22 אני אמור רק להשוות, אם בכלל? (כאמור, הכל לפי "הספרים") אני רואה גם את המקצוענים משחקים את היד הזו כאילו יש להם לפחות AA/KK ואילו מתייחסים לזוגות נמוכים לא באותה עוצמה. לא ברור לי למה. בשורה התחתונה: למה AK חזקה ו-22 לא? תודה שובל

b.o.b

New member
זה תלוי בכל כך הרבה גורמים

בוא נתחיל מזה שכשיש לך זוג שתיים מול AK, כל פלופ שלא פגעת בסט 2 , הוא פלופ "מגעיל" בשבילך, כן בגדול על פלופ : 433, אתה יכול להניח שהשחקן שנגדך לא פגע בפלופ כזה, אבל כל קלף בטרן (שוב, חוץ מהסט שתיים) ואתה לא יודע איפה אתה נמצא וכמובן לא מרגיש בטוח עם היד שלך. עם זוגות נמוכים, אתה בעיקר רוצה לפגוע בסט בפלופ, אם לא פגעת בדר"כ כדאי לוותר על היד. עם יד כמו AK אתה יכול לשחק הרבה יותר אגרסיבי, הכל כמובן תלוי בשחקנים שנגדך, בדר"כ הרי אתה לא תפגע בפלופ, אתה צריך לפי השחקן שמולך ולפי סוג הפלופ אם אתה מעוניין לתת הימור המשך או לא. אם אתה חושב שרוב הסיכויים שהשחקן יפרוש, או בגלל שהפלופ החטיא אותו או בגלל שהוא מרבה לפרוש להימורי המשך, אז כדאי לתת רייז, במידה ואתה מול קוליניג סטיישן, או שהפלופ הוא 9TJ , עם פלאש דרואו וכנראה פגע בטווח הידיים של השחקן, עדיף לוותר על היד כי כמו שאמרת אין לך כלום חוץ מ2 אוברים. דבר נוסף שמאוד חשוב לבדוק כל הזמן הוא כמה עמוקים השחקנים, אם אתה לא עמוק מספיק לא כדאי בכלל לשחק עם פוקטים נמוכים כי ערך הסט יורד משמעותית. לגבי אוליין פריפלופ, 3בט , הרבה יותר הגיוני לפתוח מעמדות מוקדמות עם AK KQ , AQ וכו' מאשר עם פוקטים נמוכים, כי הרבה יותר קל לבצע קול עם הקלפים האלו מאשר פוקט נמוך שבמקרה האופטימלי ביותר אתה ברייס ובמקרה הרע אתה מול פוקט גבוה יותר. בשורה התחתונה פוקטים נמוכים משחקים פוסט פלופ הרבה הרבה יותר גרוע מAK, AQ וכו'. לכן צורת המשחק היא שונה לחלוטין.

Harleydude

New member
אממ

אני אתחיל מהסוף, למה AK חזקה ו22 לא. אם לא נשחק משחק פלופ ורק נכניס אול אין (טורנירים) או שנסתכל על זה מנק' מבט של יד התחלתית נטו AK מובסת רק על ידי שתי ידיים (AA,KK) היא מובילה על כל האסים אחרים (AQ,AJ וכו') ובמצב של 50\50 מול כל זוג חוץ מה2 שהזכרתי בהתחלה. 22 מפסידה לכל זוג ומטילה מטבע עם כל יד אחרת, היא אף פעם לא מובילה. לכן כשאתה חושב על היד שלך מול טווח אופציונלי של יריב לAK יש יותר תוחלת, משמע היא תהיה יד התחלתית טובה יותר ביותר מקרים. לגבי איך לשחק זה תלוי בהרבה גורמים, הגורם הראשון הוא עד כמה עמוק אתם יושבים, או במילים אחרות כמה ביג בליינדים יש לך בערימה, או במילים אחרות אם אתה משחק קאש(ואיזה) או טורניר. על הרבה פלופים שאתה לא מתחבר ואתה IP עם AK אתה יכול להמר כי גם היריב שלך יפספס וגם כי יש לך 2 קלפים שאם אחד מהם נופל אתה תוביל. עם AK יש לך עוד 3 אסים ו3 קינגים משמע 6 קלפים לפגוע בשביל להשתפר. עם 22 יש לך רק 2. פי 3 פחות. כשיש לך AK סוטד מן הסתם גם אתה תקבל פלאש דרו בחלק מהזמן ובחלק עוד יותר קטן מהזמן אתה תקבל גאטשוט ובחלק עוד יותר קטן סטרייט. THAT SAID, אס קינג זאת יד שמאוד מסוכן להיקשר אליה אם אתה יושב עמוק, צריך לדעת לשחרר אותה ממש בקלות ולהיזהר מלשים את כל הערימה שלך על הקו איתה גם אם פגעת באס או בקינג (אלא אם כן אתה מול שחקן גרוע). טעות מס' 1 של שחקן מתחיל בקאש זה להתלהב מזוג עליון קיקר גבוה. עוד מצב שצריך לדעת לשחרר את היד הוא אם אתה מגיע למצבים של רייזים ורי רייזים פרה פלופ מול שחקנים שמרנים שבמקרה הגרוע יחזיקו גם AK שמולו אתה מפצל קופה, מדי פעם QQ שמולה אתה בהטלת מטבע וחתיכה מאוד נכבדת מהזמן AA\KK. עוד דבר, ב-ח-י-י-ם אל תשחק AK מחוץ לפוזיציה בקופת 3בט. זה מתכון לאסון, אתה תמצא את עצמך הרבה פעמים רק מנסה להזדחל לשואו דאון בזול והפעמים שאתה תקבל ערך מקסימלי מעטות, והפעמים שאתה תמצא את עצמך מסתכל על הימור ענקי בריבר על פלופ שהוא K היי ותיקח טיים בנק שייגמר בסיפור עצוב לא מעטות. אתה נותן לשחק השני לשחק מושלם מולך במצבים כאלה אם הוא מבין מהחיים שלו.

shuval

New member
תודה על התשובה המפורטת. גם אני נהניתי לקרוא

אז איך לשחק? כיום, לאחר צריבות רבות, אני משחק את היד הזו לא שונה מ-AT/KT ודומיהם, כלומר (מבחינתי) רק אם אני LATE, לא העלו לפני (מקסימום שחקן אחד העלה), וגם אז אני מעלה כרגיל (3-4BB). אם יש העלאה רצינית מולי, אני מקפל. העלאה לא רצינית - אני משווה. אם אני נשאר מול שחקן אחד בפלופ ואני מדבר ראשון, והפלופ מפספס לגמרי, בד"כ אני נותן הימור של חצי-2/3 קופה, אלא אם השחקן הוא LOOSE ואז אני משחק צ'ק-פולד. אם אני מדבר שני והשחקן מצ'קצ'ק, אני נותן הימור, בד"כ כבד כדי לא לראות את שאר הרחובות. אני משחק SNGs של 6 או 9 אנשים, כך שאני מ-מ-ש לא אוהב להיכנס אול אין פריפלופ (לא בשלבים הראשונים, כמובן) ובטח לא אוהב לעשות את זה בלי זוג ביד. האם אני משחק נכון? (אני מתייחס למצבים "נורמליים" כשהשולחן פחות או יותר מלא, שוויון +- בכמות הצ'יפים, אין עלי לחץ של פוש-פולד) מנצל את השרשור לשאלה נוספת: אתמול קיפלתי זוג AA (לא להתנפל עלי עדיין): הייתי MID עם זוג AA, כולם לפני השוו, נתתיRAISE של כ-6BB (מנסה להעיף כמה שיותר, כי יש יותר מדי אנשים בפנים = הסיכויים יורדים), 2 השוו, פלופ יוצא KK6 (!!!), השחקן הראשון מהמר POT. מישהו היה משחק אחרת? שוב תודה למגיבים שובל

NuniZ

New member
טעות לקפל AA, אם היה לו K

הוא היה עושה צ'ק רייס אני במקומך הייתי נותן רייס בפלוס לראות איך הוא מגיב, אני בכל אופן לא זורק כזאת יד.

boca

New member
יתרון נוסף ל-AK וחסרון נוסף ל-22

מצטרף לכותבים מעלי... שתי חסרונות נוספים ל-22: בקופה עם יותר ממשתתף אחד, הסיכוי לנצח בשואודאון יורד דרמטית. בנוסף, זה לא בדיוק הטלת מטבע מול AKo, בגלל ה-2% שיש לקלפי הקהילה להעלות 2 זוגות על הלוח. יתרון נוסף ל-AK זה שדונקים נוטים לשחק חזק מידי עם אס-ראג (Ax) בשלבים מתקדמים של טורניר, אחרי שכולם משתחררים מעט מהמשחק הטייטי. AK מול יד כזאת פייבוריט בצורה דרמטית.

למעלה