Analyze this!

HippyRonN

New member
Analyze this!

צהריים טובים :) ההודעה הזו מגיעה בעקבות ההחלטה שהגיע הזמן שאבין יותר לעומק כמה מהלכים הרמוניים לא נפוצים, אבל ששייכים לשירים ידועים מאוד. נתחיל מהקל: F->Bb->G#->C# (כולם מז'וריים) (Nirvana - Smells Like Teen Spirit) הניחוש שלי יהיה שתאמרו שמדובר פה בשני רצפים של: I->IV בשני סולמות שונים. אבל איך מקשרים בין שני הסולמות האלה? מה אתם אומרים? אבל אחרי הכל המהלך הנ"ל הוא לא כזה מעניין - זה שקורט קוביין יודע לתת בראש לא אומר שום דבר. אבל הנה רצף האקורדים אולי הכי מרגש שאני מכיר: Cm->G/B->Gm/Bb->A Dm->A->Dm->Dm/C Bb->F/A->Gm->F->E האם הבס היורד מהווה "סיבה מספיק טובה" להגיע מ Cm לA? כנ"ל Bb->E.. ואיך הם העבירו את הטוניקה מ Dm לBb או שהטוניקה בשתי השורות האחרונות נשארת Dm? מה אתם אומרים? (אם מישהו עוד לא שמע את השיר, תשמעו. אתם מפסידים את אחד משירי הרוק המדהימים ביותר) תודה מראש. רון.

SHEX

New member
תגובה שלי...../images/Emo95.gif

בוא נתחיל מזה ש Bb הוא לא ה IV של F#, אלא הIII, והוא נקרא בסולם הזה A#, כנל לגבי הרצף השני של האקורדים. בנוגע למהלך השני, הוא באמת יפה. במוסיקה יש דבר שנקרא walking bass. לפעמים יותר יפה להוריד את הבס בצעדים כרומטיים/דיאטוניים על מנת להגיע לאקורד מסוים ובכך ליצור תחושה טיפה שונה בדרך ליעד. אני מוצא את זה יפה מאוד. דבר שיש לי להגיד שהוא לא בגדר הכללה, ואני לא יכול לדעת אם זה נכון לגבי קורט קוביין או לא, אבל אצל הרבה גיטריסטים החשיבה היא לא סולמית, אלא חשיבה מאקורד לאקורד. לא תמיד תוכל למצוא בשירים של להקות מבנה סולמי. יש תחושה של טוניקה באקורד מסוים, אבל בדרך אליו נמצאים גם אקורדים שלא נמצאים באותו סולם שבו לכאורה נמצאת הטוניקה. לכן אי אפשר להסתמך על חיפוש סולם ודרגות בשירים כאלו...

HippyRonN

New member
לעזאזל עם כתיבה מימין לשמאל

בעקבות הבאגים שמתכנתים התייאשו מהם בכתיבה משמאל לימין בפורום שנועד לעברית, כל רצף האקורדים של נירוונה התחרבש: הדיאז שהתחבר לF שייך בעצם לC F A# G# C# זה הרצף הנכון (וקיבלתי את ההערה על הלה דיאז במקום סי במול, צודק) ובכל זאת, החלק השני של תשובתך היה בעצם החשש שלי - שניתוח תיאורטי של רצפי אקורדים מסוימים יהיה בלתי אפשרי (או לפחות לא פרקטי), בגלל חשיבה מסוג "אקורד לאקורד". אז תודה על התשובה (למרות שהיא הייתה מה שלא רציתי לשמוע - אבל זה לא אשמתך :) ) תודה!!

SHEX

New member
זה פחות יפה ככה..../images/Emo95.gif

לדעתי. יותר אהבתי את זה עם הבאג של הכתיבה מימין לשמאל

למעלה