Amelie - Region 1

רומן ט

New member
Amelie - Region 1

איזו קומדיה מקסימה
קשה לתאר עד כמה היא מקסימה. דיברנו על מגע של במאי והאם ניתן לזהות סרטים של במאי מסויים, אז כאן אין שוט שיש ספק כלשהו שזה ז´אן פייר ז´ונה. האיש שאחראי על Delicatessen המצחיק בטירוף, על The City of Lost Children המרהיב ועל Alien Resurrection שלא מוערך כראוי לדעתי, (את השניים הראשונים הוא ביים יחד עם קארו). מבחינה סגנונית הסרט מזכיר יותר מכל את "דליקטסן", בשינוי אחד - שם ההומור היה שחור משחור, ואילו אמלי היא קומדיה קלילה, תמימה ומתוקה. בחיים לא חשבתי שאוכל ליהנות מסרט כזה (אני אוהב את ההומור שלי מאוד מאוד שחור...) - אבל ז´ונה הוא פשוט גאון, והוא הצליח להקסים גם אותי (יחד עם עוד עשרות מיליונים ברחבי העולם). סרט ענק, פשוט חובה! ה-DVD מגיע באריזת קרטון יפהפיה (וירוקה), ומכיל 2 דיסקים. הראשון מכיל את הסרט, ו-2 ערוצי Commentary והשני את שאר התוספות. וידאו הסרט מכיל עושר מדהים של צבעים, והם עוברים נפלא על הדיסק. הצבעים חדים כתער וחיים כ"כ עד שהם לא נראים טבעיים (שזו המטרה). העותק, כיאה לסרט חדש בעל תקציב סביר, נקי ללא רבב ואין גם בעיות דחיסה כלשהן. אם יש טענות כלשהן, אזי הן לרכות מסוימת בתמונה. מצד שני יכול להיות שזה רק יחסית לשר הטבעות שראיתי מספר פעמים בשבוע האחרון
אודיו גירסת איזור 1 מכילה רק DD5.1 (לעומת כל שאר העולם שמכיל DTS). הסאונד די אגרסיבי ומאוד נקי. מוסיקת האקורדיון הצרפתית נשמעת פשוט נפלא.
יש המון אפקטים קוליים שמגיעים מכל הכיוונים, ובסך הכל הסאונד מצוין. האודיו כמובן בצרפתית ועל כן יש גם תרגום לאנגלית. אפילו בידע המאוד מוגבל שלי בצרפתית הצלחתי להבחין בכך שהתרגום מאבד הרבה מהמקור. ז´ונה בעצמו אומר ב-commentary שהתרגום מאבד כ-15% מהמקור וממליץ ללמוד צרפתית.
תוספות יש 2 ערוצי שמע עם הערות הבמאי - אחד באנגלית ואחד בצרפתית. לרוע המזל (ולמרבה הטיפשות) אין תרגום לאנגלית של ההערות בצרפתית - למה?? ז´ונה מדבר באנגלית במבטא צרפתי כבד ולמרבה ההפתעה קל מאוד להבין את מה שהוא אומר. הוא מספק המון מידע אינפורמטיבי ומשלב בהרבה אנקדוטות ובדיחות. אחד מערוצי ההערות הטובים ששמעתי. אפשר ללמוד עד כמה הוא דומיננטי ועד כמה הוא מתכננן הכל מראש - כל שוט מתוכנן כבר שבועות מראש. פשוט מדהים. הדיסק השני ממחזר, לרוע המזל הרבה ממה שנאמר בערוץ ה-commentary. הוא מכיל שני קטעי "שאלות ותשובות" - אחד בארה"ב דובר אנגלית לבד ואחד בצרפת עם השחקנים, בצרפתית עם תרגום לאנגלית. יש קטע (קצר מדי) על עשיית החלק הויזואלי של אמלי - מרתק. יש גם קטעי "פיספוסים" של השחקנית הראשית (חמודה, חמודה, אבל הם לא ממש מעניינים). תוספת חביבה היא מבחני הבד של אודרי טוטו, אורבה קאנסלייה ויולנדה מורו (לך תאיית שמות צרפתיים). יש גם קטע של כ-20 דקות שבו ז´ונה מדבר בחופשיות על עשיית הסרט משלב הקונספציה עד ההצלחה המסחרית והאמנותית. הרוב כבר נאמר בערוץ ההערות וב"שאלות ותשובות" אבל עדיין ניתן למצוא מידע חדש ומעניין. יש עוד כמה תוספות חביבות אך לא ממש משמעותיות. סרט - 9 וידאו - 8 אודיו - 8 תוספות - 7

gofish

New member
אני מבקש לרשום

יש הסכמה ביני לבין רומן
גם אני מאוד נהנתי מהקסם שהסרט מעביר לך כצופה. מצטרף להמלצה.

למעלה