Amdocs

Julia012

New member
Amdocs

הזמינו אותי לראיון באמדוקס אחרי סיחת טלפון. מה זה יכול להיות - ראיון מקצועי או עם רכזת כח אדם?

erandd

New member
היי יוליה

אולי פשות תתקשרי אליהם ותשאלי בהצלחה בראיון

vinney

Well-known member
ראיון מקצועי

ואמדוקס זאת לא החברה הכי מומלצת, אם יש לך - תנסי אופציות אחרות. אלא אם כן לא מדובר בתפקיד טסטר אלא צוותי אוטומציה בcorporate, שם זה דווקא מאוד מומלץ.

Julia012

New member
תודה

בשלב זה אני מנסה את כל האופציות, כי אני לא עובדת עכשיו במקצוע...

ScrollLock

New member
משהו על אמדוקס...

לפני כשנתיים הוזמנתי "להצטרף למשפחת אמדוקס". התפקיד המדובר היה "ראש צוות בדיקות" של משהו במרכז הפיתוח של אמדוקס בחיפה. עד כאן הכל טוב. ואז התקשרה אלי מישהי והזמינה אותי ליום של "מבחני התאמה" או "מבחני השמה"? או משהו דומה באיזה מכון בחיפה. שאלתי אם הם לא רוצים להיפגש קודם לאיזה ראיון מקדים כדי שהם יוכלו להתרשם ממני ואני אוכל ללמוד קצת על מה שהם עושים אבל התשובה היתה די לאקונית - "תעשה את היום מבחנים ואז נדבר". אני לא יודע מה איתכם, אבל מי שלא רוצה לדבר איתי - גם אני לא ממש שש להיפגש איתו. כמובן שויתרתי על אמדוקס באותו רגע ואני בטוח שלא טעיתי. מי שלא מסוגל להתמודד עם המועמדים שלו בעצמו, לא ידע גם להתמודד איתם בתור עובדים. חברה בסדר גודל של אמדוקס ועדין בלי מערך גיוס ומיון רציני? אם ככה הם מגייסים כוח אדם, אני לא רוצה לחשוב איך נראים המוצרים שלהם...

vinney

Well-known member
זה לא קשור לאמדוקס

מבחני התאמה עושים בהרבה חברות, ולפי התוצאות של המבחנים האלה (פסיכוטכניים וחברתיים בעיקר) מחליטים אם בכלל שווה לדבר איתך. בדרך כלל שולחים אותך למבחנים האלה לפני הראיונות, משום שהמבחנים נותנים מדד אובייקטיבי לסגולות המועמד, ואז למראין יש עוד מקור מידע חוץ מהמועמד עצמו, כך שהזלזול שלך הוא לא במקום. לגבי אמדוקס עצמה, לא אוהב אותם, היה לי נסיון רע איתם, הגישה שלהם לטסטים מעוותת, היחס שלהם לעובדים מסתכם ב"יש עוד אלף כמוך", וכחברה לדעתי הם יפשטו רגל, יותר מהר ממה שכולם חושבים.

Rשף

New member
אובייקטיבי ../images/Emo35.gif

מנהלות כוח אדם הודו בפני שהמבחנים הללו הם כסוי עכוז ותו לו כדי להוריד מהן אחריות וליצור רושם של סינון קפדני. אולי לבחינות יש טעם לתפקידים בכירים או רגישים, אבל לבחון כל מהנדס תכנת או איש צוות זו הגזמה פראית ומיותרת. אגב הנושא שייך בהחלט לתחום הפורום- הבדיקות הללו הם כלי ה QA של כ"א

vinney

Well-known member
תשמע... תראה...

אני יודע שזה לא ממש הכרחי, אבל זה מספק תעסוקה להרבה מאוד פסיכולוגים ומאבחנים פסיכוטכניים
אני שמעתי על לפחות מקרה אחד שבעקבות המבחנים האלה לא לקחו מישהו לעבודה (בטענה שאינו מסוגל לעבוד בצוות, בהגה עממית יותר - סוציומט).

vinney

Well-known member
תשמע... תראה...

אני יודע שזה לא ממש הכרחי, אבל זה מספק תעסוקה להרבה מאוד פסיכולוגים ומאבחנים פסיכוטכניים
אני שמעתי על לפחות מקרה אחד שבעקבות המבחנים האלה לא לקחו מישהו לעבודה (בטענה שאינו מסוגל לעבוד בצוות, בהגה עממית יותר - סוציומט).

JohnDoe5

New member
לפי הכרתי את הנושא

אם כל מה שעשית עד כה היה לדבר איתם בטלפון אז הראיון הראשון הוא עם רכזת כח אדם. מטרת הראיון היא בסה"כ לבחון אותך איך את מתקשרת ומתנהגת והאם את אכן מי שאת מתיימרת להיות, כלומר לא שקרנית (לפעמים מזהים יותר טוב דברים פנים מול פנים מאשר בטלפון). בהצלחה.

למעלה