All my love חלק ראשון

Jagged chaos

New member
All my love חלק ראשון

שיר כל כך לא מייצג את הרוקנרול של לד זפלין. ולפי ויקיפדיה ולפי מה שאפשר להבין משהו הגיוני מכל המטאפורות של השיר, הוא נכתב על קארק, הבן של רוברט פלאנט שמת מזיהום בבטן בגיל 5. http://en.wikipedia.org/wiki/All_My_Love_%28song%29 לא חשבתי שיזיק פה ככה חפירה על השיר. אני אישית, עד עכשיו חשבתי שזה שיר אהבה רגיל ובנאלי, כנראה שטעיתי. (תומר, אני יודע שאסור לתרגם, אבל הבנתי לפי מה שכתבו פה ולפי מה שכתוב בפורום זיהוי שירים, שכל עוד יש ניתוח או פירוש אז מותר
, מקווה שלא מפריע לך). Shall I fall out of love - fall in זה להתאהב, fall out זה "לצאת" מאהבה. שואל על קונפליקט שיכול לצאת אצלו, מצד אחד עדיף לו להשתחרר מהסבל והגעגועים, מצד שני יש צד עקרוני-מוסרי של 'כמה מותר לי לשכוח הבן המת שלי?'. האש שלי דלוקה בלילה בשביל לרדוף אחרי הנוצה שברוח - שוב דואליות מטאפורית שתחזור על עצמה. אש - אור. לילה - חושך. כל הבלבול שיכול לנבוע ומזה אחרי מטרה בלתי אפשרית לרדוף אחרי משהו שבטוח לא ייתפס - נוצה חמקמקה עפה ברוח. בתוך הניצוץ שטווה גילמה של אושר ואז נע הסיב(הגליל, החוט)שאין לו סוף. רעיון שחוזר על עצמו בשיר. יש את המיתוס-אגדה הזאת שלמעלה יושבים "אנשי הגורל" וטווים את חוט החיים של כל בנאדם, שהחוט נגמר או שהם מעדיפים לחתוך אותו - הבנאדם מת. אני לא זוכר שלפי המיתוס הזה הם ארגו משהו ספציפי, בכל מקרה החוט של קארק היה בשביל פלאנט גלימה (שתמיד באה בהקשר של עליונות, משהו super שכזה) של שמחה. על כל השעות והימים שחלפו טרם זמנם כאמר, גיל 5, צעיר מאוד; יותר מידי מוקדם. הגאות גרמה ללהבה לעמעם בארץ אנשים לא מעריכים מספיק גאות, מהסיבה שבחופים פה ההפרש המקסימלי בין גאות לשפל הוא חצי מטר. בחופים של אוקינוס יש הפרש של 8 מטר בגובה. המים עולים מהר מאוד, כביכול לפי השיר באכזריות וכמעט חיבתה לפלאנט את האש (הלהט, התשוקה, הרצון להיות שמח). הגאות כביכול מסמלת את המוות, והאש את פלנט, ברגע שהבן שלו נפטר הוא בעצמו כמעט ולא יכול לחיות. בסוף הזרוע ישרה, היד על מכונת האריגה "אנשי הגורל" שעובדים על החוט הזה, כל הזמן מסובבים את המכונה, לכן היד שלהם תמיד נעה בסיבובים, כשהיד ישרה משמע שהם הפסיקו את העבודה והחוט נגמר, כמו החיים של הבנאדם. זה הולך להגמר או שזה רק מתחיל? יכול להיות הוא מדבר על החוט, יכול להיות על הייסור שלו, או על החיים כשגרה (נגמרים חיים של מישהו אהוב, ומתחילים חיים "חדשים" למי שאהב). בכל מקרה, שוב חוזר פה הניגודיות עם "סוף" ו-"התחלה", ובאופן אירוני אולי, ה"סוף" היא המילה פה שמקדימה. עצם השאלה מראה כמה פלאנט מרגיש חסר שליטה ובלבול מטורף. כל האהבה שלי אלייך עכשיו

Jagged chaos

New member
All my love חלק שני

הגביע מורם למעלה, ההרמת כוסות מבוצעים שוב יש ארוחה, וכנראה אווירה שמחה (הרמת כוסות), כנראה שעבר זמן יחסית בשביל שפלאנט יהיה במצב נפשי לארוחה שכזאת. קול אחד ואהוב מעל הארוחה הקול של הבן שלו, שהוא חסר לו בשביל להשלים את התמונה של הרמת כוסות, הבן שלו למעלה מעליהם, בשמיים. אריאן גאה, מילה אחת; הרצון שלי לסבל אז חפרתי לבדוק מה זה Aryan וזו איזו מן כת שלא הצלחתי להבין מה היא בדיוק, אבל היא שילוב של הגזע ההודי והגזע האיראני (שקשור איפשהו באפריקה
כנראה לא האירנים המוסלמים)
. שהבנתי שהיא משולבת כלשהו מהסימן הזה שבתמונה ומכתב איראני עתיק. באמת שמסובך... זה בערך ההסבר הארוך להבין מה זה "אריאן" http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA וזה- http://en.wikipedia.org/wiki/Aryan בשבילי ה'בגד' ימשיך להתגלגל וכאן כנראה ההכחשה שלו, בגד זה התוצר של החוט - החיים של הילד. ולמרות שהוא אנינו, ואנשי הגורל הפסיקו להריץ את החוט, בשביל פלאנט הוא תמיד יישאר "חי". כנראה הכוונה לאיך שהוא ירגיש, שהוא לא יפסיק לאהוב אותו. אתה - זה בגד, אני - זו היד שתופרת את הזמן דיבור ישיר שני לבן שלו (הראשון זה הפזמון). פלאנט, מטאפורית, יקדיש את החיים שלו בשביל לגלגל את חוט זמן החיים של הבן שלו. "שלו" זה הכוח שמשקר מבפנים שלו, אולי הכוונה למוות. "שייך למוות". המוות שגרם לפלאנט לגרום להכחיש, להדחיק ולחיות בשקר שמתבטא בזה שהוא עדיין לא מעכל מה באמת קרה. "שלנו" זו האש וכל החמימות שאנחנו יכולים למצוא הוא הנוצה שברוח וכמו שנוצה ברוח לא תתפס, ככה הבלתי אפשריות שהבן שלו יחזור. זהו, מקווה שאהבתם
. תמיד שמעתי שלד זפלין זו לא מוזיקה בשביל להתעמק במילים ושהמילים שלהם לכאורה הם סתם בשביל למלא את המוזיקה הרוקנרולית ושפלאנט ישתמש בקול העוצמתי שלו. לפני כמה זמן תירגמתי לעצמי את כל האלבום הראשון, וגילתי שכמה שבמבט ראשון הוא נראה ישיר מידי ובנאלי, במבט שני אלו מילים הרבה יותר טעונות רגשית. במיוחד all my love שתמיד הבנתי שהוא החוליה החלשה של זפלין, השיר הכי פופיסטי, מיינסטרים ו"מתחנף" שלהם. אני לא יודע כמה יודעים בכלל אם זה נכתב על הבן שלו, אבל ההכרה בזה רק מעצים את המילים לדעתי, הוא בנאדם ציורי ברמה מבריקה ואם לשפוט לפי המילים של all my love, להגיד שפלאנט חסר כישרון בכתיבה לדעתי זה בולשיט רציני.

MOLA BOY

New member
וואו!

זה מדהים איך שהוא קישר את המילים ברמה יצרתית כל כך, לא פירשתי את המילים של השיר נכון, ממש עזרתי לי Jagged chaos עשית עבודה מצוינת

SaintJohn

New member
וואו, יופי של ניתוח../images/Emo45.gif

סחתיין על ההשקעה. רק לא ממש הבנתי את מה שכתבת לגבי הגאות בארץ ובחופים של אוקיינוס, בעיקר מה הקשר של זה לשיר...

Mena Rea

New member
תודה רבה, איש

לא ידעתי את רוב מה שכתבת כאן. אפילו לא על כך, שהיה לו בן, שמת בגיל 5. גם לי זה היה נראה שיר אהבה כזה (לא שזה צריך להוריד מהערך שלהם, זה לא דבר נדיר הרי שלהקת רוק כותבת שירי אהבה). וכל הכבוד על ההשקעה. ובאמת, כשמתמקדים במלים, מבינים ששווה להשקיע. ולומר שלמישהו מהלהקה הזו לא היה כשרון במוסיקה (כמו שציינת לגבי כשרון הכתיבה של רוברט) זה באמת בולשיט. פראיר מי שלא נותן צ'אנס ללהקה הזו.

וואי זה ממש סיפור מרגש!

בחיים לא הייתי חושב שהוא כתב את השיר לבן שלו שמת בגיל 5.תודה שכתבתה לנו את זה!תגיד לי גם את Stairway רוברט כתב למישהו או סתם?

Jagged chaos

New member
אין לי מושג.

אבל אם נלך לפי הליריקה, אז זה נכתב על מישהי שגם מתה... הבעיה בלדעת על מי נתכב שיר מסוים נובע מהסיבה שבדרך כותבי השירים אל רוצים לחשוף "מידע אישי" ועוד במיוחד לד זפלין שבקושי עשו ראיונות בשביל לחשוף משהו...

AeroTom

New member
עם ניתוח אכן מותר

וגם רצוי, כי זה יכול לפתח פה דיונים על שירי הלהקה והדעות עליהם. All My Love הוא מהשירים הפחות אהובים עלי של הלהקה, יש לומר. זה לא מוריד מזה שהוא שיר נהדר...הוא עוד תוצר באלבום הזה של פלאנט\ג'ונס, שכל האלבום כמעט שייך יותר אליהם מאשר לפייג' ובונזו (שלא ממש היו שם בעבודה על השירים, אלא יותר השלימו את החלקים שלהם מאוחר יותר). השיר הזה הוא דוגמה מצויינת לשיתוף הפעולה והכישרון של רוברט וג'ונסי. ג'ון עם הקלידים המשובחים והעבודה על השיר מוזיקלית, מה שעשה הרבה מעצמו באלבום הזה, ורוברט עם המילים הנוגעות (אגב הוא אף פעם לא אמר ישירות שזה על הבן שלו, אבל משערים שזה כנראה כך. ההרגשה הזאת של רוברט שיצאה החוצה בהקלטות האלבום בסוף 78, רק שנה אחרי הטרגדיה הזאת עם קאראק בנו). אני חושב שלשיר הזה היה הרבה יותר מקום לסיים את האלבום ולהיות הרצועה האחרונה בו, במקום I'm Gonna Crawl. היה הרבה יותר מתאים לדעתי. השיר הזה מבחינתי ממש לא מהווה דוגמה למוזיקה האמיתית של זפלין, אבל הוא חלק מהגיוון הנהדר שלה באלבומים בין השנים (במיוחד באלבום השלישי ומ-Graffiti ומעלה). ניתוח מעניין
ואפשר מדי פעם להעלות כזה על שירי הלהקה ולפתח פה דיונים מכל הצדדים. דברים כאלה ודיבורים על הלהקה והמוזיקה שלה תמיד מתקבלים פה בחום.

Jagged chaos

New member
הסיפור של החוט ו"אנשי הגורל"

אז עשיתי בדיקה בשביל שתיהיה לכם תמונה יותר ויזואלית בראש... ומדובר במיתולוגיה היוונית ואלו שלוש נשים שנקראות Moirae ככה נראת הסיטואציה של החוט הגורלי

למעלה