American Cup

cubano1

New member
American Cup

התחרות כנראה תשודר בשידות חי דרך האתר www.universalsports.com בשעה 11 שעון ניו יורק, שנדמה לי שזה לפי דעתי 6 בערב שעון ישראל

cubano1

New member
למי שפספס

כיאה לתחרות בתחילת העונה, ראו שהמתעמלים והמתעמלות היו קצת חלודים, ועשו יותר טעויות מהרגיל. התחרות הגדולה היתה בין וויבר האמריקאית לבין מוסטפינה. וויבר פתחה טוב יותר בקפיצות, אבל נפילה מהמקבילים כמעט לא השאירה לה צ'אנס מול הרוסייה. מוסטפינה עשתה תרגיל מדהים על המקבילים, תרגיל קצת חורק על הקורה, ופישלה בקרקע כשהורידה ידיים בשניים וחצי ברגים ישר לפאנצ' לסלטה עם חצי בורג. וויבר היתה צריכה תרגיל ציון טוב על הקרקע, מכשיר טוב שלה, ותרגיל עם דרגת קושי עצומה הספיק לה לעקוף את מוסטפינה בקושי. אלי רייזמן עם 4 תרגילים טובים מאד לא הצליחה לסגור את הפערים עם המובילות וסיימה שלישית. כמה עניינים: קפיצת האמנאר (יורצ'נקו עם שניים וחצי ברגים) - עם דרגת קושי של 6.5, שזה 7 עשיריות יותר מיורצ'נקו עם שני ברגים, מתעמלת שמסוגלת לבצע קפיצה כזאת לא משאירה הרבה סיכויים למתעמלת שלא מבצעת אותה. וויבר ומוסטפינה בצעו אותה. וויבר ביצעה אותה נקי יותר ונחתה יותר טוב, וישר פתחה פער של נקודה שלמה על אלי רייזמן, שביצעה יורצ'נקו עם "רק" שני ברגים... אני מקווה שבקוד הניקוד הבא יתקנו את העיוות הזה, מגיע למתעמלת בונוס על ביצוע אלמנטים קשים יותר, אבל אני לא מכיר שום מצב אחר שבו חצי בורג נותן תוספת עצומה של 7 עשיריות! באופן כללי - יותר מדי בנות ביצעו יור'צנקו עם בורג אחד, קפיצה קלה מדי לתחרות בדרג הזה, כולל לורן מיצ'ל וג'סיקה לופז, מהעשירייה הפותחת בעולם. נפילות - היו יותר מהרגיל, אבל זאת התחרות הגדולה הראשונה של השנה....לגברים האנגלים היתה תחרות נוראית מלאה בנפילות וטעויות. וויבר, מיצ'ל ווילן נפלו מהמקבילים ולופז כמעט נפלה בירידה. מהקורה נפלו חנה ווילן והואנג קיושואנג (פעמיים) ומוסטפינה בקרקע בשניים וחצי ברגים פאנצ' לסלטה עם חצי בורג. מוסטפינה שדרגה את עצמה בקרקע, ועושה סלטה בגוף ישר עם שלושה וחצי (!) ברגים. אבל כל ההתברגויות שלה עם החזקת גוף נוראית - רגלים מוצלבות. השופטים היו פחות סובלנים לזה מאשר באליפות העולם. אלי רייזמן שידרגה את הקרקע שלה, ובנוסף לבורג וחצי לערבית פליקפלאק דאבל עם חצי בורג בקירוס, היא עושה בפס השני דאבל עם חצי בורג בקיפול. היא יציבה, ויכולה להתברג בעשיריה הראשונה בעולם בקרב רב, אבל היא לא יכולה להתחרות על מדליה, בגלל החולשה שלה במקבילים. ג'ורדין וויבר ורבקה ברוס הרבה יותר חזקות בשקלול של ארבעת המכשירים. אם רייזמן תגיע ללונדון, זה יהיה כמתמחה בקרקע, כאופציה על הקורה, ואולי בקפיצות, אם כי לא חסרות לאמריקאיות בנות שעושות אמנאר.

תודה רבה

נשמע די צפוי אך עדין מעניין בטירוף. וויבר ומוסטפינה שתי פייבורטיות מצויינות שהיה ברור שהולכות לנשוף זו בעורפה של זו לאורך העונה. וויבר פחות מנוסה ואולי יותר בכושר, ומוסטפינה כבר אחרי אליפות עולם, שם היא הייתה בשיאה, ולכן אולי יותר "עייפה"- בד"כ קשה לשמור על שיא לאורך הרבה זמן, ולכן מייצרים למתעמלת ירידות ועליות, כך שבטח הייתה למוספינה איזו שהיא ירידה אחרי אליפות העולם, שהייתה לצורך עלייה, ואילו וויבר הגיעה מעלייה מתמשכת. שלושה וחצי ברגים של מוסטפינה, זה באמת באמת מרשים, כל הכבוד לה, תותחית על, אשמח לסרטון. בקשר לאמנאר, הלכתי לבדוק בחוקה ואכן זה נכון כמו שאמרת, 2 וחצי ברגים זה 7 עשיריות יותר מ-2 ברגים, שזה תוספת מטורפת וגם לי לא ברור מה מטרתה. אלי רייזמן מתעמלת מצויינת, אבל עדיין פחות טובה, מדליית ארד זה מכובד מאוד בשבילה, אולי השיא שלה, לא נראה לי שהיא מסוגלת ליותר מכך. ולא רק בגלל המקבילים. אשמח לקישורים מהם אפשר להתעדכן. האם כתבת את העדכון רק מצפייה בתחרות, או שיש לך בלוג/דף/קבוצה/אתר כלשהו שאתה מתעדכן ממנו?

cubano1

New member
צפיתי בתחרות בשידור חי

ועקבתי אחר the gym blog לתרגילים שלא הראו

נעממהה

New member
האמנאר.

אני חושבת שהניקוד הגבוהה נובע מכך שבעבר מעט מאוד מתעמלות ביצעו את התרגיל הזה. רק בשנים האחרונות הוא נעשה נפוץ יותר (יחסית!): בשנות האלפיים היו שתיים בלבד- סימונה אמנאר (שעל שמה התרגיל) ואלנה זמלוצ'יקובה בסביבות 2004 שוב רק שתיים- מוניקה רוסו (האלופה האולימפית על המכשיר) וגנג יון מי מקוריאה. תקופה מסויימת צ'נג פיי הייתה היחידה שביצעה את האמנאר! בשנת 2007 היו ג'ייד ברבוסה ועוד קוריאנית בשם הונג סו ג'ונג (בנוסף שצ'נג פיי). ורק מ-2008 החלה הפריצה כאשר מאז הצליחו לבצעו :גיאנג יויואן, שון ג'ונסון, הונג און ג'ונג, אנה פבלובה, ג'ורדין וויבר, סיירה סוזוקי, מקקיילה מורוני, טטיאנה נבייבה, אליה מוסטפינה, ויקטוריה קומובה, לקסי פריסמן, ואחרונה חביבה מקקיילה סקינר. מעניין באמת למה פתאום הרבה יותר מתעמלות מצליחות את התרגיל...

cubano1

New member
השופטים לא חשבו קדימה...

כל כך הרבה משתנה במחזור אולימפי של 4 שנים, והקוד יעבור שינויים רק אחרי האולימפיאדה, וחבל עשיתי בדיקה של דרגות קושי צוקהארה 4.6 יורצ'נקו 4.4 צוקהארה 1/2 4.9 יורצ'נקו 1/2 4.7 צוקהארה 1 5.2 יורצ'נקו 1 5.0 צוקהארה 11/2 5.5 יורצ'נקו 11/2 5.3 צוקהארה 2 6.0 יורצ'נקו 2 5.8 צוקהארה 21/2 6.7 יורצ'נקו 21/2 6.5 הניקוד עולה בהתמדה ב 3 עשיריות עם כל הוספה של חצי בורג, אבל יש קפיצה של 5 עשיריות בין ה 11/2 ל 2, וקפיצה עצומה של 7 עשיריות בין 2 ו 21/2 בכל מקרה, לקראת האולימפיאדה זה נותן יתרון (גדול מדי לטעמי) לקופצות, שכן התרגיל בקפיצות מורכב מאלמנט אחד, בעוד בקרקע בקורה ובמקבילים לבנות יש דרכים לאסוף נקודות, גם אם זה לא המכשיר החזק שלהן. באליפות העולם ב 2009 אף אחת לא ביצעה אמנאר בקרב רב, והיה קרב צמוד יותר. הפער בין המקום הראשון לרביעי היה 7.5 עשיריות. באליפות העולם ב 2010, מוסטפינה ביצעה אמנאר, והפער בין המקום הראשון והשני כבר היה למעלה מנקודה. (יש לציין שגם נאבייבה ביצעה אמנאר, אבל התפרקה על הקורה והקרקע) המסקנה - אם את רוצה מדליה אולימפית בקרב רב, כדאי מאד מאד שתלמדי לבצע אמנאר, או לפחות קפיצת רודי ששווה 6.3... עם יור'צנקו דאבל זה יהיה מאד מאד קשה.

Tammie

New member
דבר ראשון - תודה

מאוד רציתי לראות את התחרות ובסופו של דבר לא יכולתי אז זה כיף לראות לפחות חלק מהתרגילים בסרטונים... אני מסכימה שמאוד ניכר שזאת תחילת עונה אצל הבנות. היו הרבה מעידות שאני מקווה שיעלמו בהמשך העונה. מוסטפינה הרשימה אותי כאן רק במקבילים. על המקבילים הייתה לה את האצילות והאלגנטיות שהיו לה באליפות העולם, בעוד שעל המכשירים האחרים לא. בקשר לאלי רייזמן- אני פשוט אוהבת אותה. משהו בהתנהלות שלה, ובתרגילים שלה פשוט מקסים אותי. ואני חושבת שדווקא העובדה שאין לה את הגוף הדק והאלגנטי של מוסטפינה גורם לי לאהוב אותה יותר. זה נראה כאילו הכל בא לה פחות בקלות, אבל היא מצליחה בכל זאת. אני ממש מקווה שהיא תצליח להתברג במקומות ראשונים גם בהמשך העונה.

נעממהה

New member
מהפעם הראשונה לא אהבתי את מוסטפינה

מהפעם הראשונה שראיתי אותה. היא נראית לי שחצנית וקרה. ממש לא מישהי שכיף לאהוב ולאהוד. אין לה חן. מין דיווה קרירה עם מבט של קדוש מעונה. לא עושה לי את זה בכלל. גם אם ההתעמלות שלה טובה, אני מעדיפה את וויבר או כל מישהי אחרת.

אמא לה3

New member
דוקא את מוסטפינה

מאוד אהבתי, משום מה היא לא נראית לי שחצנית וההתעמלות שלה מאוד אלגנטית, דוקא לאלי רייזמן פחות התחברתי, אבל אני כן מאחלת לה הרבה הצלחה!

מוסטפינה

אני לא חושבת שמוסטפינה שחצנית או קרה. היא פשוט צעירה יחסית, וניתן לראות בכל הדיווחים שהיא נורא לחוצה. הפרצוף של "קדוש מעונה" זה מלחץ, ולדעתי זה יפה, אנושי, אמיתי ואותנטי. כבר קראנו שבאליפות העולם היא התמוטטה ובכתה בחימום. קורה. אל תשכחי שפוזות וחיוכים רבים שרואים בתחרויות הם לא מלאכותיים וחלק מהכורואוגרפיה או ה"אסטרטגיה", ואני לא מתה על זה. אני אוהבת התעמלות, לא הצגות. כמו-כן, מוסטפינה מתאמנת כעת אצל מאמנים בעייתיים וקשוחים וגם זה קשור. מבחינת ההתעמלות אני מוצאת שיש למוסטפינה חן בתרגילים ואותי היא הרשימה, בייחוד במקבילים. יש הרבה יותר חינניות ומרשימות ממנה, זה נכון, היא לא הפייבורטית שלי, אבל היא בהחלט אחת המועדפות בעיני

נעממהה

New member
לא דיברתי על לחייך כל הזמן.

ראיתי כבר מספיק תחרויות התעמלות בשביל לדעת שהחיוכים לא אומרים כלום. זה ממש לא חדש. אבל אשפר לקלוט את מה שהמתעמלת משדרת מעבר לזה. תשווי את ג'ורדין וויבר למוסטפינה. אני מתכוונת שתשווי את מה שהן משדרות- זה אפילו לא דומה!!! גם ג'ורדין לא מחייכת כל הזמן, אבל יש משהו הרבה יותר חיובי בכל הגישה. אני לא יודעת לגמרי איך להסביר.. אני אזקוף זאת לזכותה שאכן המאמנים הם חלק ממקור הבעיה. המקבילים הם ה-מכשיר, בלי ספק, אבל כל השאר לא תמיד מפיל אותי מהרגליים. הבעיה היא שזה מה שעושים ממנה- דיווה, כאילו אני לא יודעת מה קרה. ועוד נקודה שאני לא יודעת אם שמתם לב אליה. בשלושה מכשירים היא עושה מעל שניים וחצי ברגים: קפיצות, קורה וקרקע. בשלושתם הבורג הוא חלק משמעותי מהתרגיל: בקפיצות זה האמנאר הקשה, בקורה זה ירידה בשלושה ברגים שגם נחשבת למאוד קשה, ובקרקע זה שלושה וחצי ברגים- אלמנט די נדיר. ובכל שלושת האלמנטים האלו הביצוע של הבורג לא טוב. הרגלים מוצלבות באופן קשה, הברכיים כפופות. תפתחו קצת ניתוחים באינטרנט ותראו את זה בעצמכן. לדעתי מתעמלת בטופ העולמי לא צריכה שתהיה לה כזו איכות ביצוע, במיוחד אם היא נחשבת לטובה בעולם ולאחת שלא נותנת שינצחו אותה. אני לא אומרת "וואי, היא לא מתעמלת טובה" אני רק מנסה להבין למה כל ההיסטריה סביבה. מכל הבחינות.

יש שתי אפשרויות

אפשרות א': מוסטפינה עוד תתבגר ותתמקצע, היא תשפר את החזקת הגוף בברגים, תתמודד עם הלחצים בצורה קצת פחות פרובלמטית, תבוא בגישה יותר "חיובית" ותצדיק את ה"היסטריה" סביבה. אפשרות ב': מוסטפינה לא תשרוד, תפרוש, וכך יעברו 15 דקות התהילה שלה. כרגע אני נותנת לה את הקרדיט של מתעמלת שהיא "דם חדש", מרעננת (3 וחצי ברגים בקרקע זה חידוש) ומצויינת, ובעלת פוטנציאל רב- כך אני מגדירה אותה- בעלת פוטנציאל רב, ועל כך ההתלהבות ממנה. כרגע היא דיווה בעיני. עד אליפות העולם הבאה, נראה הלאה, מה יהיה איתה.

Tammie

New member
קראתי לא מזמן כתבה על מוסטפינה

ובאמת אפשר להגיד, שלא היה לה קל. אומרים שיש לה אופי מאוד קשה, והרבה מאמנים לא הסכימו לאמן אותה לקראת אליפות העולם, למרות הכשרון העצום. בכל מקרה, לא על זה דיברתי. אני מסכימה עם מה שכתבתן ואני חושבת שהיא עוד צריכה לעבוד על עצמה, באמת הפכו אותה לדיוה, אבל זה הרושם שהיא השאירה אחרי אליפות העולם. אין ספק שהיא שלטה בתחרות ההיא והרשימה את כולנו, וכמו תמיד- החלק הכי קשה הוא לשמור על התדמית הזאת עכשיו. אני מאוד מקווה שהיא תצליח, כי אני חושבת שאם היא תעמוד בזה היא תוכל לעשות דברים טובים לענף, שלושה וחצי ברגים בקרקע כבר אמרנו?

למעלה